#parut

472,233 posts tagged with #parut

Photos and Videos about #parut

(@bybellasyazz)

1 Minute Ago

Flawless pon flawless, putih pun putih .. kebanggaan setiap wanita.. mana yang ada masalah kulit muka.. boleh usya ig @bybellasyazz ye.. vit C rosehip da banyak bantu yg muka breakout😍 . . 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 . . 👱🏼‍♂️Lelaki 👱🏻‍♀️ Semua wanita termasuk yg pregnant/breastfeeding. 👶🏻 Semua yg berumur 12 thn ke atas. . . . NORMAL PRICE: 1 BOTOL RM60(SM), RM65(SS) . . HARGA COMBO: 2 BOTOL RM100(SM), RM105(SS) 3 BOTOL RM135(SM), RM140(SS) 4 BOTOL RM165(SM), RM170(SS) 💵 Harga dah termasuk postage Rasa berkenan boleh cuci mata lagi 👇🏻 instagram: @bybellasyazz Or 📱Whatsapp: atau click link di bio. . . 📮 POSTAGE: Mon, Wed & Fri. Order skrg sebelum stock habis tau. . . KHAS UNTUK MEREKA YANG NAK FLAWLESS & ADA MASALAH: #resdung #eczema #alergik #cyst #jerawat #jeragat #parut #sunburn #kulitkusam #kulitgelap #kulitkering #mengelupas #doctorpunconsume #vitcrosehip #rahsia #cantik #putih #seluruhbadan #bybellasyazz

(@serum.timun)

10 Minutes Ago

MENGATASI MASALAH BLACKHEAD DENGAN TELUR . Telur mengandungi kadar asid amino dan zat besi yang tinggi dan baik untuk penyembuhan sel dan penjagaan kulit muka . Bahan Sebiji telur (diambil putihnya) 3 keping kapas muka . Cara Penyediaan Asingkan telur putih daripada kuningnya. Hampa gunakan yang bahagian putih je . Kemudian, ambil kapas muka tadi dan rendamkan ke dalam telur putih yang telah diasingkan. . Agak-agak rendam sampai kapas dah larut dengan semua putih telur. . Sementara itu, wapkan muka dengan air suam. Cara ni penting untuk buka pori hampa supaya senang terangkat. . Kemudian, tampalkan kapas bertelur di sekitar zon T dan tunggu sehingga 1 jam atau hingga kapas kering . Lepastu hampa akan Nampak semua black head yang terlekat di kapas tadi. . Best dak tip ni? komen "best" kat bawah . . #tipdaridapurabah #rsteamonfeedback #jerawat #ajinaura #terapiinstagram #fesko61 #sabuntimun #parut #cucumbersoap #kulitberminyak #cucumberserum #pori #serumtimun #poriterbuka #rsteamon #kulitberjerawat #naturalskincare #kulitputih #rstimun #kulitcerah #rscucumber #kulitkusam #timun #tipkulitcantik #cucumber #hilangkanjerawat #tipcantik #tipkulitputih #petuakulitcantik

(@siti_sarina)

13 Minutes Ago

"KUULIT BERMINYAK, GELAP, KUSAM.. RASA TAK CONFIDENT DGN PENAMPILAN SENDIRI"..😢😢 "Mmg best gila la guna set meercle ni ni baru try tak sampai 1 set kulit nampak cerah.. ramai kawan kat office dah puji... senang nak amalkan.. takyah susah nak pakai krim siang malam bertepek2 kat muka .... kulit cerah sekata 1 muka.." -Eina, Shah Alam- . . "Hubby akak terkejut tengok perubahan kulit akak.. kulit makin cerah, parut jerawat makin pudar.. saya memang tak pilih skincare lain dah lepas ni.. Yang penting kosisten, sehari 2 kali pakai dah cukup.." -Ida, Kota Bharu Kelantan- . . KESAN YG AKAN TERHASIL BILA ANDA AMALKAN SET MEERACLE NI.. . 🔥 Klit menjadi cerah sekata tak bertompok. 🔥 #jerawat makin berkurang. 🔥 #parut semakin pudar. 🔥 Menghaluskan klit yg kering . 🔥 Jeragat hilang. 🔥 Kulit makin glowing dan pinkish. . BERMINAT?? NAK INFO LANJUT?? NAK ORDER ?? . 📞 Tinggalkan no phone di ruangan komen sekarang ! . Perunding kecantikan kami akan menghubungi anda secepat yg mungkin. atau anda KLIK LINK NI👇🏼👇🏼 www.wasap.my/60126240851/nakmeeracle

