#cookwithpassion

18,022 posts tagged with #cookwithpassion

Photos and Videos about #cookwithpassion

(@masakwithpassion)

29 Minutes Ago

Spicy Creamy Prawn Linguine 🍤🍝 . 🌹UNTUK RESEPI BOLEH AMBIL DI VIDEO SEBELAH 👉 . Made By : @nik_edrus . FOLLOW @masakwithpassion FOR More Recipes . #spicycreamyprawnlinguine #linguine #pasta #carasis #datinismamasak #sayamasak #sismasak #datinismacooks #resepidatinisma #resepimudah #malaysianfood #resepi #recipe #masakwithpassion #cookwithlove #cookwithpassion

(@masakwithpassion)

30 Minutes Ago

PART 2️⃣: Spicy Creamy Prawn Linguine 🍤🍝 . Made By : @nik_edrus . FOLLOW @masakwithpassion FOR More Recipes . #spicycreamyprawnlinguine #linguine #pasta #carasis #datinismamasak #sayamasak #sismasak #datinismacooks #resepidatinisma #resepimudah #malaysianfood #resepi #recipe #masakwithpassion #cookwithlove #cookwithpassion

(@masakwithpassion)

34 Minutes Ago

PART 1️⃣: Spicy Creamy Prawn Linguine 🍤🍝 . Made By : @nik_edrus . FOLLOW @masakwithpassion FOR More Recipes . #spicycreamyprawnlinguine #linguine #pasta #carasis #datinismamasak #sayamasak #sismasak #datinismacooks #resepidatinisma #resepimudah #malaysianfood #resepi #recipe #masakwithpassion #cookwithlove #cookwithpassion

(@kakpahkitchen)

3 Hours Ago

#ikanterubuk goreng garam kunyit dicicah #cilipotong #budu sodap x terkata..goreng garing2.. Krup krap krup krap je bila makan 😍... Kakpah #masakdengankasihsayang Cara masak Ikan disalut garam + kunyit ..lepas tu deep fried... Senangkan 😂 Cili kicap tu... Hiris bawang + cilipadi + kicap lemak manis #adabi + air perahan limau kasturi... #foodporn #foodart #ikan #friedfish #fish #kualalumpur #homecooking #cookwithpassion #cookwithlove #masakapahariini #simplecook #food

(@_aimysofea_)

7 Hours Ago

TAUHU BERGEDIL VIRAL 🔥 First time try buat tauhu bergedil viral ni dan alhamdulillah menjadi! 😍 Sebelum goreng pun husband dah rasa dulu inti dia pastu cakap sedappp! Yeayy kembang jap hidung sambil tersenyum tersipu2..hihi Resepi ni Aimy ambik dari Facebook. Alter sikit2 je ☺ Bahan-bahan Tauhu Bergedil: . . 🌺 1 bungkus besar tauhu kering *sebab tak jumpa, Aimy beli 2 paket lain saiz kecik/besar. Hehe 🌺 3 biji kentang (rebus & lenyek) *Aimy guna 5 biji sebab kentang kecik 🌺 1 cawan isi ayam (dicincang/kisar) 🌺 1 tin cendawan butang (dicincang) 🌺 10 ekor udang (dicincang) *Aimy tak letak sebab takut Uwais gatal2/alergic seafood. Kalau letak maybe sedapp lagi kann 🌺 1 biji cili merah besar (dicincang) 🌺 3 biji bawang merah (mayanh nipis2 dan goreng) 🌺 Daun bawang & daun sup 🌺 Serbuk lada putih & hitam secukupnya 🌺 Serbuk perasa 🌺 Garam/gula secukup rasa Cara-cara: 1. Rebus kentang sampai empuk dan kemudian lenyek. Sementara tunggu kentang empuk tu, boleh masak isi ayam sekejap bagi air ayam tu kering. . . 2. Kemudian campur je dengan semua bahan di atas. Perasakan ikut citarasa masing2 ye ☺ 3. Gunting atas tauhu bentuk X. Keluarkan isi tauhu dan gaul bersama-sama bahan inti. Pastu sumbatkan semula inti tu ke dalam tauhu sebelum dicelup adunan telur. Bahan Celup Tauhu: . . 🥚3 biji telur 🥚Garam secukup rasa Kocak telur & garam kemudian celupkan je tauhu yang dah disumbat dengan inti bergedil tadi. Bahan- bahan untuk Sos pulak: . . 🍄 6 tangkai cili kering (digoreng & blend) 🍄 4 tangkai cili padi siam (digoreng & blend) 🍄 2 ulas bawang putih 🍄 2 sudu gula perang *Aimy guna gula putih je 😅 🍄 1 sudu makan sos tiram 🍄 2 sudu makan kicap manis 🍄 Sedikit tepung gandum @ tepung kentang yang dibancuh air Masak je kesemua bahan tu sehingga pekat sikit dan perasakan ikut citarasa masing2. Tadaaa! Siappp. Yummyyy 😋 P/s: Cuma pesanan sikit. Nak buat ni better kena tunggu mood rajin and ceria. Sebab nak buat ni renyah sikit. Hehe. Unless ada ramai helper yg nak tolong ambik part sorang sikit 😁 . #tauhubergedil #tauhubegedil #tauhubergedilviral #homemade #cookwithlove #cookwithpassion #resepisedap Credit to #dapurmamazieana

