#projekamal

1,622 posts tagged with #projekamal

Photos and Videos about #projekamal

Pele
(@ds.mardina.safiyya)

6 Days 9 Hours Ago

RAIKAN BERSAMA SEBAGAI PENAJA ! πŸŽ‰ KONSERT AMAL AIR MATA CINTA 2018 Projek Amal bagi mengumpul dana untuk disalurkan kepada rumah kebajikan anak yatim. Sumbangan peribadi juga diterima : ) Hubungi Kami : 018-4638426 (Mior) 013-2948494 (Aqilah) #konsertamalairmata2018 #raikanbersama #penaja #2018 #march2018 #politeknik #sultanibrahim #politekniksultanibrahim #sumbangan #sumbanganperibadi #projekamal #rumahkebajikan #rumahkebajikananakyatim #dana

Salam Jumaat penghulu segala hari πŸ’œ Puan Maryani seorang ibu tunggal berasal dari Batu 1, Jerantut Pahang . Dijangkiti HIV oleh bekas suaminya 7 tahun yg lepas .. semasa mengandung 3 bulan Puan Maryani telah disyaki HIV .. alhamdulillah ank bongsu Puan Maryani sihat walafiat smpai skrg.. tdk dijaga oleh Puan Maryani. Dijaga oleh kakakknya start dripda anknya dilahirkn smpai skrg.. bekas suaminya telah ditangkap 7 tahun yg lepas .. kisah hidupnyaaa membesar kn ank seramai 4 org .. cekalnya hati seorang ibu.... allahu 😒 .. skrg Puan Maryani tdk mampu utk bekerja lagi.. sblom ni berat Puan Maryani smpai mencecah 28kg.. bayangkn 😒😒 anknya y kedua smpai terpaksa berhenti skolah sbb masalah kewangan wang .. kadang beras pon tk mampu nk bli utk mkn 😒 rupanya ada lagi org y susah dari kita .. ingt laa smua .. rezeki yg allah bgi tu ad kurang n lebih setiap org πŸ’œ Akak...... mungkin team kami dtg tdk seberapa kami dpt berikan . Insyallah mungkin ad insan2 yg hati mulia akn menyalurkn sedikit bantuan kepda akak.. minta maaf pada smua kami trpaksa hide kn muka Puan Mariani n ank prempuanya .. di bawah ini kami ada ltkkan nombor akaun beliau . Ingt la sehari kte buat org bahagia.. insyallah allah bgi kte bahgia berlipat ganda pula πŸ’œ No akaun : 7035824091 ( CIMB BANK) PUAN MARYANI #projekamal #themuasjerantutclub

Bismillahirohmanirohim ... Puan Zarifah Bakri (Kak Long) Adik ni bernama Zulfykha Ridzwan berasal dari Kota Gelangi 1, Jerantut Pahang . Ya allah .. budak berusia 5 tahun ditimpa dugaan sebegini 😭😭 raya tahun lepas adik ni terkena api ketika bermain sekitar pelita di halaman rumahnya .. hampir seluruh bhgian dpn bdn nya terkena api .. allahuuu. Tk dpt bayangkn perasaan sakit y teramat sgt y adik ni rasa ketika itu ... costing adik ni mencecah hampir RM39k ... mmg ikotkn harga sebenarnya RM38,600 .. tp kami genap kn kepada RM39k sekali perbelanjaan kaklong ke kuala lumpur .. sebab ape ? Sbb adik ni akan masuk wad 30hb (selasa) di HKL selama sebulan lebih utk rawatan memisahkan antara kulit2 tercantum tu tapi akak ni hanya ada RM30k buat masa nii .. adik ni da byk kali mengadu dia sakit sbb dia makin besar .. kulit2 dia smua tegang😒 sblom ni ada org buat berita tntg adik ni . Tp tu tahun lepas.. sudah beberapa bulan yg leps. Mungkin masa tu costing adik ni tk smpai mencecah tahap ni sebab masa tu adik ni tk tercantum kulit2 tu lagi. Doktor pon tk sngka keadaan jdi mcm nii .... Kak longg.... Kami tk dpt byangkan bagaimana rasa kaklong 😒 Mungkin kehadiran Team kami ke rmh kaklong tk seberapa sgt kami salurkan 😒 tapi kak long insyallah selepas kami post kn video ni . Harap sgt ad hamba2 allah dapat salurkn sedikit sumbangan kepada kaklong 😒 tk dpt bgi byk . RM1 pon bermakna bgi kaklong utk rawatan adik zulfykha πŸ’œ ⬇️ acc BSN kak long 06105 29 00019606 1 (ZARIFAH BAKRI) kepada sesiapa yg menanyakan alamat kak long bole terus pm sy yaa. Sy tk bole public kan alamat kaklong .. harap fhm .. thankyou semua y baca dan prihatin tntg adik niπŸ’œβ€οΈπŸ’œ #projekamal #themuasjerantutclub

