#kulitmengelupas

1,849 posts tagged with #kulitmengelupas

Photos and Videos about #kulitmengelupas

Beli dianz mask rm59 dapat 3 barang - dianz mask - dianz moist - dianz pouch bag Jom grab sekarang sementara promosi masih ade ⏳ Nak cuba!click link di bio👇 #teamdaya #dianzmasknmoist #promosifreebegmekap #masalahjeragat #masalahjerawat #masalahwhitehead #masalahblackhead #kulitmengelupas #kulitkering #kulitkusam

Stok pouch bag limited edition Dianz dah makin berkurang 📢 Lepas ni dah memang tak keluar dah stok untuk pouch bag Dianz! Jom dapatkan sekarang sebelum korang menyesal seumur hidup 😉 Beli dianz mask satu, dapat percuma satu pouch bag dianz 💜 Nak cuba?click link di bio👇 #teamdaya #dianzmasknmoist #promosifreebegmekap #masalahjerawat #masalahjeragat #masalahwhitehead #masalahblackhead #kulitkering #kulitkusam #kulitmengelupas

Kulit wajah udah terlanjur #merah #tipis dan perih kalau kena sinar matahari? Belum lagi ditambah kering jadi suka gampang #bersisik 😂😂 . Saat nya perlu adanya perbaikan di skincare yg km pakai,, jika dibiarkan begitu saja bakalan lebih gak nyaman lagi lhoo!! . . Kl aku si sarankan dg Royal Boost warna putih ini, kl yg ty kok hrs ini knp?? aku jawab langsung ya, karna skincare ini memang direkomendasikan utk kulit wajah yg sensitif dan kering . apalagi skincare ini udh lengkap lhoo.. mulai dari skincare harian dan utk mingguan ❤️ . . Jgn khawatir,, 1 paket Royal Boost ini sangat hemat bangeeeeetttttt karna bisa dipakai 6 bulan an, dan hematnya lagi bulan Oktober ini jika km beli 1 set dpt GRATIS Cleanse Tone Wipes JAFRA . . Tanya Jafra & Order Whatsapp 0856 9598 9929 . . #jafra #jafracosmetics #jafraindonesia #royalboostjafra #kukitsensitif #kulitwajahtipis #kulitwajahperih #kulitwajahmemerah #kulitwajahgatal #kulitkering #kulitmengelupas #jafratangerang #jafralombok #jafralampung #jafrajakarta #jafrajawatimur #jafrajawatengah #jafrajogja #jafrapalembang #jafraparung #jafrapekalongan #jafrapadang #jafrabali

SAYANG NAK GUNA CENDERAHATI Siapa ada masalah yang sama? Kita geng! 😂 Pagi tadi ingat nak cari nametag, sekali terjumpa semula cenderahati konvo. Dah terlupa dah cenderahati tu ada dalam beg sebab nak sorokkan dari anak sedara. Tengok jela teddy bear tu😂 itu pun mujur dapat diselamatkan. Hampir nyawa-nyawa ikan dah!😅 Macam-macam... Btw, Herbal Blend tu bukan cenderahati konvo tau😂 Cenderahati untuk diri. Sesuai nak lembutkan kulit! Siapa yang ada masalah kulit kering, kulit mengelupas, kulit kasar/keras kat lutut, siku, kaki mmg Rozi suggestkan sangat!❤ #herbalblend #lakukeras #produkshaklee #shakleelover #kulitkering #kulitmengelupas #kulitkasar #siku #lutut #kaki #pengedarshakleemalaysia #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleesabakbernam #pengedarshakleeanda #hananalhauraempire

MaryK_byZH
(@zh_homebiz)

3 Days 15 Hours Ago

Balik keja, jadi rutin skrg ni wajib cuci muka guna Skinvi Sonic brush ni. Lagi besar, lagi puas cucian. Lagi bersih dari cuci muka guna jari. Segala saki baki make up clear bersih. . Nak try berus terbaru dr Mary Kay? Whatsapp K.Hajar k😉 . MaryK_byZH wasap.my/60182407727/MK . #skinvigoratesonic #facialbrush #skinvisonic #marykaykulim #marykaykulimhitech #marykaygift #kulitmengelupas #kulitberminyak #kulitkering #kulitberjerawat #nakkulitcantik #nakkulitsihat

Masalah KULIT KERING, GELAP, KUSAM akibat selalu berjemur di kepanasan cahaya matahari. Ini tipsnya. #kulitkering #kulitkusam #kulitmengelupas #kulitgelap #grapeseedoil #serumwajah #moisturizer ##oliveoils #minyakzaitun #mingguanwanita #paruthilang #usahawankeda

Pemilihan moisturiser atau pelembap yang betul dengan jenis kulit amat penting. . Jika kulit jenis kering, pilih lah moisturiser jenis cream untuk membantu memberi lembapan yang optimum kepada kulit. . Double moisture atau dalam maksud lain pakai moisturiser dua lapis dapat membantu untuk pulihkan kulit yang sedang mengelupas dengan cepat. . Nak tahu lebih lanjut, kak Z ada untuk bantu awak 🤗 . #kulitmuka #mukakering #kulitkering #kulitmengelupas #marykaycyberjaya #marykaypuchong #marykayputraperdana #marykayputrajaya #marykayreadystock #scankulit #jeniskulit #moisturisermarykay #pelembap

Alamak tangan cik abang mengelupas pulak . Cik abang pon nak cuba juga krim Youbaby anak punyer. Dah sapu krim tu alhamdulillah , lembap tangan , kulit pon lembut ker, takde kering atau mengelupas lagi. Ayoh ayoh pon boleh guna gak eh. Pakat sokmo la #1krim1keluarga . Dari newborn sampai dewasa boleh guna selalu. #youbabymacah #krimbayimultifungsi #krimkulit #babycream #kulitmengelupas #kulitgatal #kulitkering

Pernah alami kulit muka kering dan mengelupas? . Mesti stress kan? Kulit jadi pedih, pakai bedak pon tak cantik 😥 . Macamana nak pulihkan? Apa yang kita bole pakai untuk pulihkan? . #kulitmuka #mukakering #kulitkering #kulitmengelupas #marykaycyberjaya #marykaypuchong #marykayputraperdana #marykayputrajaya #marykayreadystock #scankulit #jeniskulit #moisturisermarykay #pelembap

Ayo..ayo merapat Cetaphil gentle skin cleanser 500 ml sudah ready Size nya yang besar bisa bertahan sampai 6 bulan looh.. hebat budget dan kulit aman terkendali tetap lembut bebas jerawat dan kusam (Cetaphil gentle skin 500ml : 177.000) Untuk order dan konsultasi, hubungi kami via Wa . . #cetaphil#cetaphilindonesia#pembersihwajah#pelembab#sabunwajah#kulitsensitif#kulitkusam#kulitmengelupas#facialwash#bruntusan#kulitbruntusan#morningskincareroutine#skincareroutine#cetaphiloily#cetaphiloilyskincleanser#cetaphilbaby