(@myra_pyqa)

42 Minutes Ago

- 4 Bahan ni boleh bantu kurangkan sunburn. Yogurt Gunakan plain yogurt membantu melembapkan kulit yang terkena sunburn. Cuka Campurkan 1 cawam air dan 2 sudu cuka dan tekap pada kertas tisu san pakai pada muka yang kena sunburn.Ianya menghilangkan rasa perit. Teh Teh hitam atau teh hijau mengandungi tannins dan komponen lainnya yang yang dapat mengurangkan bengkak pada kulit atau rasa pedih akibat sunburn. Timun  Buat ais timun campurkan bersama dengan madu. Pakai setiap hari sehingga sunburn hilang. . . Sapa nak segak macam ni dengan RS Cucumber modal RM50 je sebulan? Komen "saya nak" kat bawah. . . Dm cepat cepat . . P/s: Untuk 20 customer terawal buat belian. Iqa bagi free gift facebrush bernilai RM20. Sapa cepat dia dapat. . #tipdaridapur  #rsteamonfeedback #jerawat #sabuntimun #parut #cucumbersoap #kulitberminyak #cucumberserum #pori #serumtimun #poriterbuka #rsteamon #kulitberjerawat #naturalskincare#kulitputih #rstimun #kulitcerah #rscucumber #kulitkusam #timun #tipkulitcantik #cucumber #hilangkanjerawat #tipcantik #tipkulitputih #petuakulitcantik

(@azanisserum_my)

44 Minutes Ago

Kulit masih berparut? Tak perlu stress-stress, sapu je azanis konfirm parut tu tak berani nak berkampung lama-lama dah. Azanis Scar Serum mampu merawat 💯 jenis parut tau . . 🌷parut jerawat/ jerawat 🌷parut jeragat 🌷strecth mark 🌷parut luka eksiden 🌷kulit kering, kusam 🌷kulit merekah 🌷liang pori terbuka 🌷parut chicken pox (campak) 🌷parut terkena api/parut kudis 🌷parut timbul (keloid) 🌷parut dalam 🌷parut ekzema Walaupun parut dah melebihi 10tahun tau❗️✨ . ✨Produk cuma asbab yang memberi kesan hanya Allah swt.Kami tidak menjanjikan bulan dan bintang, siapa guna dialah yang akan mendapat manfaatnya إن شاء الله ... . JOM ORDER SEKARANG‼️ Komen “DM” atau Whatsapp sis sekarang 011-11281575 (atau tekan link di bio ig) . #ubatparuthq #ubatparutmurah #ubatparutmalaysia #ubatparut #ubatparutoriginal #sayajualmurah #sayajual #azanis #azanisscarserum #parut #serumparut #ubatparut #azanisoriginal #azanisubatparut #azanisoriginalhq #azanisserum_my

(@drskinlab)

1 Hour Ago

Wowww ! Dr skin lab skincare semakin dikenali . Ramai yang nak cuba dan sekali cuba pasti sangat berpuas hati. . Jangan risau, Dr skin Lab adalah skincare yang selamat untuk kita gunakan walaupun sensitive skin 😘 . #drskinlab #doctorskin #skincare #natural #clinicals #brightening #moisturizer #cantik #wanita #kulitsihat #tanpacela #bebas #parut #jerawat #jeragat #kusam #shoppingonline #igshop #terimakasih #stayhydrated #vitc #aha #ha #thebest #skincare #ever

(@drskinlab)

