#amustvisit

7,210 posts tagged with #amustvisit

Photos and Videos about #amustvisit

Nehel
(@nehel123)

10 Hours Ago

Tapiooooo, oh how I miss it. If anyone visits Charleston, this is a place you must visit! @drinktapio #tapio #charlestonsc #amustvisit #place #locallyowned #charlestondowntown

A great night out with my husband and friend visiting from Austria. @bistrorex #goodcompany #greatfood #greatvenue #amustvisit

That I have a big love for (South) Africa we all know by now... Especially for the African people living here and their amazing ways to live their life and keep it simple. We can learn so much from them really... Why thinking complex if the answers can be so easy? Why always need more if you can manage with less? Yesterday a “little” dream came true..😍 I always have been looking with full admiration to African women carrying their babies on their back as if its so easy and comfy : Well...IT WAS! The only problem after was: I completely fell in love with this adorable little man called Talent ❤️ . . . . . #loveafrica #thisisafrica #inlove #planetxancara #chilling #dreamcametrue #adorable #easy #lovecapetown #theafricanway #westcoast #roadtrip #talent #mountainescape #veryspecialplace #unique #amazingfood #westerncape #amustvisit#sheisnotlost #exploremore

Radoslava Radeva
(@dreamfal)

1 Day 16 Hours Ago

We had an audio and video guide throughout our visit 👍🏻 #sointeresting #and #socool #inside #of #gaudi #casabatllò #funtimes #barcelona #sights #amustvisit #wheninbarcelona #barcelonatrip

Radoslava Radeva
(@dreamfal)

1 Day 16 Hours Ago

The most extraordinary house ever 👏🏻 #casabatllò #gaudi #amustvisit #wheninbarcelona #barcelonatrip #barcelona #sights

Vics 🌹
(@victoria_mcnallyx)

1 Day 19 Hours Ago

Another wonderful day exploring Prague 🇨🇿 #daytwo #prague #lovetoexplore #travellingislife #beautifuldestination #amustvisit

iliana
(@ilidreamer)

2 Days 8 Hours Ago

It’s lunchtime and what better place to enjoy fresh and delicious food than @eatbellagreen #friends #greenfood #greatservice #deliciousnees #beautifulday #houston #riveroaks #amustvisit

Jocelyn
(@toteliina)

3 Days 13 Hours Ago

Que lugar más maravilloso! Uno pensaría que por dentro no es tan espectacular cómo por fuera, pero como lograron superarse. What a wonder on earth! You would think the inside can't be any better from the outside, how could they! But they did, and it's stunning. #sagradafamilia #gaudi #barcelona #bcn #cataluña #catalanes #patrimoniodelavida #amustsee #amustvisit #cielodelasagradafamilia #lookupthesky

Israel Mendez
(@izzy_moses)

4 Days 2 Hours Ago

The Gypsy Dandy would like Welcome @empresaitalia to Miami. Family owned Italian brand is now open @empresamiami @miamidesigndistrict #muranoglass #leather #italiancotton #silk #itsallaboutthedetails #handfinished #handfinishes #madetolast #craftmanship #italianmade #amustvisit #streetstyle #personalstyle #uniquepieces #gypsydandylife #miami #empresaitalia #empresamiami #empresa #rawluxury

Picking up the donated raffle prize from our Annual Sponsor Henleys Nurseries #marketweighton @wicstun #eastyorkshire Proper Plant Nursery #greatplants #amustvisit

Dina Zakaria
(@dinasyukrah)

4 Days 17 Hours Ago

[PANTAI PERSIS CERMIN, SKY MIRROR, PANTAI SASARAN, KUALA SELANGOR] [PART 3] First time dalam hidup tengok firefly yang sangat banyak dekat habitat dia sendiri, berkelipan pada pokok2 dan jumlahnya sangat banyak. Macam dalam cerita Upin Ipin tu. Saya rasa kali terakhir saya tengok kelip2 masa kecik dulu zaman sekolah rendah. Cuma gambar untuk kelip2 pun takde sebab kami dinasihatkan tak guna flash dan tak boleh bising. Jadi hanya mampu share pengalaman tanpa ada gambar. Tapi pengalaman naik bot waktu malam, memang agak menakutkan. Waktu tengah2 menyusuri sungai untuk tengok kelip2, gelombang air sungai buat kami kecut perut juga. Kalau orang ajak pergi tengok lagi skali sumpah tak nak pergi lagi. Haha. Untuk yang ada anak2 memang saya tak galakkan Tapi untuk yang sukakan cabaran boleh la cuba. Sewaktu menyusuri sungai tu juga, ada satu tempat kita boleh nampak burung2 udan/burung putih tido pada pokok. Memang penuh pokok tu dengan burung2 sayangnya tak boleh nak snap gambar. Tapi pengalaman meredah kegelapan malam untuk mengagumi ciptaanNya saya kira satu pengalaman berharga. Kalau rasa sharing ni membantu dan baik boleh share supaya orang lain pun boleh ke sana. Seriusly mmg berbaloi lagipun masih ramai yang belum tahu kewujudan tempat ni. 😘😍 Untuk sesiapa yang berminat nak ke sane, boleh contact no kat bawah ni untuk ke sana k. FB: 天空之镜 Sky Mirror Tour & Travel Sdn Bhd Mr Dyven ‭+60 19 380 9722‬ P/S: This is unpaid review, I share because of the joy and excitement. 😍😍😍 #skymirrorsasaran #skymirror #amazingland #wonderfulworld #seaworld #kidsgotravel #adventuretrip #familyvacation #shorttripgetaway #kualaselangor #malaysiawonder #malaysiatour #amustvisit #niceplace