Nieyl Nello
(@nieylnello)

16 Days 4 Hours Ago

Gurau senda sesama team terus kita jadi lupa kepenatan. Dia ni paling dijaga ni coz barang sumbangan yang dia bawa paling menyiksa debaran jiwa semua orang. Kalo pecah πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈπŸ€¦πŸ»β€β™€οΈπŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ Dia adalah penjaga keramat telur sedunia 🀣🀣🀣 122 tray telur ooo dari KK ke Pitas. Nahhhh...jadi apa kau rasa kalo begitu?? 🀣🀣🀣 umpama nyawa di hujung tanduk #ohtelur #hiluxclubmotorsport #kindnessmalaysiateamsabah #yayasansabahgroup #projekamal

Noor Hasni
(@hasni73)

16 Days 5 Hours Ago

Melawat kebun sayuran di sekolah kebangsaan desaminuim...(pendidikan khas) Alhamdulillah ...dah nampak tumbuh yg ditanam...πŸ‘πŸ‘ #kangkung #sawi #bayammerah #projekamal #gengcangkul #dkebun424

Ayie Ali
(@mrstailista)

16 Days 7 Hours Ago

Kopi Acheh + Congo Bar. Pergghhhh ONZZZ seyyyyyy 🀀 Congo Bar disediakan oleh @bynajlaa Foto oleh @shahzreenadam . #mrstailista #stailista #food #sarapan #projekamal #acheh #ringkas #sederhana #membantumerekayangmemerlukan #indonesia

Ingatan Mesra
(@rosessayang)

22 Days 9 Hours Ago

Bismillahirohmanirohim ... Puan Zarifah Bakri (Kak Long) Adik ni bernama Zulfykha Ridzwan berasal dari Kota Gelangi 1, Jerantut Pahang . Ya allah .. budak berusia 5 tahun ditimpa dugaan sebegini 😭😭 raya tahun lepas adik ni terkena api ketika bermain sekitar pelita di halaman rumahnya .. hampir seluruh bhgian dpn bdn nya terkena api .. allahuuu. Tk dpt bayangkn perasaan sakit y teramat sgt y adik ni rasa ketika itu ... costing adik ni mencecah hampir RM39k ... mmg ikotkn harga sebenarnya RM38,600 .. tp kami genap kn kepada RM39k sekali perbelanjaan kaklong ke kuala lumpur .. sebab ape ? Sbb adik ni akan masuk wad 30hb (selasa) di HKL selama sebulan lebih utk rawatan memisahkan antara kulit2 tercantum tu tapi akak ni hanya ada RM30k buat masa nii .. adik ni da byk kali mengadu dia sakit sbb dia makin besar .. kulit2 dia smua tegang😒 sblom ni ada org buat berita tntg adik ni . Tp tu tahun lepas.. sudah beberapa bulan yg leps. Mungkin masa tu costing adik ni tk smpai mencecah tahap ni sebab masa tu adik ni tk tercantum kulit2 tu lagi. Doktor pon tk sngka keadaan jdi mcm nii .... Kak longg.... Kami tk dpt byangkan bagaimana rasa kaklong 😒 Mungkin kehadiran Team kami ke rmh kaklong tk seberapa sgt kami salurkan 😒 tapi kak long insyallah selepas kami post kn video ni . Harap sgt ad hamba2 allah dapat salurkn sedikit sumbangan kepada kaklong 😒 tk dpt bgi byk . RM1 pon bermakna bgi kaklong utk rawatan adik zulfykha πŸ’œ ⬇️ acc BSN kak long 06105 29 00019606 1 (ZARIFAH BAKRI) kepada sesiapa yg menanyakan alamat kak long bole terus pm sy yaa. Sy tk bole public kan alamat kaklong .. harap fhm .. thankyou semua y baca dan prihatin tntg adik niπŸ’œβ€οΈπŸ’œ #projekamal #themuasjerantutclub

MUA JERANTUT
(@alin_azrul)