(@toffloftsg)

9 Hours Ago

Are you loving yourself like these guys do? ;) #creambrulee served with organic chamomile tea. #wayua5 strips burger slider. #streakybacon served with TLC Omescramble and buttermilk pancakes. #wayua5 strips pan-seared with red-wine sauce. #tiramisu paired with TLC Granite coffee w milk. #mixedseafoodaglioolio #organicjapanesscucumbersoup refreshing and eye opening to most. #tlc all time favourite dessert #cafesg #caferealfood #instagramfood #foodporn #foodphotographysg#foodie #oxleytower #robinsonroad #foodthatfeedsthe #cookwithlove #foodsg #happychef #cookwithlovesg #cookwithpassion #chefspecial #foodpornsg

(@lapinaenlacocina)

10 Hours Ago

A simple recipe for a Chile Ancho Sauce. This Salsa de Chile Ancho is the one I use to prepare pork tamales, to color the masa, for enchiladas and much more! You can mix and match your favorite dried chiles! Use the recipe as a guideline. Find the recipe link on my profile. https://pinaenlacocina.com/2014/03/25/salsa-para-enchiladas-de-chile-ancho-pure-chile-ancho-enchilada-sauce/

(@dirty_apron)

11 Hours Ago

Fall is finally here, which means one very important thing: it's soup and chowder season! . Let us warm you up with a Grilled Corn and Clam Chowder! . #thedirtyapron #cooking #foodphotography #freshfood #yum #nomnomyvr #foodlove #dishedvan #dailyhivevan #seafoodchowder #cookwithpassion #yvrfood #cornandclamchowder #soup #chowder #tistheseason #soupseason

(@aq_cynderella)

13 Hours Ago

Selamat Pagi Uollss.. 😉 Mee Goreng is doneee pagi ni.. 😁😁😁 . Tapi jenuh dok PK; Kenapa rasa pahit kapur mee tu tak hilang.. Basuh sampai nak hilang dah colour kuning die tadi.. Kurang kasih sayang ke?? . So AQ bg la nama die "Mee Goreng Kurang Kasih Sayang".. 😆😆😆😆😆 . . #dapuraq #cookwithpassion #iamlearning

(@sandicooking)

15 Hours Ago

— BONJOUR À TOUS ! . . Nouveau compte Instagram consacré à ma passion que j’ai découverte depuis environ 2 ans : #lacuisine mais plus particulière la #cuisinehealthy . 🍽🥣 . . Je publierai régulièrement mes réalisations culinaires salées ou sucrées que j’ai pu trouver en naviguant sur internet , dans des livres ou encore mes propres recettes revisitées . . . Celles-ci seront surtout basées #healthy mais pas que ... 😉👍🏽 J’espère vous donnez envie à vous aussi de passer au fourneau ou juste vous donner envie de manger autrement et de manière plus saine ! . #cooking#cookingaddict#cookwithpassion#mangersain#mangerbien#mangerbouger#mangermieux#reequilibragealimentaire#salé#sucré#sucrésalé#healthyfood#foodaddict#healthycooking

(@justyna_zych)

17 Hours Ago

Autumn My favourite season 🍂so for dinner must be a pumpkin,sweat potato,butternut squash,carrot,onion,garlic and ginger cream soup 🎃🍠🌶🥕😍💥 #autumn #soup #pumpkin #veggie #vegetarian #healthyfood #healthyrecipes #healthylifestyle #polishgirl #dinnerideas #cookwithpassion #fit #fitfood #eeeeeats #onthetable #foodporn #foodart #foodphotography #picoftheday #foodpic #foodpicoftheday #colorful #yummy #deliciousfood #bonappetit #enjoythelittlethings #cooklover #foodlover #foodstyling 🤤😋😍

(@foodielife.pl)