1 Hour Ago

Wowww ! Dr skin lab skincare semakin dikenali . Ramai yang nak cuba dan sekali cuba pasti sangat berpuas hati. . Jangan risau, Dr skin Lab adalah skincare yang selamat untuk kita gunakan walaupun sensitive skin 😘 . #drskinlab #doctorskin #skincare #natural #clinicals #brightening #moisturizer #cantik #wanita #kulitsihat #tanpacela #bebas #parut #jerawat #jeragat #kusam #shoppingonline #igshop #terimakasih #stayhydrated #vitc #aha #ha #thebest #skincare #ever

(@drskinlab)

1 Hour Ago

Wowww ! Dr skin lab skincare semakin dikenali . Ramai yang nak cuba dan sekali cuba pasti sangat berpuas hati. . Jangan risau, Dr skin Lab adalah skincare yang selamat untuk kita gunakan walaupun sensitive skin 😘 . #drskinlab #doctorskin #skincare #natural #clinicals #brightening #moisturizer #cantik #wanita #kulitsihat #tanpacela #bebas #parut #jerawat #jeragat #kusam #shoppingonline #igshop #terimakasih #stayhydrated #vitc #aha #ha #thebest #skincare #ever

FACE OIL TERBAIK: IKUT JENIS KULIT 🔸️KULIT SENSITIF Kulit jenis ni hanya perlukan oil yang bebas radikal . Best oil: Primrose, Argan, Yangu Oil . Primrose oil dan Vitamin E dapat kurangkan damage akibat terdedah dengan matahari. . Tapi opss, ia tak menghalang UV rays. So, kulit ini sangat perlukan sunscreen . Favret oil Ila mesti la #faceoilmaryjardin Sebab FO MJ sendiri terhasil dari gabungan Jojoba, Tea Tree, Sunflower dan Argan Oil 😍 Tak sabar nak cuba? Whatsapp terus di www.wasap.my/60197667854 #naturalskincare #setjimat #skincarehalal #chemicalfree #maryjardin #maryjardintebrau #jerawat #jeragat #parut #kusam #sunburn #blackheads #whiteheads #poribesar #moisturizer #oilyskin #dryskin #sensitiveskin #skinsolution #faceoil #serumbest #cleanser #cerah #mesrawuduk #testimoni #produkviral #natural #organik #peluangbisnes

"Cantiknya lahai dia ni." Dari zaman sekolah lagi Ila ada masalah kulit berminyak. Over oily sampai tahap pakai tudung pun minyak muka tu melekat. Serius 😌 Masalah besar kulit berminyak ni tak lain tak bukan, jerawat la wak. Tak banyak pun still kerap muncul pastu suka suki je tinggalkan bekas grrr If jumpa kawan lama pulak, almost semua akan cakap, "Weh kau tak berubah langsung. Sama je macam kat sekolah, tuisyen." Sadis oii. Ye la kawan comot dulu sekarang muka cerah kemain, yang berjerawat muka dah licin, dah pandai make up Tetiba muncul bidadari kat FB. Asyik lalu lalang je dengan buah hati 'berbaju' putih bereben purple Geram mata dibuatnya Dalam masa yang sama Ila mengintai peluang jana extra income "Jadi agent Mary Jardin je la. Produk pun baik. Natural organic skincare kot. InsyaAllah laku keras." Monolog sendiri Tak best pulak nak jual tapi tak cuba produknya. Tak sempat fikir panjang, Ila sambar je Basic Set MJ dan sign up as agent MJ ni first complete skincare set Ila pernah beli tau. Hasil konsisten guna #facesoap #faceoil #claymask memang nampak cerah sikit muka Muka pun tak berlemuih macam dulu. Berkat guna FO dan vakum arang gunung berapi tiap minggu. I'm happy with the difference and quite sure you will too 😘 Sape sape yang sekapal dengan Ila muka shining berlemuih, cubalah Basic Set item. Proven dan puas hati sangat Minat nak cuba? Roger di sini www.wasap.my/60197667854 #setjimat #skincarehalal #chemicalfree #maryjardin #maryjardintebrau #jerawat #jeragat #parut #kusam #sunburn #blackheads #whiteheads #poribesar #moisturizer #oilyskin #dryskin #sensitiveskin #skinsolution #faceoil #serumbest #cleanser #cerah #mesrawuduk #testimoni #produkviral #natural #organik #peluangbisnes