GIVEAWAY!!!!
(@aiss614)

9 Days 20 Hours Ago

I LOVE MA SELF❤️ Untuk kali ini, aku ingin memberi semangat untuk teman teman ku. Si pejuang bopeng dan jerawat. Aku memang tidak pernah mengalami apa yang kalian alami, jerawat yang ku keluhkan tidak sepadan dengan tangis yang kalian keluarkan. Semangat kawan. Kita pasti sembuh. Jangan pernah merasa takut keluar rumah, jangan pernah merasa terkucilkan dengan bisikan orang. Kalian cantik Amat sangat cantik Jangan pernah menyerah untuk mencintai diri kalian sendiri. Untuk kawan ku dimanapun kalian berada. Wajah, tidak selamanya menjadi jaminan kalian bisa di elu elu kan. Tapi cantik, adalah pegangan, dimana kalian bisa menghargai diri sendiri dan lebih mencintai diri sendiri. Semangat!!! Kita pasti sembuh❤️ . . Ini akan aku masukan ke Halloween part 2. Bukan untuk menyinggung perasaan siapapun. Karna pada foto ini akan aku bagikan gimana caranya bisa buat kulit mengelupas buatan. Dimana bisa bermanfaat untuk makeup Halloween. Mohon jangan salah faham 🙏 . . #pejuangjerawat #bopeng #kulitmengelupas #helloweenmakeupnyaaiss #helloweenchallenge #halloween #helloweenparty #halloween2019 #halloweenmakeup #halloweenparty #halloweendecor #halloweencostume #halloween🎃👻 #halloweenhorrornights #halloweenie #sfx #sfxmua #sfx_makeup #sfxblood #sfxmakeup #sfxmakeupartist

Bangun pagi berat rasa kepala ni. Yelah. Anak tidur tak cukup masa. Kejap bangun nangis. Asyik nangis. Kenapa lah dunia ni rasa gelap surammm gitu. Mungkinkah tidur ibu yang tak lena. Bila anak asyik tak selesa. Ekzema ni bukan gatal biasa tau. Gatal nya LUAR biasa! Ibu tadi bangun pagi dengan perasaan sebal. Sakit sungguh kepala. Jap lagi nak gi kerja pulak. Takkan asyik nak mC saja. Si ayah tengok gelagat ibu. Nampak penat nampak letih. Baiklah sayang. Nnti saya belikan medicserum untuk anak kita. Sapu sebelum dia tidur. Tak pedih macam sapu steroid. Lembut je kawan abang cakap. Alahai. Ayah. Terima kasih kerana faham derita ni. Derita ibu menjaga. Derita anak tak selesa. #renoskin #medicserum #medicserumbyrenoskin #eczema #kulitsensitif #gatalgatal #skincare #miang #kulitmelepuh #ajimaura #terapiinstagram #bayi #luluskkm #serumorganik #fasthealing #bebaskimia #bebassteroid #tiadabahansintetik #mampumilik #kesanseawal3hari #tv3 #ruamlampin #terapiorganik #herbaltheraphy #serumhalal #bazarpaknil #bahansemulajadi #penang #kulitmengelupas #kulitgatal

Selain kulit wajah...💋 Kulit tangan juga perlu dibelai. Tangan kan banyak buat kerja. Memasak, membasuh, melipat, menulis, menaip 😂 semua tangan buat. Apa salahnya kalau kita manjakan dia seminggu sekali? . Satin Hands Pampering set dirumus khas untuk membelai tangan kita supaya kekal segar dan lembut. Mempunyai tiga item yang saling bergantung antara satu sama lain, iaitu 1️⃣ Softener 2️⃣ Scrub 3️⃣ Lotion Satin Hands Pampering Set ni bagaikan spa! Boleh buat spa sendiri di rumah 😍 Lepas selesai spa, kulit tangan akan berasa lembut dan nyaman. Oh, bukan tangan jer-- kaki pun boleh! Bagi yang ada kulit kaki kering, tumit merekah, pon digalakkan untuk menggunakan pampering set ni. Sesuai untuk digunakan seisi keluarga! 😘 Siapa perlukan meh pm Nuna🏵

MaryK_byZH
(@zh_homebiz)

16 Days 14 Hours Ago

Ada orang tanya, "Kenapa bila hg pakai produk apa2 cepat ja nampak kesan dia?" . Sebab Kak Hajar konsisten pakai MASKER seminggu 3 kali. Wajibbbb!!! Sebab bila sel kulit mati dah terbuang, krim pelembap ka serum ka senang ja meresap masuk mudah ja dalam kulit. . Bayangkan hgpa yang tak pernah pakai MASKER. Tapi terus ja pakai serum, ruginya..sebab serum tu xmeresap masuk sepenuhnya pun kt kulit, tapi terlekat pada kulit2 mati hgpa ja. Membazir beli serum mahai2! . Sebab tu kena tahu rutin basic skincare.Supaya takda rasa membazir duit tu. . Nak K.Hajar cerita lagi dak? Mai pm K.Hajar. . MaryK_byZH wasap.my/60182407727/MK . #zhbeautytips #marykayutara #marykaykulim #marykaymask #bestmasker #bestmask #marykaybukitmertajam #marykaypromotion #kulitcantik #nakkulitcantik #kulitkering #kulitberminyak #kulitmengelupas #botanicaleffectmarykay #botanicaleffectevolution #clearproof #meeracles #youngandglow #shaklee

Rata-rata pelanggan kami sangat berpuas hati selepas menggunakan Krim Pelembab ini. Kulit kering teruk boleh pulih dan membantu dengan Keizinannya. Tambah pula, penggunaan krim ini bukan saja boleh hilangkan kulit kering, malah boleh pulih dan membantu kepada yang ada masalah kulit sensitIf 😱😱 . Mana nak dapat krim ini ? KLIK LINK DI BIO KAMI 😍🥰 . . #krimpelembab #kulitkering #kulitmengelupas #kulitmerekah #kulitsensitif #malaysia #krim

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . Details lanjut, klik link di bio 😉 📲 www.wasap.my/60134668703/milkcare

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . Details lanjut, klik link di bio 😉 📲 www.wasap.my/60134668703/milkcare

MaryK_byZH
(@zh_homebiz)

19 Days 14 Hours Ago

Mary Kay® Intense Moisturizing Cream . Jika kulit anda kering, ini adalah krim pelembap untuk anda. Mewahkan kulit anda dengan krim pelembap ini untuk kulit yang lebih berseri dan rasa yang lembut. Krim mewah ini menjadikan kulit terhidrat sehingga 10 jam. . 🌹Menjadikan kulit berasa terhidrat sehingga 10 jam. . 🌹Menyeduh kulit dengan booster kelembapan hebat. . 🌹Kulit tampak lebih berseri dan berasa lebih lembut dan halus. . 🌹Membantu melembutkan kulit dengan ekstrak marin dan humektan untuk menarik lembapan dan vitamin E untuk menyuburkan kulit . Nak harga promo,mai whatsapp kami lekaih. . MaryK_byZH 60182407727 www.wasap.my/60182407727/MK . #marykaymoisturizer #marykayintensemoisturizingcream #marykaymalaysia #pelembapmarykay #pelembapmuka #intensemoisturisingcream #marykaypenang #marykaykulim #promomarykay #marykaypromotion #kulitkering #kulitmengelupas #nakcantik #nakkulitsihat

