Photos and Videos about

SunnahNow
(@sunnahnow)

1 Day 1 Hour Ago

#repost @yangyummers with @get_repost ・・・ Projek Infaq by #yangyummers utk Street Dakwah ❤️ Let’s join #yangyummersteam to infaq & sadaqah. #yangyummers #yangyummersteam #yangisme #yummersyouare #projekamal

YangYummers
(@yangyummers)

1 Day 2 Hours Ago

Projek Infaq by #yangyummers utk Street Dakwah ❤️ Let’s join #yangyummersteam to infaq & sadaqah. #yangyummers #yangyummersteam #yangisme #yummersyouare #projekamal

Assalamualaikum.. Hi...Alhamdulilah.. OFFICIALLY by next week Koleksi tudung sarung dan bawal Naufal hijab akan ke Singapura lagi.. #projekamal Dana autisme dan golongan kurang upaya merentasi lautan seberang.. #bagi y ke sg.. Klu stok tudung kehabisan boleh la Contact agent Nh di sana..

PROJEK AMAL bersama Miss Diva @ifa_raziah Ada sesiapa yang bhajat nak bersedekah atau menderma makanan ke masjid atau anak2 yatim? Kami bantu anda sediakan makanan seperi nasi lemak, meehun dan pelbagai lg n siap dengan pakej penghantaran sekali. . . Kita akan bagi info lengkap dengan bukti bergambar sekali 🤩 . . Untuk detail info boleh ws kite zue 0123436988.Tq semua ❤😘 . #sedekahmakanan #nasilemakbajet #projekamal #ifaraziah #ifadivas

PROJEK AMAL bersama Miss Diva @ifa_raziah Ada sesiapa yang bhajat nak bersedekah atau menderma makanan ke masjid atau anak2 yatim? Kami bantu anda sediakan makanan seperi nasi lemak, meehun dan pelbagai lg n siap dengan pakej penghantaran sekali. . . Kita akan bagi info lengkap dengan bukti bergambar sekali 🤩 . . Untuk detail info boleh ws kite zue 0123436988.Tq semua ❤😘 . #sedekahmakanan #nasilemakbajet #projekamal #ifaraziah #ifadivas

PROJEK AMAL bersama Miss Diva @ifa_raziah Ada sesiapa yang bhajat nak bersedekah atau menderma makanan ke masjid atau anak2 yatim? Kami bantu anda sediakan makanan seperi nasi lemak, meehun dan pelbagai lg n siap dengan pakej penghantaran sekali. . . Kita akan bagi info lengkap dengan bukti bergambar sekali 🤩 . . Untuk detail info boleh ws kite zue 0123436988.Tq semua ❤😘 . #sedekahmakanan #nasilemakbajet #projekamal #ifaraziah #ifadivas

PROJEK AMAL bersama Miss Diva @ifa_raziah Ada sesiapa yang bhajat nak bersedekah atau menderma makanan ke masjid atau anak2 yatim? Kami bantu anda sediakan makanan seperi nasi lemak, meehun dan pelbagai lg n siap dengan pakej penghantaran sekali. . . Kita akan bagi info lengkap dengan bukti bergambar sekali 🤩 . . Untuk detail info boleh ws kite zue 0123436988.Tq semua ❤😘 . #sedekahmakanan #nasilemakbajet #projekamal #ifaraziah #ifadivas

Assalamualaikum.. Share: Apa petua yer nak bagi sales kencang? Tips: Apa-apa y kita buat based adalah nawaitu.. SIMPLE.. INGAT SIAPA PEMBERI REZEKI.. ALLAH SWT.. ☑️ FB/IG followers mereka tak lah kisah pun u all nk up iklan niaga.. Sebab klu mereka rasa x memerlukan dgn sendiri mereka akan unfollow atau unfriend. Produk u all keperluan maka mereka akan stay Follow.. Time n... 'Scroll laju-laju' So x perlu update status kekonon nk remove kawan2 sebab x like/komen. Chill ok. X semua users dapat tengok iklan u all.. Tugas seller online.. ☑️Personal branding fb/ig.. ☑️COPY WRITTING.. Perkenalkan produk kita.. Jgn over dalam penulisan. Bukan takat pembaca.. Mark pun awal2 tak approve ayat2 y berlebihan. ☑️ Up status terutama pada waktu kemuncak. Waktu ramai org rilex melayari Internet. Time bila? Time y byk notifications naik.. Time tu l org aktif ☑️Gambar produk? Penting.. Jgn up gambar sampah.. Sebab users fb/ig mereka suka sesuatu yang nmpk ada level walaupun mereka bayar murah.. Byk lg tau... Pengalaman akan mengajar u all utk cantikkan wall sendiri dan seterusnya membina Customer trusted.. Belajar lebih deep blh cari cikgu.. Sis dulu bayar cikgu online pernah gk mcm hampeh.. Mujur cikgu Khairruddin ajar sis..bagi nota yang mmg berguna.. #projekamal #tudungsarung #naufal hijab

Okay siap.. 😊 🔛Bangku Kanak2 Skolah #projekamal #solidrubberwood

Assalamualaikum🌷 Bg yg mencari peluang Infaq sebagai Sedekah Jumaat anda arini.. ade lg kekosongan utk Projek Sponsor Makan Tghari anak2 Yatim💛💚💖 JOM sertai Projek Amal ini🌷 www.wasap.my/60189684050/Nak+Infaq #projekwaqaf #jomwaqaf #nakwaqaf #nakinfaq #jominfaq #projekinfaq #projekamal #sponsormakan #kongsirezeki #katahikmah #katajuang #katainspirasi #katamotivasi #sharegoodness #dogood #spreadgoodness #telekungcotton #sumbangantelekung #sahamakhirat #teamliylin #telekungwaqaf #salamukhuwah

Ada cikgu2 nak joint jadi Pengurus Projek Amal Tudung Sekolah? Istimewa utk Anak2 Asnaf & Fakir miskin Sekolah Rendah Boleh hubungi terus 0104635520 (Puan Syuhada) #dmahligaiscarf #projekamal #tudungsekolah #hadiahtudungsekolah

Assalamualaikum.. Tudung selesa anak_anak pun happy nk bersekolah.. Mama pun lega kan.. Dh l harga murah.. Beli byk dpt less lagi.. Siap postage lg.. Lagi bagus sebab semua pembelian kita turut pakej membantu golongan yang berkeperluan dan anak2 autisme. Terima kasih puan.. Credit fb: puan Azlinurini Rinie Kota bharu kelantan #tudung #bazar #projekamal #followme Naufalbusiness_hq #facebook rozie roziah

Assalamualaikum🌷 Bg yg mencari peluang Infaq & Waqaf sebagai penutup utk 2018 anda.. ade lg 25 lot diperlukan utk Projek Waqaf Telekung Baru utk komuniti Cham Kemboja💛💚💖 Telekung yg akan kami Waqafkan adalah Telekung Cotton bukan Lycra.. sbb telekung lycra agak melekat di dada Kainnya sejuk.. sedap pakai In sha Allah.. sekali dgn beg sulam JOM sertai Projek Amal ini🌷 www.wasap.my/60189684050/Nak+Waqaf #projekwaqaf #jomwaqaf #nakinfaq #jominfaq #kongsirezeki #katahikmah #katajuang #katainspirasi #katamotivasi #sharegoodness #dogood #nakwaqaf #telekungcotton #sumbangantelekung #sahamakhirat #telekungwaqaf #salamukhuwah #projekamal

Mohamad Ali
(@mohdalitaib)

28 Days 20 Hours Ago

Tahniah Srikandi Harapan Resources bersama kami membuat kerja amal untuk Golongan Asnaf Johor Bahru. Terima Kasih kepada semua penyumbang. #stopviolenceagainstwomen #sosialmarketsaya #alistyle #alimotivator #alirecipe #backtoschool #projekamal

hans chai
(@hanschai)