Dina Zakaria
(@dinasyukrah)

5 Days 16 Hours Ago

[PANTAI PERSIS CERMIN, SKY MIRROR PANTAI SASARAN, KUALA SELANGOR] [PART 2] Okay, sedikit fakta tentang Sky Mirror, tempat ni hanya akan jadi satu padang hamparan yang sangat luas pada satu2 waktu tertentu, iaitu pada masa air surut. So kalau nak pergi make sure pagi2 pukul 8 dah tunggu dekat jetty. Perjalanan akan ambil masa 45 minit menaiki bot laju untuk sampai ke Sky Mirror, dan kita ada masa lebih kurang sejam lebih untuk ambil gambar kat sana, nanti nak balik naik bot ambil masa lagi 45 minit. Waktu kat sana, memang sangat kagum dengan ciptaan Allah, terasa tenang tengok hamparan luas saujana mata memandang. Dikatakan hanya ada 3 Sky Mirror di dunia, 1 di Bolivia, south American, 1 juga di luar negara dan satu lagi ada di bumi kita Malaysia 😍😍. Sepanjang naik bot, kalau bernasib baik boleh tgk kapal kargo besar sebab laluan dekat Sky Mirror tu pun adalah laluan kapal antarabangsa, boleh tahan gelodak air laut bila kapal baru lepas lalu, memang thrill juga la waktu nak redah gelombang tu, tapi alhamdulillah tekong bot pun mmg sangat pro mengemudi bot. Waktu balik boleh nampak nelayan tempatan kutip kerang sepanjang sungai, boleh nampak burung2 udan terbang di atas lautan luas mencari rezeki. Tapi tak sempat snap pic burung atau nelayan sebab waktu bot tengah laju, kami dinasihatkan simpan phone takut tercampak ke laut. (*advisable kalau korang nak pergi, prepare waterproof casing so boleh sangkut kat leher, kalau terlepas selamat sikit) Bila sampai semula ke jetty, memang sangat puas sebab dapat pengalaman baru. Sebelum ni selalu jalan2 stay jer dekat hotel tapi this time explore something new. Malam pulak kami naik bot tengok firefly. Yang ni tak termasuk dalam pakej tadi. Untuk firefly price dia RM15 dewasa, RM10 kanak2. #skymirrorsasaran #skymirror #amazingland #wonderfulworld #seaworld #kidsgotravel #adventuretrip #familyvacation #shorttripgetaway #kualaselangor #malaysiawonder #malaysiatour #amustvisit #niceplace

Dina Zakaria
(@dinasyukrah)

5 Days 17 Hours Ago

[PANTAI PERSIS CERMIN, SKY MIRROR PANTAI SASARAN, KUALA SELANGOR] [PART 1] Cuti Chinese New Year tahun ni teringin nak pergi holiday bawa anak2, tapi memandangkan semua tempat full dan traffic jam sana sini, saya google tempat-tempat best sekitar Selangor. Bila nampak SkyMirror Sasaran, hanya terletak di Kuala Selangor, 40 min drive jer dari rumah di Saujana Utama Sg Buloh, terus google detail pasal tempat ni. Nampak gambar2 yang cantik2 seolah2 dalam studio atau kanvas putih yang sangat cantik. Teruja nak pergi, terus contact Mr Dyven, dari Sky Mirror Travel & Tour Sdn Bhd untuk book tempat. Dia kata next date available is 17hb, means keesokan hari, kalau tak lepas tu 20hb onwards pulak available. Cepat2 bayar untuk booking slot yang 17hb punya. Kami stay 1 malam kat sana malam sebelum naik bot sebab dengan anak2, memang takut terlambat smpai ke jetty, so to be safe kami stay kat hotel VI boutique, terletak dalam 3 minit perjalanan menaiki kereta ke jetty Sky Mirror harga RM142/nite untuk standard King bed room. Paling best hotel ni ada swimming pool, haha suka la anak2 boleh mandi2 skali kat situ. Okay berbalik kepada cerita Sky Mirror, harga tiket adalah per pax, RM80 untuk dewasa, RM60 untuk kanak2, dan ada additional 20% discount untuk OKU child. Total saya bayar untuk pakej ni RM328. Pakej termasuk semua perjalanan pergi balik naik bot, dan semua pic2 cantik yang ada kat sana, team Sky Mirror Travel & Tour yang akan ambilkan dan they give you all photos in softcopy without any additional charges. Semua props yang ada pun mereka bawa skali. Paling best they are so professional siap posing ape pun mereka suggest sbb tgh2 tanah lapang kadang kita kekeringan idea. Kena ingat juga tak boleh berlama2 kat sana nanti pukul 1 air akan pasang semula dan semua kena balik ke jetty tepat pada masa. #skymirrorsasaran #skymirror #amazingland #wonderfulworld #seaworld #kidsgotravel #adventuretrip #familyvacation #shorttripgetaway #kualaselangor #malaysiawonder #malaysiatour #amustvisit #niceplace