MaryK_byZH
(@zh_homebiz)

19 Days 14 Hours Ago

Harinie nak share apa beza si pink dengan purple tuu.. 🌸Pink tu namanya Intense Moisturizing Cream 🌸Purple namanya Oil Free Hydrating Gel (OFGH) Apa Beza 2 nie?? Meh kak Hajar terang satu-satu okay.. . 🌸Si pink nie sesuai untuk golongan yang kulit kering.. . *Macam mana nk kenal kulit kering?? -Selalu muka bersih dari jerawat.. -Ada jeragat -Kulit selalu terdedah kepada air-cond . 🌸Si purple sesuai untuk kulit berminyak dan kombinasi -Yang nie selalu untuk golongan ada jerawat di muka -Berminyak di kawasan T-zone/muka Kedua-dua ni bole membantu lembabkan kulit muka awak..tapi kena ikut kulit okay...jangan main sebat je kulit muka berminyak, pakai untuk kulit kering..memang tak jadi laa..😂 . Sebab tu kita kena kenal jenis kulit kita dulu. Then baru la pilih produk yg sesuai untuk kulit. . Nak scan kulit, nk free consultation, roger2 Kak Hajar k😍 . MaryK_byZH wasap.my/60182407727/MK . #intensemoisturisingcream #oilfreehydratinggel #moisturizermarykay #marykaymoisturizer #pelembapmarykay #kulitberminyak #kulitkering #kulitmengelupas #marykaykulim #marykaypenang #pelembapmuka #bestmoisturizer

Produk Jafra yang bisa kamu gunakan sejak remaja agar kamu terlindungi dari gejala penuaan dan sekaligus dapat merawat kulit mu agar tetap dan semakin cantik . BPOM, halal, tidak mengandung bahan kimia berbahaya, no pemutih, aman bumil busui . Kelebihan dari royal boost ini adalah : . 1. Mengandung ROYAL JELLY RJX ( yg sudah di hak patenkan oleh jafra ) yang dapat membantu melawan tanda penuaan , dan menjadikan kulit semakin baik. . 2. Mengandung extrak BUAH2an & SAYUR2an istimewa kaya anti oksidan yang dapat menutrisi kulit dan dengan maksimal merawat kulitmu. . 3. Mengandung MATCHA yang dapat membantu melindungi kulit dari efek buruk akibat radikal bebas Dan semua kandungan itu ada di dalam produk terbaru royal boost ritual ini loooh ,, terdiri dari dua pilihan jenis kulit ( kering dan sensitive ) juga ( normal kombinasi dan berminyak ). . Yang hasil nya akan membuat kalian pede foto NO FILTER , NO EDITING berkat kulit kalian yang membaik dalam 2 minggu pemakaian 💚.. . Whatsapp order 0856 9598 9929 #royalboost #jafraroyalboost #likeforlike #likeforfollow #skincarealami #skincarehalal #skincarejafra #kukitsensitif #obatkulitkering #obatkulitsensitif #kulitelemerahan #obatkulitkemerahan #obatkulitwajahiritasi #kulitwajahperih #kulitwajahiritasi #kulitmengelupas #kukitwajahtipis

. Kulit terasa kasar, kusam dan berkomedo? Yuk scrub wajah secara teratur. Sering di abaikan, ini 6 manfaat penting scrub wajah yang membuatmu tidak akan meninggalkannya. 1. Mengangkat Sel-Sel Kulit Mati 2. Membantu Regenerasi Kulit Wajah 3. Mencerahkan Kulit Wajah 4. Menghilangkan Jerawat dan Komedo 5. Membuat Kulit Terlihat Lebih Sehat dan Bercahaya 6. Mengencangkan Kulit Wajah dan Mencegah Penuaan Kulit. Yuk mulai rutin scrub wajah 1 atau 2 kali dalam seminggu dengan msi Facial Scrub with Glutathione :)

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . Details lanjut, klik link di bio 😉 📲 www.wasap.my/60134668703/milkcare

Wanita mana yang tidak mau punya kulit wajah licin mulus sehat bak porselen seperti wanita Korea? Apalagi, kulit wajah yang sehat dan bersih akan memberi dampak besar bagi kecantikan wanita. Tak heran, dong, kenapa banyak kaum hawa yang rela merogoh kocek mahal untuk melakukan berbagai macam treatment kecantikan. . Wanita yang ingin memiliki kulit wajah mulus memang dianjurkan untuk melakukan treatment peeling, langkah ini dianggap mampu mencerahkan wajah. Tapi tahukah kamu, terlalu sering melakukan treatment peeling kulit wajahmu akan menipis? . Kegiatan peeling tidak dianjurkan terlalu sering karena kulit di khawatirkan menimbulkan kemerahan. Pasalnya ketika melakukan chemical peeling kulit akan mengelupas dan jika terlalu sering kulit akan menipis, lecet dan munculnya iritasi. Tampil cantik itu memang tak ada salahnya, tapi kamu juga harus teliti dan waspada dengan anjuran dokter, ya! . . #peeling #treatmentpeeling #didyouknwow #kulitmengelupas #wajahmenipis #mitos #fakta . . #meikaalamsutera #meikabeautylounge #klinikkecantikanalamsutera #klinikkecantikan #klinikkecantikanserpong #klinikkecantikangadingserpong #premiumaesthetics #klinikkecantikanterbaik #highendlifestyle #antiaging #agingtreatment

MaryK_byZH
(@zh_homebiz)