22 Days 19 Hours Ago

Bismillahirohmanirohim ... Puan Zarifah Bakri (Kak Long) Adik ni bernama Zulfykha Ridzwan berasal dari Kota Gelangi 1, Jerantut Pahang . Ya allah .. budak berusia 5 tahun ditimpa dugaan sebegini 😭😭 raya tahun lepas adik ni terkena api ketika bermain sekitar pelita di halaman rumahnya .. hampir seluruh bhgian dpn bdn nya terkena api .. allahuuu. Tk dpt bayangkn perasaan sakit y teramat sgt y adik ni rasa ketika itu ... costing adik ni mencecah hampir RM39k ... mmg ikotkn harga sebenarnya RM38,600 .. tp kami genap kn kepada RM39k sekali perbelanjaan kaklong ke kuala lumpur .. sebab ape ? Sbb adik ni akan masuk wad 30hb (selasa) di HKL selama sebulan lebih utk rawatan memisahkan antara kulit2 tercantum tu tapi akak ni hanya ada RM30k buat masa nii .. adik ni da byk kali mengadu dia sakit sbb dia makin besar .. kulit2 dia smua tegang😒 sblom ni ada org buat berita tntg adik ni . Tp tu tahun lepas.. sudah beberapa bulan yg leps. Mungkin masa tu costing adik ni tk smpai mencecah tahap ni sebab masa tu adik ni tk tercantum kulit2 tu lagi. Doktor pon tk sngka keadaan jdi mcm nii .... Kak longg.... Kami tk dpt byangkan bagaimana rasa kaklong 😒 Mungkin kehadiran Team kami ke rmh kaklong tk seberapa sgt kami salurkan 😒 tapi kak long insyallah selepas kami post kn video ni . Harap sgt ad hamba2 allah dapat salurkn sedikit sumbangan kepada kaklong 😒 tk dpt bgi byk . RM1 pon bermakna bgi kaklong utk rawatan adik zulfykha πŸ’œ ⬇️ acc BSN kak long 06105 29 00019606 1 (ZARIFAH BAKRI) kepada sesiapa yg menanyakan alamat kak long bole terus pm sy yaa. Sy tk bole public kan alamat kaklong .. harap fhm .. thankyou semua y baca dan prihatin tntg adik niπŸ’œβ€οΈπŸ’œ #projekamal #themuasjerantutclub

Makeup By Musliha
(@muslihaa)

28 Days 3 Hours Ago

Alhamdulillah. #projekamal #themuasjerantut

Alhamdulillah esok jgn lupa beli Paper Sinar Harian πŸ’œ #projekamal

Makeup By Musliha
(@muslihaa)

29 Days 1 Hour Ago

Okay yg ni last. Alhamdulillah, projek amal 1.0 dah settle dengan jayanya.. Tq semua yang terlibat.. Nantikan next projek okay 😍 stay tuned and follow @themuasjerantutclub #muajerantut #themuasjerantut #projekamal

22 January 2017 5 JamadilAwal 1439H . Ice cream nangka dan countdown lagi 5 hari untuk ke jualan amal! . Kolaborasi antara Liylin Studio dan Optoman. Bersama klinik Nadi Iman, Akademi Alfan dan Kelab Taekwondo Kinrara . Ada banyak aktiviti menarik untuk dewasa dan kanak-kanak. Kami juga akan menyertai Usahawan Cilik sebagai usaha sama untuk merealisasikan impian Pertubuhan Kebangsaan Orang Kerdil yang akan mengerjakan Umrah pada bulan Mac nanti . Antara produk terbaru dari usahawan cilik adalah homemade ice cream nangka! Kenapa nangka? Sebab selain buah durian, buah nangka juga merupakan buah tempatan kegemaran Umair dan Uwais . Lagipun masa brainstorming haritu, Umair yang cadangkan untuk buat ice cream perisa nangka. Okey! Mama setuju dan take the challenge . Sesiapa nak rase ice cream nangka nanti. Jemputlah datang yer. Kami akan berada di sana dari pukul 10 pagi sehingga 1 petang. InshaAllah . #liylinstudio #akademialfan #optoman #stiffin #jualanamal #charitysale #pertubuhanorangkerdilmalaysia #bantulahaku #umrahsambilmenderma #homemadeicecream #umairmadeit #hannahmadeit #uwaismadeit #momsdiary #momsblogger #parentingblogger #projekamal

Makeup By Musliha
(@muslihaa)

29 Days 5 Hours Ago

Sebelum kurus 🀣 janji hujung tahun ni lebih kurus 😘😘😘 tengok diri sendiri macam obesiti pulak 🀣🀣 #themuasjerantut #projekamal

Makeup By Musliha
(@muslihaa)

29 Days 6 Hours Ago

Awak rase awak lawa ke pompuan @nuyuschafieqah 🀣😘 #themuasjerantut #projekamal #muajerantut