2018-12-10 22:54:55

11122018..'If you are good at something. Never do it for free' #projekamal #busking #senimanjalanan #aeonbigbtho #selangordarulehsan

123mamanet
(@123mamanet)

2018-12-09 20:18:14

Terima Kasih Puan Mas @stea_malaysia_hq atas sumbangan Projek CSR DMR #darihati123mamanet @1ecofreemarket buat tetamu khas anak-anak yatim dari Rumah Kasih Harmoni, Paya Jaras, Sg.Buloh #123mamanet #deamarissaresources#darihati123mamanet#dmr#csr#projekamal#stea#steatehhijau#sponsorship#thankyou#anakanakyatim#ecofreemarket#mbsa#shahalam

123mamanet
(@123mamanet)

2018-12-09 20:16:12

Sekitar kemeriahan projek CSR DMR #darihati123mamanet 0.4 @1ecofreemarket . Terim kasih @guardianmalaysia atas tajaan ini.Terima kasih juga untuk @stea_malaysia_hq dan individu-individu berhati mulia atas sumbangan yang diberikan. #123mamanet#dmr#deamarissaresources#projekamal#csr#darihati123mamanet#ecofreemarket#freemarket#mbsa#asnaf#anakanakyatim#sedekah#allhamdulillah#alhamdulillahforeverything❤️

123mamanet
(@123mamanet)

2018-12-09 20:09:14

Projek CSR DMR #darihati123mamanet 0.4 @1ecofreemarket . Terim kasih @guardianmalaysia atas tajaan ini.Terima kasih juga untuk @stea_malaysia_hq dan individu-individu berhati mulia atas sumbangan yang diberikan. #123mamanet#dmr#deamarissaresources#projekamal#csr#darihati123mamanet#ecofreemarket#freemarket#mbsa#asnaf#anakanakyatim#sedekah#allhamdulillah#alhamdulillahforeverything❤️💕

123mamanet
(@123mamanet)

2018-12-09 19:20:29

Semalam telah berlangsung projek CSR DMR #darihati123mamanet @1ecofreemarket 9 Disember,2018 jam 10.00am Lebih 30 buah booth mengambil bahagian bagi membantu meringankan beban insan-insan yang memerlukan bantuan. #123mamanet #projekcsr#projekamal#dmr#deamarissaresources#alhamdulillah#asnaf#kongsirezeki#ecofreemarket#ecofreemarketshahalam

Tadaaa... dah kosong!! Ini kisah tak sampai 20 minit! Selepas & Sebelum Diserbu😍 Ada rezeki, insyaAllah bersambung lagi projek CSR DMR #darihati123mamanet @1ecofreemarket Sekiranya berminat nak hulurkan sumbangan, nak jadi #volunteer untuk next projek ini, roger sis tau.Ayuh kita berganding bahu, sama-sama ringankan bebanan mereka yg memerlukan. #aniemohamed#pinkapplechannel#dmr#deamarissaresources#projekamal#csr#darihati123mamanet#ecofreemarket#freemarket#mbsa#asnaf#anakanakyatim#sedekah#allhamdulillah#alhamdulillahforeverything❤️

Alhamdulillah... segalanya berjalan lancar dan seperti biasa, tak sampai 20 minit booth kami licin! . . Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Ahmad Zaharin Mohd Saad dan isteri turut singgah di booth kami yang dah licin tu. Sempatlah bergambo he he he . . Semoga usaha untuk membantu golongan kurang berkemampuan menerusi projek CSR DMR #darihati123mamanet 0.4 ini memperoleh keberkatan dan dapat diteruskan lagi pada masa akan datang. Terima kasih tak terhingga kepada semua sponsor yang terlibat @guardianmalaysia @stea_malaysia_hq dan individu-individu yang memberikan sumbangan. Jasa kalian dikenang❤️ Jumpa lagi di masa akan datang, projek CSR DMR 0.5 Insya-Allah. . #aniemohamed#pinkapplechannel#dmr#deamarissaresources#projekamal#csr#darihati123mamanet#ecofreemarket#freemarket#mbsa#asnaf#anakanakyatim#sedekah#allhamdulillah#alhamdulillahforeverything❤️

Kena serbu! Sabar ye Jangan tolak 😊 . . Projek CSR DMR #darihati123mamanet @1ecofreemarket . . Tqvm @guardianmalaysia atas tajaan ini.Terima kasih juga untuk @stea_malaysia_hq dan individu-individu berhati mulia atas sumbangan yang diberikan. Andaikata ada yang berminat nak hulurkan sumbangan, nak jadi #volunteer untuk next projek ini, roger sis tau. Marilah kita sama-sama membuat sedikit kebaikan walaupun hanya secebis! #aniemohamed#pinkapplechannel#dmr#deamarissaresources#projekamal#csr#darihati123mamanet#ecofreemarket#freemarket#mbsa#asnaf#anakanakyatim#sedekah#allhamdulillah#alhamdulillahforeverything

Meriahhh!! Projek CSR DMR #darihati123mamanet @1ecofreemarket . . Tqvm @guardianmalaysia atas tajaan ini.Terima kasih juga untuk @stea_malaysia_hq dan individu-individu berhati mulia atas sumbangan yang diberikan. #aniemohamed#pinkapplechannel#dmr#deamarissaresources#projekamal#csr#darihati123mamanet#ecofreemarket#freemarket#mbsa#asnaf#anakanakyatim#sedekah#allhamdulillah

Terima Kasih Puan Mas @stea_malaysia_hq atas sumbangan Projek CSR DMR #darihati123mamanet @1ecofreemarket buat tetamu khas anak-anak yatim dari Rumah Kasih Harmoni, Paya Jaras, Sg.Buloh #aniemohamed#pinkapplechannel#deamarissaresources#darihati123mamanet#dmr#csr#projekamal#stea#steatehhijau#sponsorship#thankyou#anakanakyatim#ecofreemarket#mbsa#shahalam

Projek CSR DMR #darihati123mamanet 0.4 @1ecofreemarket . . Tqvm @guardianmalaysia atas tajaan ini.Terima kasih juga untuk @stea_malaysia_hq dan individu-individu berhati mulia atas sumbangan yang diberikan. #aniemohamed#pinkapplechannel#dmr#projekamal#csr#ecofreemarket#freemarket#mbsa

misznana
(@misznana)

2018-12-07 20:19:30

PROJEK JALINAN KASIH 2.0 Madrasah Darul Tahfiz Sri al Ain, Kg Kubu Gajah, Jln Gajah 16, Kg Kubu Gajah. Sg Buloh Inilah salah satu dari empat madrasah yang berada di Malaysia yang memerlukan kos yang agak besar bagi menyediakan makanan kepada para pelajar-pelajar. Stok bahan asas dan makanan yang ada di stor serta peti ais semakin licin. Makin lama makin sedikit bekal makanan yang boleh diberikan kepada anak-anak ini. Jika ada di antara sahabat yang boleh menyumbang dan membantu dari segi kewangan dan bahan-bahan asas, kami sangat menggalakkannya. Ini di antara barang-barang yang diperlukan: 1. Beras 2. Gula 3. Susu 4. Tepong 5. Minyak masak 6. Mee hoon 7. Ikan bilis 8. Milo 9. Telor 10. Ikan sadin 11. Ayam/ ikan 12. Kicap/ sos 13. Sardin Untuk sebarang sumbangan atau maklumat lanjut boleh DM @fitandfoodie_tv #sumbangan #amaljariah #socialwork #socialresponsibility #madrasah #hulurkantanganringankanbeban #fitandfoodietv #projekjalinankasih #projekamal #sumbanganikhlas #kebajikan #kebajikanmasyarakat #youthpower #beliamalaysia