28 Days 14 Hours Ago

(Jika sayang kulit anda,baca sampai habis tau😉) . Kenapa serum Mary Kay ni mahal? 🤔 . Ini sebabnya : 1. Mengambil masa paling kurang 6 tahun R&D (Research & Development) utk hasilkan serum yg brkualiti tinggi dan selamat utk pengguna. . 2. Di ujikaji 500 000 kali utk pastikan ia selamat dan boleh digunakan meskipun utk kulit yg sensitif. (Agaknya lah kan berapa la kos utk 500 000 kali ujikaji ni?) 😯 Mary Kay juga ada Dermatologist tested maksudnya kelulusan secara klinikal dari pakar pakar. . 3. Bahan digunakan berkualiti tinggi dan ada diperbuat dari tumbuhan yg sukar ditemui dan hanya boleh didapati dari negara tertentu sahaja. Of course bahan ni limited dan mahal. . 4. Packaging bukan diperbuat daripada plastik ya. Mary Kay bukan packaging biasa-biasa atau sekadar nampak WOW. Packaging Mary Kay termasuk kotak botol dia pun environmental friendly. Selamat utk pengguna. Kalau kena panas pun xkan effect pada nutrien dlm produk tersebut. Nak tembus dalam bekas pun susah. Jdi nutrien dalam serum tu takkan rosak. Sangat penting bab ni tau. . 5. Serum terdiri daripada molekul yg sangat halus sebab tu perlu pakai sblum pakai moisturizer atau pelembap. Kerana kepantasan dan penyerapan nya lebih tinggi daripada pelembap. Menyerap terus ke dalam lapisan kulit. Disebabkan molekul nya halus jadi Mary Kay perlukan teknologi yg tinggi utk hasilkannya. Dan mostly serum Mary Kay Made in Korea sebab kat sana mempunyai teknolgi yg lebih advanced. Dan pastinya kos pun agak mahal. . Jadi, jgn la compare serum Mary Kay dgn serum yg berpuluh ringgit..jenuh nak explain 😂 Pernah terbaca modal buat serum RM7.90 ja..huhu..kalau setakat research pun tak sampai setahun, packaging pun diperbuat drpd plastik biasa, bahan pun xtau dari mana. Ermm bleh nilai sendiri laa. . Jangan tersalah pilih sudah takut naik bukan-bukan kat muka. Ambik masa dgn duit pulak nak merawat balik. . Buat pilihan yg bijak ye..😘😘 . #serummurah #serumterbaik #bestserum #kenapaserummahal #marykayserum #serummarykay #marykaykulim #marykaybukitmertajam #marykaypenang #marykaykedah #nakkulitbersih #nakkulitcantik #nakcantik #kulitmengelupas #kulitkusam #kulitkering

DR.BAZILAH
(@dr_bazilah)

2019-09-18 05:53:14

[HAND ECZEMA / HAND DERMATITIS] . . . Hand dermatitis boleh dikatakan antara masalah kulit yang selalu saya jumpa di klinik. Sekurang kurangnya 1 dalam setiap 20 orang boleh dapat hand dermatitis ni. Kebiasaanya mereka datang dengan masalah kulit di tangan yang sangat kering, bersisik, merah, panas, sakit dan pecah. . . . 👉 Siapa kah yang berisiko untuk dapat hand dermatitis ni? . . . 1. Mereka yang mempunyai masalah ekzema sejak kecil (atopic eczema) . . 2. Pekerja yang memerlukan mereka mencuci tangan dengan kerap seperti chefs, tukang gunting rambut, doktor, nurse, dll. . . . 👉 Hand dermatitis boleh juga terjadi disebabkan oleh bahan chemical spt sabun, detergent, dan kerana kerap mencuci dengan air. . . Ia juga boleh terjadi disebabkan oleh seseorang itu alahan dengan allergen yang mereka sentuh seperti pewangi, dye rambut, getah, besi dsbg. . . . Walaubagaimanapun kebanyakan nya terjadi tanpa sebab yang diketahui. Cara untuk anda tahu anda allergic terhadap sesuatu bahan adalah dengan melakukan patch test seperti yg pernah saya share before ni. . . . 👉 Tangan yang terkena hand dermatitis ini selalunya kering dan mengelupas, merah, pedih sakit dan panas, serta kadang2 pecah/crack dan berdarah bila mereka cuba untuk tegakkan jari jemari. . . . 👉 Rawatan yang diperlukan selalunya ialah dengan menghindari allergen atau bahan yg mereka allergik tu dan kene kerap sapu pelembap. . . . 👉 Secondary bacterial infection boleh berlaku dan mereka ini mungkin memerlukan antibiotic dalam bentuk sapuan atau makan. Krim steroid juga boleh melegakan keradangan yg berlaku. Dan untuk mengurangkan kegatalan, ubat antihistamine juga akan diberikan. . . . Jika keadaan kulit sangat teruk, mereka mungkin perlu mengambil ubat steroid secara makan atau ubat lain yang boleh control keradangan sekiranya steroid diambil dalam jangka masa yang lama seperti cyclosporin, azathioprine atau methotrexate dari pakar kulit. . . . Sekarang anda dah faham serba sedikit tentang hand dermatitis. Cuba tag rakan2 atau keluarga anda yang ada masalah hand dermatitis ni. Harapnya info ni boleh membantu. 😊

Selamat pagi dan selamat berhujung minggu~ Sudah cuci muka dengan Youth Cleanser ? ▫️ ▫️ KEBAIKAN Pembersih Muka YOUTH untuk Penjagaan Kulit Muka Setiap Hari : ▫️ ▫️ 🌸Melindungi kulit daripada pencemaran & radiasi 🌸Menghalang dan merawat kerosakan akibat salah guna produk,sunburn dan macam-macam masalah 🌸Membersihkan kotoran berasaskan minyak dan air (mekap,debu,peluh dan sebagainya) 🌸Mencerah,menganjalkan dan melembutkan kulit secara semulajadi 🌸Mengatasi masalah iritasi,sunburn 🌸Mengatasi masalah kulit kering dan berminyak #combinationskin #kulitkombinasi #kulitberminyak #kulitkering #kulitkasar #kulitmengelupas #penuaan #jeragat #jerawat #mekap #makeuplovers

. Wajah Anda Kasar, Berminyak dan Banyak Komedo? MSI Glutacare Facial Scrub solusinya.. Satu-satu nya Facial Scrub yang mengandung Gluthation dan Collagen yang di keluarkan oleh PT.MSI dan belum ada di pasaran atau di toko lainnya. Manfaat Facial Scrub pada umum nya hanya mengangkat sel kulit mati, menghaluskan wajah, menghilangkan wajah berminyak dan komedo. Namun MSI Glutacare Facial Scrub dapat juga mencerahkan, mengencangkan dan memutihkan wajah secara alami MSI Glutacare Facial Scrub diformulasikan dengan gluthatione dan marine collagen untuk membantu membuat kulit wajah tampak lebih bersih dan cerah. merangsang regenerasi sel kulit baru pada wajah dan melembabkan kulit. butiran scrubnya secara lembut mengangkat sel kulit dan mencegah pembentukan komedo. Manfaat MSI Glutacare Facial Scrub: -Mengangkat sel kulit mati di wajah -Menghaluskan wajah yang kasar -Menghilangkan wajah berminyak -Menghilangkan dan Mencegah Komedo datang Kembali -Mencerahkan, Mengencangkan dan memutihkan wajah secara alami Cara pemakaian : Gunakan setiap hari, gosok perlahan dengan gerakan berputar, Bilas dengan air bersih BPOM : NA18161204396

syra
(@syerago)

2019-09-10 00:12:13

🌞OIL FREE HYDRATING GEL (OFHG) 🌞⠀ ⠀ Supplement terbaik untuk yang mempunyai kulit wajah yang sensitif, normal & berminyak.⠀ Anda wajib mencuba Mary Kay Oil Free Hydrating Gel.👍🏻⠀ ⠀ Kebaikan OFHG :⠀ ⠀ 💞mengurangkan iritasi dan kemerahan-merahan pada kulit disebabkan penggunaan produk bermerkuri ⠀ 💞sebagai base makeup ( makeup tahan lebih lama) ⠀ 💞mengawal minyak pada muka ⠀ 💞memberi effect sejuk serta merta⠀ ⠀ #kulitkering#kulitkusam#skincare#kulitsihat#kulitmengelupas#glassskin#kulitcantik#skincaretips⠀ #marykayipoh #marykay