17 Hours Ago

JESIEŃ JEST PIĘKNA i nie tylko na zewnątrz 🍂🍃🍁Kolory jesiennego gotowania są pełne smaku i zapachu 😋 Na chłodniejsze dni idealnie sprawdzą się rozgrzewające dania jednogarnkowe - wkrótce na foodielife.pl przepis na wołowinę w winie z morelami 😋Łatwe gotowanie dla każdego !!! #foodstyle #newrecipe #foodielife #foods #tasty #tastyfood #cookinghome #cookwithpassion #cookwithus #gotujemy #mycooking #easycook #easyrecipe #insta #photo #instafood #instacooking #foodfoto

(@ifrancis87)

18 Hours Ago

Mezze lune ripiene di patate, cipolle rosse caramellate e formaggi, rosolati nel burro con salvia croccante e pinoli tostati.. per una serata indimenticabile! 🙌🏻😍🙌🏻 . . #amateurchef #dinnerwithfriends #bestfriends #withlove #vegetarian #dinner #cooking #foodlove #foodpassion #cookwithpassion #freshpasta #homemade #homesweethome #pierogi #burroesalvia #delicious #italianchef #foodcolors #foodlover #cooking #bustoarsizio #bonappetit #buonappetito

(@saltpsweet)

20 Hours Ago

Another day, another one. Love this colours 😍

(@kitch.avenue)

1 Day Ago

Quinoa. Is a great wheat-free alternative to starchy grains.. There are two types.. red and creamy white.. Both types are slightly bitter when cooked and open up to release little white curls (like a tail) as they soften.. . ** for the recipe please check my story and highlight 👆🏻. . . . . #foodlovers #foodie #food52 #quinoa #quinoarecipes #quinoasalad #healthyfood #healthyrecipes #healthytips #healthylifestyle #followme #followon #cooking #yummy #yummyfood #deliciousfood #recent4recent #eaaaaats #cookwithpassion #kitch.avenue

(@carmancia)

1 Day 2 Hours Ago

Ehrlich: ich liebe diesen Typen! Diese Leidenschaft fürs Kochen und Essen, die er ausstrahlt. Die Wertschätzung gegenüber Lebensmitteln und deren Erzeugern. Kein Chi-Chi, Molekulargedöns oder Verwendung von Zutaten, die keiner buchstabieren kann. . Seit ich das erste Mal gesehen habe, wie er Eier einhändig über der Teigschlüssel zerdrückt (nicht aufgeschlagen) und er permanent alle Arbeitsmittel außer seinen Händen ignoriert hat, wars um mich geschehen. Und ich glaube, dass ich genau dasselbe Grinsen im Gesicht trage, wenn ich vor nem Teller Pasta sitze oder leidenschaftlich über ein neuentdecktes Rezept rede 😊 . Deshalb riesengroße Freude, dass ich sein neues Italien-Kochbuch beim Gewinnspiel des @dkverlag gewonnen habe, danke dafür! Wunderschön aufgemacht (gehört Ihr auch zu denen, die manchmal auch einfach Kochbücher nur anschauen?) und mit viel Liebe für alte Rezepte und die Menschen dahinter. Die Pistazien-Pasta ist ein MUSS 😊 . . . . . #jamieoliver #jamieoliveritalian #italianfood #cookbook #cookwithpassion #foodie #instafood #ilovecooking #kochbuch #ichliebekochen #cooking #hobbyköchin #kochenistliebe #liebegehtdurchdenmagen #kochen

(@prinyaporn)

1 Day 2 Hours Ago

I love #okonomiyaki is a #japanese savory pancake containing a variety of ingredients. The name is derived from the word okonomi, meaning "how you like" or "what you like", and yaki meaning "cooked". And this is my lovely #saturdaynight at #hokuhelsinki #kamppi #finland #cheflife #cookwithpassion

(@co_chocolat)

1 Day 2 Hours Ago

Do take the time to turn over the Co bar before taking that delicious bite. 🤤🤣 Linger and let the eyes feast first.. before you hear that perfect snap of a well-tempered fine-flavour chocolate bar. . . . . . #finallytrulyhealthychocolates #cochocolatbars #feedfeedchocolate #feedfeed #hautescuisines #beautifulcuisines #chocolatemaker #naturalchocolate #matchagreentea #cocoabeans #beantobar #chocolatebar #darkchocolate #whitechocolate #dubaifood #dubaifoodblogger #food52 #foodforthought #eaaats #desserttable #myrecipe #truffle #cookwithpassion #cacao #farmtotable #chocolatelab

(@cook.with.passion)

1 Day 3 Hours Ago

Questo il vero profumo della domenica, quando si fa colazione insieme coccolati dai dolci preparati appositamente per quel momento speciale.. #giuliahaaccesoifornelli #cookwithpassion #golosità #dolcifattiincasa #domenica #family

(@tinierazak)