Jom sama-sama kita membuat kebaikan, biar sekecil mana pun! Projek csr DMR #darihati123mamanet kembali lagi.Temui kami di @1ecofreemarket Dataran Kemerdekaan Shah Alam, jam 10.00 pagi . . #aniemohamed#pinkapplechannel#dmr#csr#dariharihati123mamanet#ecofreemarket#shahalam#projekamal#syukurselalu#alhamdulillah#kongsirezeki#asnaf#spreadlove

Marina Gebooo
(@marinagebooo)

2018-11-29 03:58:43

@Regran_ed from @alwie_nd - Those yang interested nak contribute,boleh call or text me at 01115669167.. Sasaran rumah anak yatim dan asnaf.. Jom ringankan beban mereka dan bagi mereka sedikit kecerian hari pertama sekolah dgn pakaian baru.. #projeksenyum #projekamal #charity #kembalikesekolah - #regrann

#repost @alwie_nd with @get_repost ・・・ Those yang interested nak contribute,boleh call or text me at 01115669167.. Sasaran rumah anak yatim dan asnaf.. Jom ringankan beban mereka dan bagi mereka sedikit kecerian hari pertama sekolah dgn pakaian baru.. #projeksenyum #projekamal #charity #kembalikesekolah

Alwie Nd
(@alwie_nd)

2018-11-28 17:36:51

Those yang interested nak contribute,boleh call or text me at 01115669167.. Sasaran rumah anak yatim dan asnaf.. Jom ringankan beban mereka dan bagi mereka sedikit kecerian hari pertama sekolah dgn pakaian baru.. #projeksenyum #projekamal #charity #kembalikesekolah

Hati berbunga2 melihat mereka tersenyum gembira tanda syukur. Rezeki yang Allah berikan melalui kita adalah rezeki mereka juga. Moga Allah beri pinjam kayaNya untuk kita berkongsi hati. Sebarkan dan semarakkan CINTA. Nak berkongsi, boleh wasap Kak Ecah ya +601126606726. ❤❤❤ #projekamal #projekpampers #johorbahru #pusatjagaan

Alwie Nd
(@alwie_nd)

2018-11-28 17:36:20

Those yang interested nak contribute,boleh call or text me at 01115669167.. Sasaran rumah anak yatim dan asnaf.. Jom ringankan beban mereka dan bagi mereka sedikit kecerian hari pertama sekolah dgn pakaian baru.. #projeksenyum #projekamal #charity

mrcleanerdotmy
(@mrcleanerdotmy)

2018-11-24 17:49:17

Selepas pertama Kali nya buat pencucian Dan pembersihan masjid di Bangi terasa mcm nak buat lagi secara projek Amal 2 Bulan sekali di mana2 lokasi dalam Klang Valley. Contoh surau@masjid, pusat2 Rumah kebajikan@rumah anak yatim.. Ada cadangan ke? #mrcleanerdotmy #cleaningservices #ada #projekamal #surau #masjid #kebajikan #penawarbidaraputrajaya @faizul1519 @fuadiridza #jabatankebajikanmasyarakat

Alwie Nd
(@alwie_nd)

2018-11-21 19:27:17

[Ad-hoc project] Those yang interested nak contribute,boleh call or text me at 01115669167.. Sasaran rumah anak yatim dan asnaf.. Jom ringankan beban mereka dan bagi mereka sedikit kecerian hari pertama sekolah dgn pakaian baru.. #projeksenyum #projekamal #charity

Tun Teja Suzie
(@tuntejasuzie)

2018-11-20 16:12:25

#throwback lg ek...ni aksi Suzie sebelum wat keje...hehehe...job emcee High Tea Projek Amal Sekalung Budi Menyemai Kasih...Suzie di make up oleh MUA Sara dari Sara Sz Bridal #jobemcee #femaleemcee #emcee #hightea #projekamal #djsuzie

Kueh Bakar & Co
(@lady_adif)

2018-11-22 14:42:56

Sebelum dihantar ke masjid bandar tun hussein onn mlm semalam...malam kedua berturut-turut utk kuih bakar kemboja dan apam wang solo #orders #sedekah #projekamal #kuihtradisional #kuihmelayu #kuihbakarkemboja #apamwangsolo #balakong #bandartunhusseinonn #apamsolo

Kueh Bakar & Co
(@lady_adif)

2018-11-22 14:43:43

Alhamdulillah... Selesai mlm semalam... Terima kasih yg join projek amal jariah utk sedekah jamu org2 msjid makan.... Ini adlh bulan kedua.. Semoga kite semua mendapat pahala dariNya... #projekamal #sedekah #orders #kuihbakarkemboja #apamwangsolo #kuihtradisional #kuihmelayu #balakong #bandartunhusseinonn #apamsolo

Mari bantu kami. Sukarelawan kami sedang menyediakan #babykit4patatimo. Apa yang kami perlu? Kami perlukan : 1. Baju 6-12 mos 2. Stokin 3. Minyak telon 4. Tisu basah 5. Tisu kering 6. Bedak mini 7. Sabun mini 8. Tuala mini 9. Napkin/selimut 10. Lampin pakai buang size M atau taja setiap #babykit kami RM30 di MBB: 5623 9351 0017(Persatuan Buai Sayang) Emel: projekbabybox@gmail.com Hubungi kami di page Babybox Malaysia untuk maklumat lanjut P/s: Keperluan tersebut boleh di pos kepada sukarelawan kami. Terima kasih. Anak-anak mereka.. anak-anak kita sama... kemanusiaan hakmilik semua. #banjir #pantaitimur #projekamal #kamipeduli #charitymalaysia

Alhamdulilah, semalam berjaln lancar rwtn urut berpantang #aramobilebeauty bersama puan hidayah. Projek amal 2018 bermula pada 6 nov 2018 sehingga 8 Jun 2018 di kediaman bilik sewa Puan Hidayah. Terima kasih dan jutaan terima kasih sudi menerima kedatangan dan pelawaan dari #postnatalsabah Puan hidayah lumpuh separuh badan. Baru shaja mlahirkan bayi Indah perancangan yang allah aturkan buat saya, dan staf smoga setiap yg dikerjakkan diberkati olh allah. -----''''---------'''''------''''--------'''''---------- Perjalanan program berjalan dengan jayanya dan agenda seterusnya adalah meneruskan bakti amal sesamsa insan dalam Malaysia khususnya di Sabah. PROJEK amal 2018, adalah idea kerja amal dan diInspirasi oleh saya sendiri Puan Ara & kerjasama daripada staf. Tujuan utama program adalah untuk menyalurkan sokongan moral dan bantuan barangan asas dalam pantang, barangan asas baby dan bantuan rawatan selepas bersalin, projek amal ini turut ingin membantu mengurangkan bebanan kesakitan ibu selepas bersalin. Atas keprihatinan sesama insan, projek amal ini tidak berkolaborasi dengan mana-mana pihak ianya dilakukkan sendiri, oleh Ara Mobile Beauty & staf. Perancangan seterusnya yang direncana pihak Ara Mobile Beauty ialah membina team terapi urut untuk lebih ramai lagi membantu ibu-ibu yang dalam keadaan susah, remaja yang melahirkan anak yang tidak sah taraf. Selain agihan barangan keperluan dalam pantang makanan dalam pantang. Seterusnya, pihak Ara Mobile Beauty yakin apa yang dikerjakkn selama ini bukan untuk membina nama tetapi tujuan utama adalah untuk mendekati mereka dan bantu mereka serta mengeratkan siratulrahim. #projekamal tidak dibayar dan hanya memerlukan tenaga dan masa namun ia adalah amalan murni yang perlu diterap dalam diri untuk menjadikan kita lebih bertanggungjawab pd diri sendiri dan trhadap orang ln. Indah perancangan yang allah aturkan buat saya, smoga setiap yg dikerjakkan diberkati olh allah. "saya rasa macam saya dipukul dengan kesedaran bahawa hidup ni sebenarnya singkat." Semoga kerja amal ini menjadi panduan serta motivasi kepada rakan-rakan diluar sana untuk berbuat amal kebajikan terhadap sesama insan. #aramobilebeauty