. . SABUN MUKA AJAIB KINI PROMOSI 9.9 BESAR BESARAN!! JOM DAPATKAN KULIT FLAWLESS GLOWING SIHAT BERSERI. 😍 LEPAS NI, TIADA LAGI 👇 ❌JERAWAT PASIR/BATU ❌JERAGAT ❌SUNBURN YANG KEKAL CUMA👇 ✔️KULIT LICIN+LEMBAP ✔️FLAWLESS+GLOWING ✔️SIHAT+BERSERI PROMOSI SAH SEHINGGA 12 TENGAH MALAM HARI NI SAHAJA. #sabunmukaorganik #jeragat #jerawat #jerawatpasir #sunburn #kulitmengelupas #flawless

[RASA STRESS BILA STOP GUNA STEROID?] . Kulit makin bengkak/ keradangan? . Ok, itu lah yg dikatakan hormon steroid tengah tidak stabil.. Oo.. . . Jom kita lihat apa kata Dr. Aimi . ============================== . “This is cortisol, your steroid hormone.. " . Kalau anda stop steroid secara mendadak, hormon ini akan jadi rendah dalam badan. Kenapa? Badan dah biasa diberi 'makan' dengan steroid, tiba-tiba makanan tu tak ada. Badan harus bekerja untuk menghasilkan hormon dengan banyak secara tiba-tiba, kadangkala badan tak mampu. . Jadi anda akan dapat simptom2 low cortisol / adrenal fatigue, seperti; . - Penat melampau - Kurang berat badan, kurang selera makan - Kulit gelap (hyperpigmentation) - Tekanan darah rendah, kurang gula dlm darah, pengsan - Teringin makan masin - Loya, cirit, muntah, sakit perut - Lenguh badan dan sakit sendi - Cepat marah - Depressive - Menggigil . "Jadi kalau nak berhenti steroid, sama ada sapuan ataupun makan, janganlah secara mendadak. Harus berperingkat.." . Dr. Aimi Jaafar Klinik Taqwa Bangi ================================= . Nak tau lg info? Terus klik link pada bio untuk konsultansi percuma! 😘 #ekzema #eczema #psoriasis #luka #jerawat #tumitpecah #ruam #ruampanas #ekzemadewasa #rawatekzema #krimekzema #ubatekzema #sabunekzema #anakekzema #babyekzema #bayiekzema #gatal #kulitkering #kulitgatal #kegatalan #kulitmengelupas

Pernah dengar Skincare bisa sekaligus melindungi kulit dari radiasi sinar gadget? Nah ini nih inovasi baru dari Jafra 😍 Selain mencerahkan kulit, merawat kulit agar tetap sehat, Skincare ini juga bisa melindungi kulit dari Sinar Gadget dan paparan sinar matahari loh gaes.. Keren kan? Boleh digunakan dari umur 17 -30 tahun loh gaess Whatsapp order 0856 9598 9929 #skincareviral #skincarejafra #skincareterbarujafra #skincaremilenial #anakmilenial #obatradiasihp #anakgaul #anakabg #anakhits #likeforfollow #likeforlike #likeforlikeback #ootd #hunting #kulitberjerawat #kulitberminyak #kukitsensitif #kulitmengelupas #kulitwajahperih

Masalah ECZEMA yang teruk?? Biar Kak Cheew bantu? . Cuba tengok ni 👆🏻testimonial daripada pesakit eczema kami. Dia telah membuat keputusan yang bijak dengan mencuba ChewnGlow bagi membantu merawat penyakit yang telah dihidapinya sejak kecil. Setelah mencuba ChewnGlow, dalam seminggu jek dah boleh nampak perubahannya, masalah eczema beliau kini telah berkurangan. Tiada lagi rasa gatal-gatal yang merengsakan. Anda juga mengalami masalah yang sama? Berhasrat untuk merawat? Tunggu apa lagi, sila dapatkan produk ini segera agar ia dapat membantu anda. Dapatkan segera sementara PROMOSI masih ada! . BERMINAT? Pm Or Whatsapp MiszNiza #masterstokischewnglow . Whatsapp Untuk Fast Respon +60163114554 atau click link di profile . . 🚗 FREE Cod Area #kualalumpur #putrajaya #selangor #selangoryangberdekatan Yg Berdekatan . 📭 Postage Setiap Hari 😉 . . #chewnglow #chewnglowhq #youchewyouglow #teammiszniza #neelofa #siakapkeli #rotikaya #sayajual #sayajualonline #tipscantik #tipswanita #tipsawetmuda 0193046164 #youchewyouglow #eczema #allegicseafood #kulitcantikberseri #resdung #jerawat #ekzemateruk #parut #kulitmengelupas #kulitkusam #jeragat #kulitkering - #regrann

Posted @withrepost • @chewnglow.hq Masalah EXZEMA yang teruk?? Biar Kak Cheew bantu? Cuba tengok ni 👆🏻testimonial daripada pesakit eczema kami. Dia telah membuat keputusan yang bijak dengan mencuba ChewnGlow bagi membantu merawat penyakit yang telah dihidapinya sejak kecil. Setelah mencuba ChewnGlow, dalam seminggu jek dah boleh nampak perubahannya, masalah eczema beliau kini telah berkurangan. Tiada lagi rasa gatal-gatal yang merengsakan. Anda juga mengalami masalah yang sama? Berhasrat untuk merawat? Tunggu apa lagi, sila dapatkan produk ini segera agar ia dapat membantu anda. Dapatkan segera sementara PROMOSI masih ada! @chewnglow.testimoni HOTLINE : 0193046164 #youchewyouglow #eczema #allegicseafood #kulitcantikberseri #resdung #jerawat #ekzemateruk #parut #kulitmengelupas #kulitkusam #jeragat #kulitkering

Masalah KULIT KERING, GELAP, KUSAM akibat selalu berjemur di kepanasan cahaya matahari. Ini tipsnya. #kulitkering #kulitkusam #kulitmengelupas #kulitgelap #grapeseedoil #serumwajah #moisturizer ##oliveoils #minyakzaitun #mingguanwanita #paruthilang #usahawankeda

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . For order klik link di bio 😉

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . For order klik link di bio 😉

SUNBURN! KERING! MENGGELUPAS! . Pernah jadi macam ni atau skrg kulit uolss sama dalam gambar ni👇🏻, guna je gel mask. . Tak tau mane nak carik? Contact je no 017-9848010 mesti yang jawab tu tau mane nak dpt gel ajaib ni. . Tak caya cuba la rojer dia. Uittt pandai gaya, siap dapat free gift special uolsss. . ❤️ Beauty Consultant di hati awk, Hazlyna Allawi 017-9848010 . #marykayconsultant #beautyconsultant #perundingkecantikanbebas #marykaymysg #marykaykajang #marykaylumivie #lumiviemysg #marykayroutine #marykaymalaysia #marykaybangi #marykaymakeup #timewise #skincareantyaging #muda #kulitcantik #mudabelia #gelmask #kering #kulitmengelupas #sunburnt #marykaykotabharu #skinanalyzer