Perasaan tiap kali settle dab dab Face Oil kat muka be like this baby! Mary Jardinian lain macam ni juga tak? Tadi Ila kongsi Basic Set ni hero penyelesai masalah kulit over oily, berjerawat dan kusam kan? . Kini tiba masanya Ila highlightkan kelebihan spesifik tiap item hero pujaan . Hero pertamaku adalah Abam Face Oil (FO)! Dia ni sweet talker tau. Bab pujuk memujuk Cik Jers untuk mengecut dan hijrah serah je kat dia . Senjata Abam FO ni adalah Tea Tree Oil. Sejenis pembunuh yang Ila suka. Pembunuh jerawats si musuh utama 😄 . Pastu, Abam FO akan cecepat seru Si Seabucthorn Oil untuk hapuskan crime pembunuhan jerawats tadi . Akhirnya, Cik Jers berjaya dikecutkan dengan sangat cepat. Wee. The best part is Ila tak sempat merasa sakit bengkak Cik Jers tu Click here to place order www.wasap.my/60197667854 #skinsolution #maryjardin #setjimat #skincareselamat #skincarehalal #chemicalfree #maryjardintebrau #jerawat #jeragat #parut #kusam #sunburn #blackheads #whiteheads #poribesar #moisturizer #oilyskin #dryskin #sensitiveskin #skinsolution #faceoil #serumbest #cleanser #cerah #mesrawuduk #testimoni #produkviral #natural #organik

#maryjardinian: Siapa dia? "Pengguna Mary Jardin?" Yasss 💯 Specialnya MaryJardinian kerana Walau sibuk membina kerjaya, mengurus rumahtangga, berjuang mendalami ilmu Dia tetap nak tampil cantik Ringkas, make up yang minima tapi presentable Specialnya MaryJardinian kerana Walau tak sukanya dia dengan jerawat, jeragat, terseksa kulitnya kering, tak selesa kulitnya berminyak, pedih dek sunburn Dia teliti memilih solusi Produk berasaskan bahan semula jadi Bahan kimia berbahaya tiada kompromi Dia percaya nak cantik dan kulit sihat bukan boleh dapat dalam sehari sebab dia rasional di dunia realiti Eh semua yang Ila detailkan macam kena dengan diri. Mungkin awak semua la MaryJardinian baru yang dicari Boleh dapatkan #membershipfree 😘 Link www.wasap.my untuk hubungi #maryjardin #setjimat #skincareselamat #skincarehalal #maryjardintebrau #jerawat #jeragat #parut #kusam #sunburn #blackheads #whiteheads #poribesar #moisturizer #oilyskin #dryskin #sensitiveskin #skinsolution #faceoil #serumbest #cleanser #cerah #mesrawuduk #testimoni #produkviral #natural #organik

Siapa yg nak tahuuu chew n glow nie rasa apa, sedap ke tak Kan . . Haa nie @zulinaziz dah share rasa sedap manis mcm gula gula, perisa Berry tau.. . Siapa ada masalah kulit mcm eczema, allergic seafood n resdung, pls n pls try chew n glow.. . . Kak cheew nak korang rasa sendiri perubahan tu tau!! Jadi cepatlah dapatkan chew n glow.. Dah chew barulah glow 😘😘 . Whatsapp Kak Shila #0139341925 @ Klik link di bio untuk info . . #annurhayatbeauty #youchewyouglow #jerawat #jeragat #kulitkering #kulitkusam #kulitsensetif #kulitbebasjerawat #eczema #kulitgatal #nakkulitcantik #nakkulitsihat #parutjerawat #terapiinstagram #singapore #shoopingonline #cikreenencikngokngek #gegarvaganza2018 #sayajualonline #chewnglowhq #parut #alahanseafood #naelofarhijab #lofaworld #cikzulinkedapur #plazaangsana