Ciktie
(@aai.shah)

2018-11-07 05:30:07

Hari ni #teambpt #bloggerpantaitimur bersama adik-adik tahfiz #sarkafaalhidayah seramai 62 orang untuk aktiviti setengah hari bersantai bersama di #bukitgambangresortcity . Happy tengok wajah teruja adik-adik kita ni nak main air... 😄😄 #bukitgambang #bgrc #cutikuantan #projekamal #pantaitimur #bloggermalaysia #ciktiesuka

#repost @bpt_official • • • • • #projekamalbpt PROGRAM SEPETANG BERSAMA PELAJAR SAR KAFA AL-HIDAYAH AD-DINIAH FELDA BUKIT GOH 07 NOVEMBER 2018 09:00AM – 03:00PM Venue: @bukitgambangresortcity Food: @mcdonaldsmalaysia Organiser: @bpt_official _ Alhamdulillah. Projek amal yang pertama kali #teambpt anjurkan bersama pihak penaja terlibat telah selesai dan segalanya berjalan dengan lancar. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang turut menyokong usaha murni ini secara langsung ataupun tidak langsung. . . #bukitgambang #bukitgambangresortcity #bgrc #mcdonaldsmalaysia #mcdonaldsjalangambang #cutikuantan #projekamal #bloggerevent #sarkafaalhidayah #pantaitimur #bloggerpantaitimur #bloggermalaysia

#repost @bpt_official • • • • • #projekamalbpt PROGRAM SEPETANG BERSAMA PELAJAR SAR KAFA AL-HIDAYAH AD-DINIAH FELDA BUKIT GOH 07 NOVEMBER 2018 09:00AM – 03:00PM Venue: @bukitgambangresortcity Food: @mcdonaldsmalaysia Organiser: @bpt_official _ Alhamdulillah. Projek amal yang pertama kali #teambpt anjurkan bersama pihak penaja terlibat telah selesai dan segalanya berjalan dengan lancar. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang turut menyokong usaha murni ini secara langsung ataupun tidak langsung. . . #bukitgambang #bukitgambangresortcity #bgrc #mcdonaldsmalaysia #mcdonaldsjalangambang #cutikuantan #projekamal #bloggerevent #sarkafaalhidayah #pantaitimur #bloggerpantaitimur #bloggermalaysia

#projekamalbpt PROGRAM SEPETANG BERSAMA PELAJAR SAR KAFA AL-HIDAYAH AD-DINIAH FELDA BUKIT GOH 07 NOVEMBER 2018 09:00AM – 03:00PM Venue: @bukitgambangresortcity Food: @mcdonaldsmalaysia Organiser: @bpt_official _ Alhamdulillah. Projek amal yang pertama kali #teambpt anjurkan bersama pihak penaja terlibat telah selesai dan segalanya berjalan dengan lancar. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang turut menyokong usaha murni ini secara langsung ataupun tidak langsung. . . #bukitgambang #bukitgambangresortcity #bgrc #mcdonaldsmalaysia #mcdonaldsjalangambang #cutikuantan #projekamal #bloggerevent #sarkafaalhidayah #pantaitimur #bloggerpantaitimur #bloggermalaysia

#projekamalbpt PROGRAM SEPETANG BERSAMA PELAJAR SAR KAFA AL-HIDAYAH AD-DINIAH FELDA BUKIT GOH 07 NOVEMBER 2018 09:00AM – 03:00PM Venue: @bukitgambangresortcity Food: @mcdonaldsmalaysia Organiser: @bpt_official _ Alhamdulillah. Projek amal yang pertama kali #teambpt anjurkan bersama pihak penaja terlibat telah selesai dan segalanya berjalan dengan lancar. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang turut menyokong usaha murni ini secara langsung ataupun tidak langsung. . . #bukitgambang #bukitgambangresortcity #bgrc #mcdonaldsmalaysia #mcdonaldsjalangambang #cutikuantan #projekamal #bloggerevent #sarkafaalhidayah #pantaitimur #bloggerpantaitimur #bloggermalaysia

#projekamalbpt PROGRAM SEPETANG BERSAMA PELAJAR SAR KAFA AL-HIDAYAH AD-DINIAH FELDA BUKIT GOH 07 NOVEMBER 2018 09:00AM – 03:00PM Venue: @bukitgambangresortcity Food: @mcdonaldsmalaysia Organiser: @bpt_official _ Alhamdulillah. Projek amal yang pertama kali #teambpt anjurkan bersama pihak penaja terlibat telah selesai dan segalanya berjalan dengan lancar. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang turut menyokong usaha murni ini secara langsung ataupun tidak langsung. . . #bukitgambang #bukitgambangresortcity #bgrc #mcdonaldsmalaysia #mcdonaldsjalangambang #cutikuantan #projekamal #bloggerevent #sarkafaalhidayah #pantaitimur #bloggerpantaitimur #bloggermalaysia

#projekamalbpt PROGRAM SEPETANG BERSAMA PELAJAR SAR KAFA AL-HIDAYAH AD-DINIAH FELDA BUKIT GOH 07 NOVEMBER 2018 09:00AM – 03:00PM Venue: @bukitgambangresortcity Food: @mcdonaldsmalaysia Organiser: @bpt_official _ Alhamdulillah. Projek amal yang pertama kali #teambpt anjurkan bersama pihak penaja terlibat telah selesai dan segalanya berjalan dengan lancar. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang turut menyokong usaha murni ini secara langsung ataupun tidak langsung. . . #bukitgambang #bukitgambangresortcity #bgrc #mcdonaldsmalaysia #mcdonaldsjalangambang #cutikuantan #projekamal #bloggerevent #sarkafaalhidayah #pantaitimur #bloggerpantaitimur #bloggermalaysia

#projekamalbpt PROGRAM SEPETANG BERSAMA PELAJAR SAR KAFA AL-HIDAYAH AD-DINIAH FELDA BUKIT GOH 07 NOVEMBER 2018 09:00AM – 03:00PM Venue: @bukitgambangresortcity Food: @mcdonaldsmalaysia Organiser: @bpt_official _ Alhamdulillah. Projek amal yang pertama kali #teambpt anjurkan bersama pihak penaja terlibat telah selesai dan segalanya berjalan dengan lancar. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang turut menyokong usaha murni ini secara langsung ataupun tidak langsung. . . #bukitgambang #bukitgambangresortcity #bgrc #mcdonaldsmalaysia #mcdonaldsjalangambang #cutikuantan #projekamal #bloggerevent #sarkafaalhidayah #pantaitimur #bloggerpantaitimur #bloggermalaysia

Cik Ash
(@masriesha)

2018-11-06 21:52:40

Hari ni #teambpt #bloggerpantaitimur turun padang bersama adik-adik tahfiz seramai 60 orang untuk aktiviti setengah hari santai bersama di #bgrc #bukitgambangresortcity. Seronok sungguh masing-masing. Have fun okeh. #bukitgambang #cutikuantan #projekamal #pantaitimur #bloggermalaysia #cikashdotcom #lifestyleblogger #sarkafaalhidayah

Hari ni #teambpt #bloggerpantaitimur bersama adik2 tahfiz Seramai 50 org untuk aktiviti setengah hari bersantai bersama di #bgrc #bukitgambangresortcity. . Happy tengok wajah teruja adik2 ni nk main air... Cikgu2 pun nmpk mcm nak terjun juga tapi maluu... 🤣🤣🤣 #bukitgambang #cutikuantan #projekamal #pantaitimur #bloggermalaysia