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . For order klik link di bio 😉

My Experience with #ainaacleanser . . PROBLEM: Sebelum menggunakan ainaa kulit dibah #kulitkering & #kulitmengelupas teruk. Hampir 2 bulan macamtu, dibah try and error produk. Sampailah dibah try gunakan ainaa PROBLEM SOLVE: Alhamdulillah ainaa cleanser ni work dengan kulit dibah. Yang mana disebabkan cleanser dia TAK BERBUIH dan TAK MENGERINGKAN kulit dibah. Kalau pakai pencuci lain, lepas cuci muka akan rasa tegang Korang yang jenis kulit yang sama apa kata try #ainaacleanser ni? #nsateamkekraa #ainaabeautyofficial #syafiqahaina

My Experience with #ainaacleanser PROBLEM: Sebelum menggunakan ainaa kulit dibah #kulitkering & #kulitmengelupas teruk. Hampir 2 bulan macamtu, dibah try and error produk. Sampailah dibah try gunakan ainaa PROBLEM SOLVE: Alhamdulillah ainaa cleanser ni work dengan kulit dibah. Yang mana disebabkan cleanser dia TAK BERBUIH dan TAK MENGERINGKAN kulit dibah. Kalau pakai pencuci lain, lepas cuci muka akan rasa tegang Korang yang jenis kulit yang sama apa kata try #ainaacleanser ni? #nsateamkekraa #ainaabeautyofficial #syafiqahaina

Rata - rata pelanggan kami sangat berpuas hati selepas menggunakan Krim Pelembab ini . Kulit kering teruk boleh pulih dan membantu dengan keizinannya. Tambah pula, penggunaan krim ini bukan saja boleh hilangkan kulit kering, malah boleh pulih dan membantu kepada yang ada masalah kulit sensitif 😱 . Mana nak dapat krim ini ? KLIK LINK DI BIO saya untuk terus whatsapp order 😍😍 . #krimpelembab #kulitsensitif #kulitmerekah #kulitmengelupas #malaysia #krim

JAFRA Hydrating Advanced Dynamics Series Hydrating Advanced Dynamics Series merupakan rangkaian produk perawatan harian dari Jafra yang ditujukan untuk kulit kering. Kulit kering pada wajah biasanya akan terasa kencang terutama setelah dibersihkan. Selain itu, pada kulit kering akan tampak kerutan-kerutan halus, mengelupas, atau bahkan kemerahan. Jika warna kulit gelap, maka kulit akan tampak kusam. JAFRA Hydrating Advanced Dynamics Series dengan ekstrak conditioning yang melembutkan membantu kulit kering menjadi lebih lembab, menutrisi, serta memberi perlindungan pada kulit. Tanya JAFRA: Whatsapp 0856 9598 9929 #kulitkering #kulitmengelupas #solusikulitkering #skincareibumenyusui #skincarehalal #likeforfollow #likeforlike #ootd #modelhijab #adventure #anakhits #anakkosan #anakkekinian

Obat Herbal alami menyembuhkan penyakit gatal eksim,,,,!!! Tanpa efeksamping Obat kami berasal dari 100% bahan Herbal alami menyembuhkan penyakit gatal eksim. Produk sudah bersertifikat HALLAL dan berijin BPOM. Untuk konsultasi penyakit bisa melalui WA:085325279933 *Fans Page: www.facebook.com/Agenpengobatandenature/ *Web site: www.grosirobatdenature.com #pengobataneksim #kulitmengelupas #obateksim #gatal-gatal #bintikmerah #eksimzoster #eksimkering #eksim #mengobatieksim #gataleksim #gatal2 #gatalgatal #obatgatal #pengobatangatal #mengobatigatal #obatherbal #obatalami #obattradisional #obatgataleksim @indozonefood @jamuibukunyit @superr_hits @hits @storebagus @tokopedia @shopee_id @olxindonesia @bukalapak @indozone.id

Kaki nya ibu2 ini🤦🤦 Apa lg musim kemarau angin besar dan kering semua, termasuk kaki jg sampai kering pecah2 dan kulit mengelupas. Gk cm kaki ya, tangan jg iya lho, rasanya perih banget. Iya gak ??? Pakai vico oil sr12, melembabkan dan mempercantik kembali kaki tangan kita yg kering dan mengelupas. #vicominyakkelapa #kulitmengelupas #omahsr12temanggung #sr12temanggung

Punya kulit kering? Atau bahkan sampai mengelupas saking kering ny? Cuaca memang lg panas' ny nya.. Kasian kulit wajah kita nambah kering Yuk perawatan harian pake JAFRA HYDRATING dynamics😍😍 Kulit yg tadinya kering nnti dibuat lembab,kenyal dan sehat Mau? More info Wa : 0856 9598 9929 #kulitkering #kulitmengelupas #kulitwajahperih #skincareibumenyusui #jualjafraasli #likeforfollow #likeforlike #ootd #adventure #modelhijab #kemejapria #jakerpria #cutmeyriska #

. Brightening Retinol Cream Retinol adalah bahan derivatif yang tidak merengsa kulit dari kumpulan bahan Retinoid atau Vitamin A yang tidak memerlukan preskripsi doktor. Retinol sering digunakan sebagai perawatan dan pemulihan untuk semua jenis kulit untuk meningkatkan rangsangan Hyaluronic dan kolagen, untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedut, dan untuk melicinkan permukaan kulit yang kasar _________ Retinol is a non-irritating derivative of the Retinoid or Vitamin A family that requires no prescription. To be used as tolerated for all skin types for increased Hyaluronic and collagen stimulation, to minimize the appearance of fine lines and wrinkles, and for its smoothing, regenerative properties. . . #salimaskinsolutions #celebrateyourskin #retinoid #vitamina #antioxidants #medicalbased #acneskin #healthyskin #dehydratedskintreatment #skincaremalaysia #skincareroutine #kulitmengelupas #jeragat #rawatankulit #produkhalal #vegan #parabenfree #fragrancefree #skinvitamin #malaysianbeauty #wellbeing #asianbeauty #bruneibeauty #singaporebeauty #l4l #follow4followback