Boleh tengok maklumbalas pengguna kami. Chew n Glow pilihan terbaik sebagai makanan tambahan anda setiap hari . ☑ Eczema dah kurang ☑ Gatal-gatal kurang ☑ Luka jadi kering ☑ Senang buang air ☑ Rambut kurang gugur . Jom try Chew N Glow! . WhatsApp KakShila #0139341925 @ klik link di bio @chewnglowjohor_singapore . . #annurhayatbeauty #youchewyouglow #jerawat #jeragat #kulitkering #kulitkusam #kulitsensetif #kulitbebasjerawat #eczema #kulitgatal #nakkulitcantik #nakkulitsihat #parutjerawat #terapiinstagram #singapore #shoopingonline #cikreenencikngokngek #gegarvaganza2018 #sayajualonline #chewnglowhq #parut #alahanseafood #naelofarhijab #lofaworld #cikzulinkedapur #plazaangsana

(@maisurahh__)

6 Hours Ago

#scrubdistrictfeedback Say goodbye to ACNE SCAR , JERAWAT , PIGMENTATION ,PARUT HITAM ,DARK CIRCLES ,DARK ARMPITS , BACK ACNE , DARK BIKINI LINE & almost all your skin problems 💯 With SCRUB DISTRICT ! Harga RM65 Tahan 1-2 Bulan CoD Bandar Kuantan 📲 0139067899 . . #scrub #scrubdistrict #scrubdistrictfeedback #skincaremalaysia #sayajualskincare #parut #jeragathilang #parutpudar #kulitlicin #ubatjeragat #kulitlicin #parutjerawat #kulitcantik #kulitkusam #agentwanted #produkhalal #skincarekorea #tipskecantikanwanita#kuantan#kuantancitymall #ecmkuantan

HAI SI KULIT KUSAM BERMINYAK - Part 3 . Sambung baca balik tau! 😊 . Lepas dah jadi agent, terus Aiman order Basic set yang tengah promo tu. Sekali dengan collagen serum. So, complete set terus . Dapat dapat tu, baca balik pasal product ingredients, macam woww sangat. Semua dari bahan premium. Mahal ni kalau dari produk international . Aiman start pakai Detox claymask. Siap buat facial steam setiap minggu. Detox claymask ni bagus sangat . Ada bentonite clay untuk vacuum segala macam kotoran yang tersumbat dalam liang pori . Papaya extract untuk galakkan penggelupasan halus dan buat balik sel baru. Sebab tu kulit kusam boleh bye bye . Lepas guna tu, pakai sabun susu kambing siap ada scrub halus dari oat tu, serius licin rasa muka . Nak pegang je selalu. Hidung licin tak menggerutu dah. Betul orang kata, jadi in love dengan kulit muka sendiri . Dap dap pula face oil atau serum, laagi best! . Lepas sebulan, alhamdulillah. Nampak muka makin cerah. Tak kusam berminyak dah. . Jerawat pun berkurang. Ada seketul dua je yang gatal nak naik. Tinggal misi untuk pudarkan parut dengan konsisten detox dan berserum . Fuh, bonus berganda ni. Alhamdulillah, syukur jumpa Mary Jardin ni. . Natural organic, selamat dan yang best, sangat berpatutan harganya. Alhamdulillah jumpa yang serasi . Sekarang tak lah sampai flawless licin macam telur rebus tu, tapi alhamdulillah, rasa kulit sihat sangat. Masalah blackhead whitehead dah kurang . Boleh beza kan gambar tu? . Kalau ada sesiapa yang ada masalah yang sama. Boleh la cuba. Mana tau serasi kan. Memang proven sangat . Kalau nak tester dulu pun boleh, ketuk je pintu wasap Aiman ok? 😉 . Dm/pm 013 3032341 Atau tekan link di bioprofile www.wasap.my/60133032341/MJ --- . P/s: 7 tahun dulu duk gila bergambar dengan anak saudara je. Sekarang alhamdulillah dah boleh bergambar dengan anak sendiri. Hehe 😍 . #maryjardinkulimkedah #blossombelle 4.0 #naturalorganicskincare #naturalorganicmalaysia #maryjardin #maryjardinmurah #jerawat #jeragat #parut #kulitkusam #poribesar #oilyskin #dryskin #sensitiveskin #serumbest #faceoilmaryjardin #collagenserum #detoxclaymask #safe #skuadantikilo #freeharshchemical #testimonimaryjardin