Alhamdulilah, semalam berjaln lancar pertemuan, staf nur dari #aramobilebeauty bersama puan hidayah. Projek amal 2018 bermula pada 6 nov 2018 sehingga 8 Jun 2018 di kediaman bilik sewa Puan Hidayah. Terima kasih dan jutaan terima kasih sudi menerima kedatangan dan pelawaan dari #postnatalsabah Puan hidayah lumpuh separuh badan. Baru shaja mlahirkan bayi Indah perancangan yang allah aturkan buat saya, dan staf smoga setiap yg dikerjakkan diberkati olh allah. -----''''---------'''''------''''--------'''''---------- Perjalanan program berjalan dengan jayanya dan agenda seterusnya adalah meneruskan bakti amal sesamsa insan dalam Malaysia khususnya di Sabah. PROJEK amal 2018, adalah idea kerja amal dan diInspirasi oleh saya sendiri Puan Ara & kerjasama daripada staf. Tujuan utama program adalah untuk menyalurkan sokongan moral dan bantuan barangan asas dalam pantang, barangan asas baby dan bantuan rawatan selepas bersalin, projek amal ini turut ingin membantu mengurangkan bebanan kesakitan ibu selepas bersalin. Atas keprihatinan sesama insan, projek amal ini tidak berkolaborasi dengan mana-mana pihak ianya dilakukkan sendiri, oleh Ara Mobile Beauty & staf. Perancangan seterusnya yang direncana pihak Ara Mobile Beauty ialah membina team terapi urut untuk lebih ramai lagi membantu ibu-ibu yang dalam keadaan susah, remaja yang melahirkan anak yang tidak sah taraf. Selain agihan barangan keperluan dalam pantang makanan dalam pantang. Seterusnya, pihak Ara Mobile Beauty yakin apa yang dikerjakkn selama ini bukan untuk membina nama tetapi tujuan utama adalah untuk mendekati mereka dan bantu mereka serta mengeratkan siratulrahim. #projekamal tidak dibayar dan hanya memerlukan tenaga dan masa namun ia adalah amalan murni yang perlu diterap dalam diri untuk menjadikan kita lebih bertanggungjawab pd diri sendiri dan trhadap orang ln. Indah perancangan yang allah aturkan buat saya, smoga setiap yg dikerjakkan diberkati olh allah. "saya rasa macam saya dipukul dengan kesedaran bahawa hidup ni sebenarnya singkat." Semoga kerja amal ini menjadi panduan serta motivasi kepada rakan-rakan diluar sana untuk berbuat amal kebajikan terhadap sesama insan. #aramobilebeauty

Pelajar-pelajar sedang berlatih untuk Acara Majlis Konvo yang akan diadakan pada 31hb Oktober ini😃 . Kelihatan pelajar-pelajar gembira berlatih bersama-sama Ustaz Sallehuddin 😊 . Kelas Asas ini diikuti secara percuma yang terdiri daripada pelajar Mua'allaf dengan kerjasama @as.syahadah_beliamuallaf sejak bulan Ogos 2018 . Projek ini merupakan salah satu projek yang dijayakan bersama pihak Neuro Nadi dan @as.syahadah_beliamuallaf 😊 . #kelasmengaji #neuronadi #nni #brunei #assyahadah #projekamal #raihpahala

Sayur masak lemak, sambal belacan & ulam tiada dlm gambar. _ Set mini catering. Minimum 20pax, free delivery. _ Whatsapp 0176103660

Hi Kawan, Thank you very much Sebab tak pernah mengecewakan Untuk sama-sama berusaha membuat kebaikan yg mungkin tak sebesar mana! Ayuh,korang... kawan-kawan semua join projek CSR DMR 4.0 December nanti, kita kongsikan kegembiraan dan ringankan bebanan insan-insan yang memerlukan. Kalau berminat nak join sebagai #volunteer atau nak #sponsor produk dan sebagainya, DM sis ok 👌 #aniemohamed#pinkapplechannel#deamarissaresources#dmr#entrepreneur#csr#projekamal#sponsorship#volunteer#jomberamal#mediafriends#bloggerfriends#bloggermalaysia

Temui kami di sini.. Projek CSR-DMR 3.0 #darihati123mamanet darihati123mamanet Terima kasih @guardianmalaysia selaku penaja utama serta org-org perseorangan atas sumbangan ini. #aniemohamed#pinkapplechannel#123mamanet#csr#dmr#entrepreneur#darihati123mamanet#projekamal#ecofreemarket#mbsa#haritanpakenderaan

Pusing-pusing Ambil barang-barang sponsor Projek CSR-DMR #darihati123mamanet Peneman setia tetap ada! Okay, jumpa besok di Dataran Kemerdekaan Shah Alam. Jom sama-sama kita membuat kebaikan walaupun mungkin sedikit! #aniemohamed#pinkapplechannel#deamarissaresources#dmr#publisher#entrepreneur#idowhatiwant#dontcompareyourselftoothers#spreadyourlove#beautifulday#csr#projekamal

Anep
(@anep_official2)

2018-10-10 08:50:34

*Project bersama anak lorong* 📆 Date: 6/11/2018 🌏 Vanue: Chow kit 🔮 Target : anak bawah 14thn(50 org) 👕 tshirt jualan amal - rm30 Setiap pembelian akan menyumbang rm10 utk project anak lorong ini *Kami menganggarkan Dana sebanyak Rm5000 utk semua cost termasuk:* 🍱 makanan 👕 baju 2 helai 👖seluar 2 helai 📚 Bahan pendidikan 💵 Pembayaran: 🐯Maybank🐯 Mohd khairil amli bin khalid 162450226419 Sebarang pertanyaan 📱 Aeril - 0132224115 Muzamil(mok) 0183900323 #charity #anaklorong #projekamal #charityevent #charitywork #kids #childlane

crafty peach
(@bycraftypeach)

2018-10-08 13:07:36

A charity run organized by niece n her team students of UITM Seremban. those who are always active in these kind of events, please join n support them ✌ Assalamualaikum & Hi to ALL! 🙋🏻‍♀ Run for Refugees is finally here!!! The concept of this run is mainly a paired-team fun run for unity & hope. It is a 6km-run with 6 checkpoints as each checkpoint has a variety of interesting and enjoyable activities which you and your partner are required to solve it together. *This run is organized jointly and the First Collaboration of the Semester between SASEA, ECO-FRIENDSTER and The UN Refugees Agency (UNHCR) which is also an OFFICIAL EVENT FOR ASCAR. * Date: *27/10/2018* Day : *Saturday* Time : Starts at *7:00am* Venue : *Around UiTM Seremban and Taman Rasah Jaya* • There will be a traffic police force that will keep the area secured and watch over for safety purposes. Terms & Conditions of Participation : 🎈 Fee : - *RM 30 UITM S3 STUDENTS* - *RM40 FOR PUBLIC* • The fees is charged individually • For your information, part of the fees will be donated to the refugees in our country. 🎈 Individual Entitlement: *Finishing Medal 🏅, T-Shirt,Certificate 📃, Drawstring Bag, Bangle and Breakfast will be PROVIDED* 🎈 Top 10 will be given a hamper💵 For any inquiries, please feel free to message the following contact numbers below : 📱 Nadja : 016-8916820 📱 Nasuha: 019-7562591 So what are you waiting for?? *Come JOIN US FOR THIS RUN FOR REFUGEES!! NOT ONLY YOU WILL BOOST UP YOUR STAMINA AND HEALTH BUT ALSO YOU CAN ALSO HAVE FUN WHILE DOING INTERESTING ACTIVITIES ON EVERY CHECKPOINT WITH YOUR PARTNER AS WELL AS DOING YOUR PART AS A GOOD CITIZEN BY DONATING TO THE REFUGEES. * #runforrefugees #uitmseremban3 #uitm #larianamal #charityrun #malaysia #negerisembilan #seremban #stayfit #stayhealthy #hidupsihat #charityevent #projekamal