SPF82? 😍😍 . . Biasa dengar produk ada SPF50 pa+++ je kan? Haaaa... korang tengok result ni kat atas ni 👆 . . Ni tanggungjawab HQ untuk hantar produk untuk pastikan produknya berkualiti tinggi. Bukan pakat sebut ada SPF bagai tapi sebenarnya takde atau kureng. . . SPF ni penting sebab boleh cover muka dari pancaran matahari yang membuatkan kulit kita gelap dan berjeragat. . . HQ #hauscosmetics pi hantar foundation ni ke lab Taiwan. Kenapa Taiwan? Sebab kat sana ada lab yang punyai machine canggih untuk detect berapa SPF yang ada dalam satu produk. . . Walaupun team RND HAUS telah mengira dan meletakkan spf50 pa ++++ pada fd Haus, dan demi membuktikan team RND Haus Cosmetics telah membuat kerja dengan jujur, makanya HQ telah menghantar fd Haus Cosmetics ke 3rd party lab di taiwan untuk membuktikan teori spf50 PA+++ kami adalah benar dan wujud dalam formula. . . Oh ya! Tak murah tau nak pi hantar kat lab tu. 🤪 . . Kalau di oversea terutama di Eropah, tak boleh declare suka suka spf pada kotak produk tau.Kena ada sijil dulu baru boleh declare pada kotak. 😊 . . Tolong tengok sijil kat bawah, bahagian SPF Value. Bukan SPF50 tau, tapi SPF82 😱 . . So, korang nak tunggu apa lagi? Cepat grab sekarang! . . . #hausguardians #hauscosmeticjlnduta #hauscosmetics #sweetdreams #jeragat #jerawat #microbiome #kusam #cantik #kulitmengelupas #foundationbest #foundationmakeup #sweetdreams😴 #kulitkering #makeup #beauty #spf #sunscreen #sunprotection

Alhamdullilah... Asbab ARWA kaki semakin sembuh😊... #arwakemaman #ekzema #psoriasis #gatal #kulitmengelupas #luke

Alhamdullilah... Asbab ARWA dahi semakin sembuh😊... #arwakemaman #ekzema #psoriasis #gatal #kulitmengelupas

Beauty Dinita
(@aanitayeni)

2019-08-16 07:40:34

Semangat Pagi 🌹 kali ini Testi dari team jenderal hebat & cantik Oryza Raraswati Penderita Autoimun yang sudah 4 tahun sakit sudah mencoba berbagai jenis obat dan alternatif sudah dicoba. Akhirnya mencoba ikhtiar/usaha dengan Bioglass Mci dan Kalung Pendant. Alhamdulillah oleh Allah diberi kesembuhan. #autoimun #psoriasis #penyakitkulit #dayatahantubuh #bioglassmalang #psoriasisvulgaris #kulitmengelupas

JATUH CINTA dengan foundation (fd) ni! . . Sebab fd by #hauscosmetics ni berbeza dengan yang lain. . . Apa yang lainnya? . . Fd ni ada diletakkan ingredient sebagai treatment untuk kulit wajah kita. Antaranya ada : . . 💯 Argan Oil . 💯 Vitamin C . 💯 Vitamin E . 💯 Sunblock . 💯 Sunscreen . 💯 Seboclear MP . Jadi, fd ni bukan setakat sebagai base mekap tapi juga sebagai 👇 . ✅ Pelindung Kulit . ✅ Merawat Kulit . ✅ Sebagai fd kegunaan harian . SERIUS weihhhh.. bila pakai, rasa ringan giler, macam tak pakai apa apa. Full coverage dan senang cuci sebab water-based. Tidak berminyak dan bercapuk. . Malah, bila berpeluh nampak lagi glowing. Tahan lama dan tidak merekah. . Nak dapatkan fd yang superb cepat cepat order. . Pos ke seluruh Malaysia . #hauscosmetics #foundationbest #makeup #cantik #sayajualmekap #sayajualonline #sweetdreams#dramasweetdreams #jeragat #kulitberminyak #kulitbermasalah #kulitkering #kulitmengelupas #antiagingserum #antiaging #kulittegang

Tangan , badan dan kaki rasa gatal gatal sebab kulit kering dan tidak selesa? Anda ada mempunyai kulit sensitif dan masalah kulit ? Jangan biarkan gatal-gatal naik kemerahan. Krim Pelembab Footlink ini dapat membantu dari segi kulit anda! 😍 Insyallah , kalau sapu dengan konsisten akan bertindak dengan cepatnya 😊 Jom dapatkan sekarang . Kami akan buat postage setiap hari! ☺️😄 Klik link di bio saya ya ❤ #krimpelembab #krimkulitkering #kulitsensitif #kulitmerekah #masalahkulit #malaysia #footlink #kulitmengelupas #malaysi

Ada yg punya kulit SENSITIF ??? Sensitif akibat ketergantungan produk Lain ? Atau sensitif bawa'an dari Lahir ? Jafra punya SOLUSI nya 👉 1 set Advanced dynamics shooting ini terdiri dari cleanser + krim siang + krim malam + toner ini perawatan sehari hari untuk kulit SENSITIF Ciri - ciri kulit SENSITIF : 👉 mudah iritasi & gatal jika menggunakan produk baru 👉 terasa perih,panas saat terkena sinar matahari 👉 kulit wajah terasa tipis,kemerahan ❤Konsultasi masaLah kulit mu GRATISS di WA 👉 0856 9598 9929 #skincarekulitsensitive #skincarekulitsensitifhalal #skincarekulitsensitif #skincareibumenyusui #skincareibuhamil #kukitsensitif #kulitmengelupas #kulitwajahgatal #jafrabandung #jafrabogor #jafrasumatra #jafrasukabumi #jafrajakarta #jafrabatam #jafrabali #jafraindonesia #testimoni

Ada yg punya kulit SENSITIF ??? Sensitif akibat ketergantungan produk Lain ? Atau sensitif bawa'an dari Lahir ? Jafra punya SOLUSI nya 👉 1 set Advanced dynamics shooting ini terdiri dari cleanser + krim siang + krim malam + toner ini perawatan sehari hari untuk kulit SENSITIF Ciri - ciri kulit SENSITIF : 👉 mudah iritasi & gatal jika menggunakan produk baru 👉 terasa perih,panas saat terkena sinar matahari 👉 kulit wajah terasa tipis,kemerahan ❤Konsultasi masaLah kulit mu GRATISS di WA 👉 0856 9598 9929 #skincarekulitsensitive #skincarekulitsensitifhalal #skincarekulitsensitif #skincareibumenyusui #skincareibuhamil #kukitsensitif #kulitmengelupas #kulitwajahgatal #jafrabandung #jafrabogor #jafrasumatra #jafrasukabumi #jafrajakarta #jafrabatam #jafrabali #jafraindonesia #testimoni #

Halo mediralovers... bulan agustus banyak special price dr Medira Skin Care yaaa So,, catat tanggalnya dan jangan sampai ketinggalan.. Cus buruan reservasi ke Wa (087738058000) Semua treatment sudah termasuk rangkaian facial lengkap dan masker peel off yaaa.. #mediraskincare#mediraglow#mediralovers#perawatanjogja#treatmentacne#vitamincserum#whiteningserum#kulitberjerawat#kulitkeringkusam#kulitmengelupas#mahasiswacantik#mabajogja#muayogyakarta#iduladha#agustus2019#promofacial#74#nomercury#klinikecantikanyogyakarta#like4likes#glowingskin#glassskin