. . Penyebab jerawat bintik pasir putih disebabkan oleh pengumpulan lemak bercampur dengan kotoran pada kulit muka yang daripada jangkitan bakteria menyebabkan jerawat. . Antara sebab jerawat pasir tumbuh daripada persekitaran yang debu menyebabkan jerawat, kotoran, minyak, peluh, dan liang-liang kulit tersumbat. . Abah nasihatkan hampa cuba stop penggunaan pencuci yang hampa rasa tak sesuai dengan kulit hampa yang menyebabkan jerawat lebih besar dan tak sesuai. Berhenti pakai produk sekitar 1-2 minggu dan dapatkan pencuci muka yang selamat dengan kulit hampa. . Rs Cucumber banyak testimoni daripada jerawat yang berpasir lepas penggunaan, jerawat kecut dan kulit makin selesa . Hampa nak try 1 set sample RS Cucumber dak? Kalau nak komen kat bawah . . #tipdapurdariabah #rsteamonfeedback #jerawat#sabuntimun #parut #cucumbersoap #kulitberminyak #cucumberserum #pori #serumtimun #poriterbuka #rsteamon #kulitberjerawat #naturalskincare #kulitputih #rstimun #kulitcerah #rscucumber #kulitkusam#timun #tipkulitcantik #cucumber #hilangkanjerawat #tipcantik #tipkulitputih #petuakulitcantik#rsteamonganu #teamonganu

HAI SI KULIT KUSAM BERMINYAK - Part 2 . Lepas kahwin, Aiman still pakai pencuci muka biasa. Last2 tak jadi, ada beli skincare mahal sikit tapi yang lebih natural . Alhamdulillah, it works! Muka kurang berminyak, jerawat merah merah dah kurang . Tapi kulit kusam still sama. Liang pori lagu tu jugak. Blackhead whitehead jangan kata la. Sakit bila nak pi facial sebab lama betul dia proses segala whitehead yang meraja . So, Aiman buat kesimpulan, kulit muka Aiman ni nak yang natural, lagi bagus jika organik 😌 . Tapi masalahnya, Aiman dah ok dengan skincare masa tu, better la kan. Cuma nak cari harga yang lebih berpatutan sebab tak larat nak maintain mahal mahal ni . Tiba tiba setahun lepas, Aiman ada ternampak kawan Aiman letak Basic Set Mary Jardin kat surau tempat kerja . Aiman tengok juga la. Baca baca, oh, ni natural organic skincare. Formulasi seorang doktor perubatan Malaysia pulak tu. Macam best je! . Balik rumah, mula tercari-cari. Tapi belum decide. Sampai satu hari ternampak kat wall FB lalu pasal MJ . Pasal Basic set MJ. Cantik giler packaging. Teruja ada produk tempatan yang exclusive macam tu. Warna purple kegemaran pulak tu. Berasaskan lavender yang best lagi . Tengok feedback dan testimoni pun mantap-mantap. Dari muka kusam, berjerawat bergerutu, terus licin, kulit pun nampak sihat bila konsisten pakai . Tak lama lepas tu, terus Aiman melamar. Bukan melamar nak Basic set je. . Melamar terus nak jadi agent MJ sebab tengok agent tu asyik post pasal coaching dan training tak henti-henti dalam MJ. . Dah la tak payah susah susah pos barang dan simpan stok . Macam best je untuk mulakan bisnes online yang zero knowledge macam Aiman 😊 . Follow next post k! . #maryjardinkulimkedah #blossombelle 4.0 #naturalorganicskincare #naturalorganicmalaysia #naturallovers #organiclover #jerawat #jeragat #parut #kulitkusam #blackhead #whitehead #poribesar #oilyskin #dryskin #sensitiveskin #serumbest #faceoilmaryjardin #collagenserum #detoxclaymask #maryjardin #maryjardinmurah