Assalamualaikum & Hi to ALL! 🙋🏻‍♀ Run for Refugees is finally here!!! The concept of this run is mainly a paired-team fun run for unity & hope. It is a 6km-run with 6 checkpoints as each checkpoint has a variety of interesting and enjoyable activities which you and your partner are required to solve it together. *This run is organized jointly and the First Collaboration of the Semester between SASEA, ECO-FRIENDSTER and The UN Refugees Agency (UNHCR) which is also an OFFICIAL EVENT FOR ASCAR. * Date: *27/10/2018* Day : *Saturday* Time : Starts at *7:00am* Venue : *Around UiTM Seremban and Taman Rasah Jaya* • There will be a traffic police force that will keep the area secured and watch over for safety purposes. Terms & Conditions of Participation : 🎈 Fee : - *RM 30 UITM S3 STUDENTS* - *RM40 FOR PUBLIC* • The fees is charged individually • For your information, part of the fees will be donated to the refugees in our country. 🎈 Individual Entitlement: *Finishing Medal 🏅, T-Shirt,Certificate 📃, Drawstring Bag, Bangle and Breakfast will be PROVIDED* 🎈 Top 10 will be given a hamper💵 For any inquiries, please feel free to message the following contact numbers below : 📱 Nadja : 016-8916820 📱 Nasuha: 019-7562591 So what are you waiting for?? *Come JOIN US FOR THIS RUN FOR REFUGEES!! NOT ONLY YOU WILL BOOST UP YOUR STAMINA AND HEALTH BUT ALSO YOU CAN ALSO HAVE FUN WHILE DOING INTERESTING ACTIVITIES ON EVERY CHECKPOINT WITH YOUR PARTNER AS WELL AS DOING YOUR PART AS A GOOD CITIZEN BY DONATING TO THE REFUGEES. * #runforrefugees #uitmseremban3 #uitm #larianamal #charityrun #malaysia #negerisembilan #seremban #stayfit #stayhealthy #hidupsihat #charityevent #projekamal #riadahsambilberamal #riadah

Hafizah Hamid Khan
(@fiexahan)

2018-10-08 13:01:39

A charity run organized by niece n her team students of UITM Seremban. those who are always active in these kind of events, please join n support them ✌ Assalamualaikum & Hi to ALL! 🙋🏻‍♀ Run for Refugees is finally here!!! The concept of this run is mainly a paired-team fun run for unity & hope. It is a 6km-run with 6 checkpoints as each checkpoint has a variety of interesting and enjoyable activities which you and your partner are required to solve it together. *This run is organized jointly and the First Collaboration of the Semester between SASEA, ECO-FRIENDSTER and The UN Refugees Agency (UNHCR) which is also an OFFICIAL EVENT FOR ASCAR. * Date: *27/10/2018* Day : *Saturday* Time : Starts at *7:00am* Venue : *Around UiTM Seremban and Taman Rasah Jaya* • There will be a traffic police force that will keep the area secured and watch over for safety purposes. Terms & Conditions of Participation : 🎈 Fee : - *RM 30 UITM S3 STUDENTS* - *RM40 FOR PUBLIC* • The fees is charged individually • For your information, part of the fees will be donated to the refugees in our country. 🎈 Individual Entitlement: *Finishing Medal 🏅, T-Shirt,Certificate 📃, Drawstring Bag, Bangle and Breakfast will be PROVIDED* 🎈 Top 10 will be given a hamper💵 For any inquiries, please feel free to message the following contact numbers below : 📱 Nadja : 016-8916820 📱 Nasuha: 019-7562591 So what are you waiting for?? *Come JOIN US FOR THIS RUN FOR REFUGEES!! NOT ONLY YOU WILL BOOST UP YOUR STAMINA AND HEALTH BUT ALSO YOU CAN ALSO HAVE FUN WHILE DOING INTERESTING ACTIVITIES ON EVERY CHECKPOINT WITH YOUR PARTNER AS WELL AS DOING YOUR PART AS A GOOD CITIZEN BY DONATING TO THE REFUGEES. * #runforrefugees #uitmseremban3 #uitm #larianamal #charityrun #malaysia #negerisembilan #seremban #stayfit #stayhealthy #hidupsihat #charityevent #projekamal

(@zulhari_hassan)

2018-10-08 08:39:19

Welcoming Umrah pilgrim... Labbaik Allahuma labaik labaikkalla sharikallakalabaik innalhamda wanniaqmata lakawal mulk laasharikalah... #projekamal #amalflight #amalcrew

Amyra Mahat
(@cikmyyra_official)

2018-10-02 02:24:06

Projek "A Day With You" By @muzamiltarudin_newbiegomok Bagi sapa2 yang sudi membantu beliau... Bole hubungi beliau.... "Hari ini kita bantu orang.... Esok lusa orang bantu kita...." #sisiputmendaki #slowpace #trybethebest #projekamal

Anep
(@anep_official2)

2018-09-22 06:07:34

*Project bersama anak lorong* 📆 Date: 6/11/2018 🌏 Vanue: Chow kit 🔮 Target : anak bawah 14thn(50 org) 👕 tshirt jualan amal - rm30 Setiap pembelian akan menyumbang rm10 utk project anak lorong ini *Kami menganggarkan Dana sebanyak Rm5000 utk semua cost termasuk:* 🍱 makanan 👕 baju 2 helai 👖seluar 2 helai 📚 Bahan pendidikan 💵 Pembayaran: 🐯Maybank🐯 Mohd khairil amli bin khalid 162450226419 Sebarang pertanyaan 📱 Aeril - 0132224115 Muzamil(mok) 0183900323 #charity #anaklorong #projekamal #charityevent

etshuhaila
(@etshuhaila)

2018-08-28 12:01:58

FIESTA AMAL MERDEKA #2 1 September 2018 Padang Polo & D`Polo Cafe Lan`s Catering 8 Pagi – 5 Petang . Idea penganjuran program Fiesta Amal Merdeka ini tercetus setelah PEYATIM Perak menyuarakan hasrat mereka untuk mengadakan satu majlis untuk mengumpul semua rumah-rumah anak yatim yang ada di Perak dalam satu program amal yang merangkumi sukan, permainan, hiburan dan makan minum. Maka dengan itu D’Polo Lan’s Cafe bersama beberapa NGO bergabung untuk merealisasikan hasrat untuk mengembirakan anak-anak yatim tersebut. . Penganjuran program Fiesta Amal Merdeka 2.0 ini melibatkan golongan anak-anak yatim piatu dari lapan belas (18) pusat rumah anak yatim di sekitar Perak. . Sempena Fiesta Amal Merdeka 2.0 #raikananakyatim 2018 ini, pelbagai pengisian telah diaturkan antaranya; . ✅ Persembahan Kebudayaan oleh Badan Budaya Perak ✅ Persembahan Busking ✅ Persembahan Kugiran ✅ Persembahan Artis Jemputan ✅ Persembahan Busana Melayu ✅ Ceramah Agama ✅ Kempen Menderma Darah ✅ Pertandingan Mewarna dan Melukis ✅ Menghias ‘cup cakes’ ✅ Perpustakaan Bergerak ✅ Booth-booth jualan makanan ✅ Pertunjukan Silat ✅ Pameran oleh Angkatan Pertahanan Awam ✅ Pameran Radio Amatur Negeri Perak. ✅ Senam Robik dan senam seni ✅ Sukaneka ✅ Permainan Tradisional ✅ Pertunjukan Wau ✅ Pertunjukan Basikal BMX ✅ Demo persembahan alat-alat percussion (gendang) ✅ Bengkel teater ✅ Bengkel Mendaki ✅ Bengkel-bengkel pembelajaran kemahiran hidup oleh NGO ✅ Persembahan Lagu-lagu rakyat dari Dendang Anak . #ipohhalalfood #raikananakyatim #dpolocafe #peyatimperak #ipoh #perak #ipohcityawesome #visitperak2018 #fiestaamal #ipohevent #dapurjalananipoh #makananhakuntuksemua #fiestainipoh #ipohperak #projekamal