1 Day 5 Hours Ago

Talam of the day. Kalau dah kat kg, wajiblah makan berhidang dalam talam dan duduk bersila kat lantai. 😆 Gulai ikan gerut + bendi. Ikan gerut goreng garing. Ulam pucuk cemumaq + baby timun. Solok lada kuah lemak. Sambal belacan. Semasa gambaq ni di upload, kami dah pun bersandar kekenyangan sambil nonton tv. 😆 #gulaiikangerut #ikangerutgoreng #pucukcemumar #babytimun #solokladakuahlemak #sambalbelacan #lunch #luncheon #talamoftheday #icook #sayamasak #tinieskitchen #foodporn #foodgasm #foodie #foodlover #cookwithpassion #cookwithlove #cooklover #syukurselalu #alhamdulillah

(@chefa_adriana)

1 Day 6 Hours Ago

Con la legendaria tia Cecilia la que sabe las recetas y trucos de mi abuela. Recipes coming soon! #familytime #familytimeisthebesttime #familyrecipe #cookwithpassion #cookinghealthy #deliciousmeals #icook #delicious

(@_aimysofea_)

1 Day 7 Hours Ago

Lunch today: Sushi in the house 🍙☺ - Setelah sekian lama tanam niat nak buat sushi sendiri, akhirnya harini menjadi jugak buat..hee - Korang suka makan sushi tak? Aimy sukeeeeee!!! Penangan husband ajak pergi makan Sushi King haritu. 😁 Tapi pempaham je lah kan makan sushi ni kalau kat luar mahal kemain lagi. So mari kita gedik-gedik try buat sendiri 🤭 - First time buat ni, husband (peminat sushi tegar) cakap sedapp..hehe alhamdulillah yeayy 😍 Rasa pun hampir sama macam kat Sushi King tu. Cuma nasi dia kalau kat kedai diorang campur cuka sushi lah kan, tapi semalam lupa nak beli, so Aimy guna cuka yang ada kat rumah je + gula garam sikit..hihi - Bahan-bahan lain Aimy beli kat Aeon je senang macam seaweed, soy sauce and wasabi beli dekat kaunter sushi tu. Untuk inti, Aimy guna sosej, telur dadar, crab stick and timun jepun. - Beras pulak elok pakai beras jepun sebab bila kita masak beras tu agak sticky. Tu yang sedap sebab bila kita roll dia jadi padat. Aimy pakai beras jenama Sumo tu. - Senang sangat je buat sushi ni sebenarnya. Lepas ni nak gantikan inti tu dengan tuna pulak. Pastu tambah side dish macam golden ball ke egg roll pulak ke kan..hehe . Sushi ni antara makanan sihat yang tanpa/kurang minyak. Kalau sebulan makan ni mesti kulit pun jadi cantik kan. Eh! 😆 . #sushi #sushihomemade #sushisedap #sushiroll #japanesefood #food #foodporn #instafood #homemade #cookwithlove #cookwithpassion #resepimudah #resepisedapdanmudah

(@julia_alisya)

1 Day 9 Hours Ago

Done mandi flora n fauna utk arini..🤣🤣🤣😉..arini main masak masak #ikanbaung lemak tempoyak...pak choy sos tiram...🤗 Arini x bli lauk..sbb ikan baung abh bg hasil tangkapan abah n yop semalam...udang yg siap buang kulit tu mak mertua bagi😁😉 So masak ape yg adooo je..😊ok..joommm kedapo❤ #masakwithlove #mainmasakmasak #happysunday #weekendtime #weekendxtvt #familytime #masakuntukfamily #cookwithlove #cookwithpassion #alhamdullilah #thankyouallah #juliaalisya#freshfood #segarbugar #daridapursaya #frommykitchen #sayamasak #ikansungai #ikansungaiperak#instapic #instafood #foodstagram #foodlover #foodshare #makanantengahari#healthyfood

(@daracafe.malaysia)

1 Day 9 Hours Ago

20/10/2018 | Sabtu Thanks Ana Farhana datang dari jauh utk support @daracafe.malaysia ...semoga kita dpt bertemu lagi... #daracafe #daracafemalaysia #cookwithpassion #malaysianfood #semakindikenali

(@_aimysofea_)

1 Day 11 Hours Ago

Nasi Lemak Sambal Bilis Sedap dengan tempe goreng kunyit, telur mata goreng dan ikan bilis goreng krupp krappp ☺ - Dah jumpa dah petua nak bagi ikan bilis goreng rangup sampai esok! Hihi. . - Cara dia basuh bersih dulu ikan bilis tu. Lepas tu, rendam dalam 1/3 cawan cuka + air. Rendam selama 5 minit. Then toskan air sampai kering. Pastu gorenglah..hee - #nasilemak #ikanbilisrangup #tempegoreng #telurmatagoreng #homemade #cookwithlove #cookwithpassion #resepimudah #resepisedapdanmudah