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah , #eczema . dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu wangi aummm . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . For order klik link di bio 😉

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . For order klik link di bio 😉

Terima kasih kepada yg sudi share feedback semalam... Seronok baca uols sukakan Mosswiss ❤️ Kulit kering no hal.. Mosswiss kan ada. Kulit jerawat no hal.. Mosswiss kan ada Kulit kusam no hal.. Mosswiss kan ada.. Http://www.wasap.my/+601127665434 #kulitmengelupas #kulitkering #kulitkusam #jerawat #mosswissperlis #mosswissmalaysia #agentmosswisskangar

. ini sabun susu dan spray susu. fungsi utama dia untuk mencerah, melembap, dan melembutkan kulit . ❤ Cerah tu untuk #sunburn , #kulitkusam bagi #glowing , #parutpudar , plus boleh putih gebu macam uqasha senrose sikit. haha . ❤ Melembap pulak untuk #kulitkering , #kulitbersisik , #kulitmengelupas , #tumitmerekah. dia boleh bantu lembapkan kulit . ❤ Melembut ni untuk bagi licin, #gebu , rata je kulit. tak kesat. . ini untuk badan tau. bukan untuk muka. . mula-mula mandi sabun susu tu, lepas tu spray dengan mist tu pulak . licin elokk je kulit, gebu aumm. . MILKCARE My.organic. 13.0001/K-120 . 🌿Milksoap 2 bar rm28 🌿Milkmist 100ml rm28 . 🌿Combo Trial rm35 ✔ 1 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 60ml . 🌿Combo Famili rm48 ✔ 2 bar milksoap ✔ 1 bottle milkmist 100ml . For order klik link di bio 😉

Punya kulit kering? Atau bahkan sampai mengelupas saking kering ny? Cuaca memang lg panas' ny nya.. Kasian kulit wajah kita nambah kering Yuk perawatan harian pake JAFRA HYDRATING dynamics😍😍 Kulit yg tadinya kering nnti dibuat lembab,kenyal dan sehat Mau? More info Whatsapp 0856 9598 9929 #kulitkasar #kulutkusam #kulitkering #kulitmengelupas perawatanwajahkering #likeforlike #likeforfollow #skincareartis #ootdhijaber #anakhits #anakkekinian #anakkantoran

. Kulit kusam dan kasar ditambah komedoan bikin makin ga pede? Saatnya menambahkan exfoliating sebagai salah satu rangkaian perawatan kulit. Usia remaja hingga dewasa sangat penting untuk memperhatikan kulit agar tidak menyesal saat memasuki usia matang. Facial scrub with glutathione adalah exfoliator terbaik yang sangat cocok untuk berbagai masalah kulit wajah terutama kulit kusam, berminyak, bopeng dan berkomedo. Gerakan memutar secara perlahan sangat ampuh untuk mengangkat sel kulit mati dan kotoran dari dalam kulit. Di perkaya dengan glutathione dan marine collagen yang sangat ampuh untuk membuat kulit tampak halus, cerah dan kenyal sehingga bebas kerutan.

Welcome August ! Rugi tau kepada sesiapa yang tak nak try PIORE ARGAN OIL kami...PIORE ARGAN OIL kami adalah minyak argan 100% tulen dan tiada campuran bahan lain dan pewangi...solusi terbaik untuk masalah kulit anda... . Nak dapatkan minyak argan 100% tulen daripada kami? . STOK TERHAD!! . Untuk fast respon sila what'sApp segera 🤩 📲011 1016 3598 #piorearganoil #minyakarganasli #azzahraproductsdnbhd #arganoil #purearganoilmalaysia #beautifulskin #skincare #minyakarganterbaik #jerawat #jeragat #wajahkusam #kedutan #bintikhitam #bintikputih #bibirkering #kukurosak #kulitmengelupas

Dua produk ini penyelamat pertama ketika kulit kamu gosong , belang , abis panas panasan dan ngerasa kuseeem bangeet , make up keren , make up nempel dimulai tanpa sel kulit mati dan komedo dulu yaa 🤗 Hasil terlihat sejak pemakaian pertama .. gunakan seminggu 2 kali untuk hasil maksimal ❤ . Whatsapp order 0856 9598 9929 #kulitkering #komedo #kulitmengelupas #selkulutmati #solusimakeupnempel #solusikulitbelang #maskerjafra #scrubjafra #masleruntukkukitkering #jualjafraasli #likeforfollow #likeforlike #ikanasin #ootd #anakhits #treveling #visit #hijrah #beraniberhijrah

Gabungan terbaik untuk mereka-mereka yang alami eczema atau kulit sensitif.. Haa..nak tau guna ape tak?? Opkos la HAPPY BUBBLE SHOWER GEL & LOVELY BABYRUB Tadi kema ade kongsi testimoni daripada salah seorang ejen puers yang alami eczema yang teruk sampai warded tau.. Alhamdulillah..dengan izinnya, penggunaan HAPPY BUBBLE SHOWER GEL & LOVELY BABYRUB yang konsisten, memberikan hasil positif buat ejen tersebut.. Syukur!!!

Ni la dia testi daripada salah seorang ejen puers tu..cikG panggilan nyer..pangkat2 mak kema gak ni..hehe🙃🙃🙃 Produk ni tak semestinya anak2 kita je guna..golongan dewasa pon boleh guna gak tau.. Very rec0mmended u0lz! #puersbykema #p4p #puerskidsdom

Tudia semua balm yg asalnya ada 6 jenis dan akhirnya digabungkan menjadi 3 jenis sahaja..😍😍 Fungsi setiap balm masih sama walaupun telah digabungkan..🤗🤗 Harga juga masih sama gak tau..hehe😆😆 Berkenan??meh pakat pm kema lelaju selaju 🚀🚀🚀

Rugi tau kepada sesiapa yang tak nak try PIORE ARGAN OIL kami...PIORE ARGAN OIL kami adalah minyak argan 100% tulen dan tiada campuran bahan lain dan pewangi...solusi terbaik untuk masalah kulit anda... . Nak dapatkan minyak argan 100% tulen daripada kami? . STOK TERHAD!! . Untuk fast respon sila what'sApp segera 🤩 📲011 1016 3598 #piorearganoil #minyakarganasli #azzahraproductsdnbhd #arganoil #purearganoilmalaysia #beautifulskin #skincare #minyakarganterbaik #jerawat #jeragat #wajahkusam #kedutan #bintikhitam #bintikputih #bibirkering #kukurosak #kulitmengelupas

Kastemer ni ada masalah gatal-gatal. Macam ubat dah sapu. Pegi klinik pun dah banyak kali . Tapi dia tetap ikhtiar dengan guna lotion unta ni . Alhamdulillah tak sampai seminggu dah hilang . Bole terus wasap 0127073108 . #kulitekzema #kulitgatal #kulitlicin #kulitmengelupas #kulitmerekah #susumaez #demicawhiteninglotion