Ambassador SG
(@ambassadorbandsg)

2018-08-26 04:59:38

Done ✅ Bila tanah dan kau bersatu- @klutzbandsg #projekamal #music #liveband #rockmusic

Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim Tarikh : 1 September 2018 Masa : 8 pagi hingga 5 petang Tempat : Padang Polo & D`Polo Cafe Anak² Yatim yang terlibat : 600-800 Save The Date! Huge Event Coming Soon in Ipoh. Jom turut serta dalam memeriahkan fiesta ini! #fiestaamal #fiestainipoh #ipohperak #projekamal #raikananakyatim Sinambungan atas kejayaan penganjuran Fiesta Amal #beratsamadipikul pada 7 Mei 2017,sekali lagi pada 2018 ini kami kembali dengan Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim Anjuran D`Polo Cafe dan PEYATIM Perak dengan kerjasama pelbagai badan NGO bagi meraikan lebih 600 anak2 yatim.Terdapat pelbagai aktiviti menarik menanti anda *Persembahan Artis,Bands dan Buskers *Persembahan Kesenian & Kebudayaan *Pameran Busana Melayu & Pertunjukkan Silat *Pameran dari Badan2 NGO NGI,Sekolah,Kolej *Booth Jualan Barangan dan Makanan *Bengkel & Demo Sukan Extreme *Pelbagai Pertandingan & Sukaneka untuk kanak-kanak *Pelbagai Aktiviti2 lain Jom sama-sama memeriahkan dan kongsi kasih sayang bersama lebih 600 Anak-Anak Yatim dari seluruh Negeri Perak. Semua dijemput hadir untuk sama-sama memeriahkan program Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim JOM JOM JOM..... Kami juga mengalu-alukan sumbangan berbentuk kewangan,barangan dan makanan dari peniaga-peniaga dan individu yang berminat untuk sama berbakti bagi melancarkan dan memeriahkan lagi Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim ini. Semoga usaha ini dapat memberikan keriangan dan mengembirakan mereka yang serba kekurangan. Kita akan mengadakan jualan kupon utk taja Anak2 Yatim yang mana setiap Anak Yatim akan diberikan kupon RM10 utk diorg berbelanja di booth2 jualan yang disediakan,dalam masa yang sama makan minum pun kita akan sediakan utk anak2 yatim ni,jika tuan puan sudi menaja anak2 yatim ini,bolehlah berhubung dgn kami ya,kami dahului dengan ucapan terima kasih yang tak terhingga,semoga program ini diberkatiNYA Jika anda berminat untuk menyumbang,sila hubungi Nyte Ramli 018-9593466 Azlan Shukri IHF 016-2848773 Sumbangan bagi penajaan kupon atau program bolehlah disalurkan ke akaun AMBANK Titanium Resources : 0032022011253 #raikananakyatim #peyatimperak #dpolocafe #mohonpakatshare #visitperak #perakwow #wo

Ayie Ali
(@mrstailista)

2018-08-23 08:07:28

Kami bukan NGO, Bukan juga hartawan, Eh! Jauh sekali untuk berada dalam kabinet. Kami gila glamor? Erm... itu kurang tepat rasanya. Kerana kami adalah SAHABAT, yang memang suka berhimpun dalam tujuan yang sama. Kami cuba & terus mencuba untuk menjadi ikhlas dalam membantu mereka yang memerlukan. Sekali lagi terima kasih di atas #jelajah #amal #cambodia dan sambutan #qurban #aidiladha . Sebuah kenangan yang takkan dapat dilupakan. Semoga amalan kita, perbuatan kita, ibadah kita, sedekah jariah kita dan kebaikan kita mendapat rahmat & keberkatan dari Allah. Kerana bukan kemahsyuran yang kami (hamba Allah) mahukan, tetapi rahmat dari MU ya Allah ☝🏻 @renesulaiman @faisal_hamied @nailiumairah @mariatiahmad #kemboja #cambodia #aidiladha #projekamal #charity #helpingeachother #huminity #islam #muslim #malaysia

Nyte Ramli
(@nyteramli)

2018-08-13 17:24:36

#admin #mahnprihatin Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim Save The Date! Huge Event Coming Soon in Ipoh. Jom turut serta dalam memeriahkan fiesta ini! #fiestaamal #fiestainipoh #ipohperak #projekamal #raikananakyatim Sinambungan atas kejayaan penganjuran Fiesta Amal #beratsamadipikul pada 7 Mei 2017,sekali lagi pada 2018 ini kami kembali dengan Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim Anjuran D`Polo Cafe dan PEYATIM Perak dengan kerjasama pelbagai badan NGO.Terdapat pelbagai aktiviti menarik menanti anda *Persembahan Artis,Bands dan Buskers *Persembahan Kesenian & Kebudayaan *Pameran Busana Melayu & Pertunjukkan Silat *Pameran dari Badan2 NGO NGI,Sekolah,Kolej *Booth Jualan Barangan dan Makanan *Bengkel & Demo Sukan Extreme *Pelbagai Pertandingan & Sukaneka untuk kanak-kanak *Pelbagai Aktiviti2 lain Jom sama-sama memeriahkan dan kongsi kasih sayang bersama lebih 600 Anak-Anak Yatim dari seluruh Negeri Perak. Semua dijemput hadir untuk sama-sama memeriahkan program Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim JOM JOM JOM..... Tarikh : 1 September 2018 Masa : 8 pagi hingga 5 petang Tempat : Padang Polo & D`Polo Cafe Anak² Yatim yang terlibat : 600-800 Kami juga mengalu-alukan sumbangan berbentuk kewangan,barangan dan makanan dari peniaga-peniaga dan individu yang berminat untuk sama berbakti bagi melancarkan dan memeriahkan lagi Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim ini. Semoga usaha ini dapat memberikan keriangan dan mengembirakan mereka yang serba kekurangan. Kita akan mengadakan jualan kupon utk taja Anak2 Yatim yang mana setiap Anak Yatim akan diberikan kupon RM10 utk diorg berbelanja di booth2 jualan yang disediakan,dalam masa yang sama makan minum pun kita akan sediakan utk anak2 yatim ni,jika tuan puan sudi menaja anak2 yatim ini,bolehlah berhubung dgn kami ya,kami dahului dengan ucapan terima kasih yang tak terhingga,semoga program ini diberkatiNYA Jika anda berminat untuk menyumbang,sila hubungi Nyte Ramli 018-9593466 Azlan Shukri IHF 016-2848773 Sumbangan bagi penajaan kupon atau program bolehlah disalurkan ke akaun AMBANK Titanium T Resources : 0032022011253 #raikananakyatim #peyatimperak #dpolocafe #mohonpakatshare #projekbegsekolah #projekbiskutraya

Alhamdulillah. Selesai sudah Projek Infaq Jumaat kedua dan ketiga minggu lepas. InsyaAllah jika berkesempatan saya akan kongsikan detail lawatan kami pada hari ini di Rumah Bakti Nur Ain dan Rumah Anak Anak Yatim / Miskin Rukaiyah. 😊 Untuk Projek Infaq Jumaat yang ke-4 pula; Saya bersama @jajanborong Marliana Redzuan akan menghantar sumbangan berupa makanan ke Rumah Anak Yatim Darul Izzah pula pada 17/08/2017. Seperti biasa sumbangan minimum RM5 seorang. Kalau nak bagi lebih pun kita terima hehe. Dapat sikit kita bantu sikit. Begitu juga sebaliknya. Alhamdulillah makin ramai yang sudi membantu. Sumbangan pun makin meningkat dari hari ke hari. Hanya Allah yang mampu membalas jasa kalian. Yang mahu menyumbang boleh terus hulurkan sumbangan anda terus ke Akaun yang tertera ya. Dan untuk memudahkan Rujukan dari pihak kami boleh tulis "PIJRM5" (Projek Infaq Jumaat RM5) Untuk pertanyaan boleh hubungi saya atau Kak Jajan (Kak Nana). Sekian. Terima kasih. ❤️ #projekinfaqjumaat4 #rumahdarulizzah #sharingiscaring

Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim Save The Date! Huge Event Coming Soon in Ipoh. Jom turut serta dalam memeriahkan fiesta ini! #fiestaamal #fiestainipoh #ipohperak #projekamal #raikananakyatim Sinambungan atas kejayaan penganjuran Fiesta Amal #beratsamadipikul pada 7 Mei 2017,sekali lagi pada 2018 ini kami kembali dengan Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim Anjuran D`Polo Cafe dan PEYATIM Perak dengan kerjasama pelbagai badan NGO bagi meraikan lebih 600 anak2 yatim.Terdapat pelbagai aktiviti menarik menanti anda *Persembahan Artis,Bands dan Buskers *Persembahan Kesenian & Kebudayaan *Pameran Busana Melayu & Pertunjukkan Silat *Pameran dari Badan2 NGO NGI,Sekolah,Kolej *Booth Jualan Barangan dan Makanan *Bengkel & Demo Sukan Extreme *Pelbagai Pertandingan & Sukaneka untuk kanak-kanak *Pelbagai Aktiviti2 lain Jom sama-sama memeriahkan dan kongsi kasih sayang bersama lebih 600 Anak-Anak Yatim dari seluruh Negeri Perak. Semua dijemput hadir untuk sama-sama memeriahkan program Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim JOM JOM JOM..... Tarikh : 1 September 2018 Masa : 8 pagi hingga 5 petang Tempat : Padang Polo & D`Polo Cafe Anak² Yatim yang terlibat : 600-800 Kami juga mengalu-alukan sumbangan berbentuk kewangan,barangan dan makanan dari peniaga-peniaga dan individu yang berminat untuk sama berbakti bagi melancarkan dan memeriahkan lagi Fiesta Amal Merdeka #raikananakyatim ini. Semoga usaha ini dapat memberikan keriangan dan mengembirakan mereka yang serba kekurangan. Kita akan mengadakan jualan kupon utk taja Anak2 Yatim yang mana setiap Anak Yatim akan diberikan kupon RM10 utk diorg berbelanja di booth2 jualan yang disediakan,dalam masa yang sama makan minum pun kita akan sediakan utk anak2 yatim ni,jika tuan puan sudi menaja anak2 yatim ini,bolehlah berhubung dgn kami ya,kami dahului dengan ucapan terima kasih yang tak terhingga,semoga program ini diberkatiNYA Jika anda berminat untuk menyumbang,sila hubungi Nyte Ramli 018-9593466 Azlan Shukri IHF 016-2848773 Sumbangan bagi penajaan kupon atau program bolehlah disalurkan ke akaun AMBANK Titanium Resources : 0032022011253 #raikananakyatim #peyatimperak #dpolocafe #mohonpakatshare

Thank you to our dear donors who have contributed some of the items needed by Rumah Aman orphanage in Shah Alam. 🤗 . Cornflakes x3 ✅ Koko krunch x 2 ✅ Honey stars x 1 ✅ Spaghetti x 5 ✅ Macaroni x 5 ✅ Chicken curry x 3 ✅ Chilli powder x 1 ✅ Milk powder x 3 ✅ Vanish x 3 ✅ . . #ratufoodiecharityproject #charitydrive #fundraising #groceries #orphanage #rumahaman #shahalam #seksyen2 #anakyatim #underprivilegedchildren #projekamal #sedekahjariah

Untuk Projek Infaq Jumaat kedua kami, minggu hadapan pada 03/08/2018; Akak baker bersama @jajanborong akan menghantar sumbangan berupa makanan ke Pusat Jagaan Kanak-Kanak / Miskin Rukaiyah yang bertempat di Sungai Merab, Kajang. Seperti biasa sumbangan minimum RM5 seorang. Kalau nak bagi lebih pun kita terima hehe. Dapat sikit kita bantu sikit. Begitu juga sebaliknya. Alhamdulillah ramai yang sudi membantu. Hanya Allah yang mampu membalas jasa kalian. Yang mahu menyumbang boleh terus hulurkan sumbangan anda terus ke Akaun yang tertera ya. Dan untuk memudahkan Rujukan dari pihak kami boleh tulis "PIJRM5" (Projek Infaq Jumaat RM5) Untuk pertanyaan boleh hubungi saya atau Kak Jajan (Kak Nana). Sekian. Terima kasih. ❤️

PROGRAM MINGGUAN INFAQ JUMAAT. Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum. Satu Program Infaq Jumaat dan berkongsi rezeki akan dibuat secara mingguan bersama Sugarmello Bakery dan Jajan Borong Bangi. @jajanborong Derma atau kutipan yang kami dapat akan disalurkan dalam bentuk pemberian makanan dan minuman kepada Rumah-rumah Anak Yatim, Rumah-rumah Orang Tua dan Masjid-masjid terpilih. Bantuan akan disalurkan setiap minggu mengikut amaun dana yang mencukupi. Minimum derma hanya RM5.00 seorang. Bantuan derma boleh disalurkan ke: BANK : CIMB NO AKAUN : 8602655381 (JAJAN BORONG ENTERPRISE) Untuk memudahkan urusan boleh nyatakan Rujukan: Contoh "PIJRM5" (Projek Infaq Jumaat berserta jumlah bantuan.) Selain dari itu, bantuan dalam bentuk makanan dan minuman juga amatlah dialu-alukan. Agihan peringkat pertama adalah pada 27 Julai 2018 (Jumaat) dan RUMAH BAKTI AL-KAISAR BANDAR BARU BANGI sebagai penerima pertama. Sebarang pertanyaan atau detail bantuan mengenai Projek Infaq Jumaat boleh hubungi 011-2814 5436 ATAU 012-293 5578.

Went out to the nearest mall to pick up some #socks for the Rumah Aman’s children from a donor who’s heard our charity pledge for this week. . Thank you so much, my dear! May the Almighty return your kindness with bountiful sustenance. 🤗 . This is a charity project by Ratu Foodie in collaboration with Behearth Legacy. . For more info, Kindly visit our ig👇🏼 @behearth_legacy @behearth_legacy @behearth_legacy . . #ratufoodiecharityproject #rumahaman #shahalam #seksyen2 #orphanage #weeklygroceries #basicneeds #charityproject #projekamal #keperluanasas #anakyatim #pakaiansekolah #sarungkaki #stokin #sekolah #socks

Himayah
(@himayah.co)

2018-10-01 07:40:08

Selesai sudah acara interaksi bersama anak-anak yatim darul ihsan. Terima kasih kepada mereka yang hadir pada acara ini dan mereka yang telah memberikan sumbangan berbentuk habuan , makanan dan tenaga. Aturcara : -iftar bersama. -solat magrib. -sesi berkongsi. -solat isyak dan terawih. -pembahagian beg dari himayah. 20 may 2018 bersama 4 ramadan 1439H. . . . . . . #himayah #himayahco #ramadan #ramadankareem #projekamal #islamic #islamicpractice #sunnah #singapore #singapura #islamicsg #family #community #charity #giving #donation #deeds #love