Terima kasih YB Dato' Haji @nazlan_idris & Datin Saadiah turun padang bersama kami bagi memeriahkan lagi suasana πŸ˜‰ demo makeup utk Datin , Dato' suka dia pun nak juga 🀣 , happening & sporting memang terbaik πŸ‘ Credit πŸ“Έ : @zam_zainalpz #projekamal #themuasjerantutclub #parlimenjerantut #turunpadang

freelance MUA
(@_qilarosli_)

29 Days 10 Hours Ago

Hai ❀️ #projekamal #themuasjerantut

Selesai sudah #projekamal 1.0 kami pada 20.01.2018 , syukur Alhamdulillah , segalanya berjalan lancar dengan jayanya .. seramai 70 org peserta yang hadir , 10 org photografer yang sudi join pogram kami , ribuan terima kasih diucapkan .. Tidak lupa juga kepada para sponser yang sudi melengkapkan perjalanan pogram kami ini , jasamu ku kenang πŸ’• #projekamal #themuasjerantut

paling sayang πŸ’• #themuasjerantut #projekamal #obsess

Makeup By Musliha
(@muslihaa)

29 Days 19 Hours Ago

Sayang sayang saya 😍 #themuasjerantut #muajerantut #projekamal

MUA JERANTUT
(@alin_azrul)

29 Days 19 Hours Ago

Ingt senang nk jdi MC ? 🀣 smua spontan weh. Mmg tk de skrip . Haha 🀣 alhamdulillah smua peserta terhibur sbb mc tk pent nk berckp . Asyikkk berckp je 🀣 alhamdulillah settle satu bab. Maaf la double chin ku tk bisa di elak 😒🀣 #projekamal #themuasjerantutclub

Makeup By Musliha
(@muslihaa)

2018-01-20 21:22:58

Alhamdulillah, segala penat lelah selama 2 minggu akhirnya membuahkan hasil 😍😘 tq semua yang support kami terutamanya para sponser2 dan para peserta πŸ€— #themuasjerantut #projekamal #muajerantut

MUA JERANTUT
(@alin_azrul)

2018-01-20 21:08:57

Sedih happy gembira smua ad . Walaupon berbagai dugaan dpt tp team kami tetap POSITIVE . Semangat kerjasama team tu sgt penting dan berbaloi dgn hasil y kte dpt smlm. Insyallah ad rezeki nanti kita akan buat next batch pulak 😘 terima kasih kepda peserta y hadir . Maaf la alin bru pestime jdi MC 🀣 huhu πŸ˜‚ #projekamal #themuasjerantutclub #obsesscosmeticjerantut

Myra
(@amoy_myra)

2018-01-20 08:15:12

#themuasjerantut #projekamal

Myra
(@amoy_myra)

2018-01-20 07:11:44

AwesomeπŸ’“ #projekamal #themuasjerantut #obsesscosmetics

Atikah Amoi
(@hafizatulatikah)

2018-01-20 05:24:33

Hari ni Sophea teman mummy , tapi kenapa pelik sangat tu tengok mummy tosha uitt? #themuajerantut #projekamaljerantut #projekamal #obsesscosmetics

Myra
(@amoy_myra)

2018-01-20 03:35:07

Make-up sendiri slps the mua's jerantut tnjuk demoπŸ’“ #themuasjerantut #obsesscosmetics #bulumatabyqilarosli #projekamal

ayu razeman
(@ayu_razeman)

2018-01-15 17:04:47

Ready to post hari ini.. Pouch CVL untuk kanak kanak kanser HKL #projekamal #projectcharity #exstudentteacherazira #estz

Alhamdulillah , lagi 5 hari projek amal 1.0 akan berlangsung , setakat ni banyak dugaan & cabaran utk menjayakan projek ni .. tapi dalam masa y sama Allah permudahkan segala urusan dgn hadirkan org org y baik hati & ikhlas utk membantu .. syukur .. doakan kami berjaya πŸ’• #projekamal #themuasjerantutclub #bismillah

ayu razeman
(@ayu_razeman)

2018-01-09 18:04:41

Siap 6 ketul POUCH CVL untuk anak anak kanser HKL #projekamal #projectcharity #exstudentteacherazira #estz PROJEK POUCH CVL 2018 Apa itu Central Venous Catherer (CVC), atau lebih dikenali dengan Central Venous Line (CVL)? CVL adalah line yang dipasang kepada vena sentral tubuh anak-anak kami sebagai pusat sirkulasi kemoterapi atau ubat-ubatan yang tidak boleh diambil secara oral. CVL akan dipasang pada vena sentral yang berhampiran dengan jantung dan line lumen yang dikeluarkan melalui dada anak-anak. Melalui line lumen inilah, anak-anak kami menerima kemoterpi untuk rawatan kanser mereka. Lihat GAMBAR 1. Line lumen ini perlu dibersihkan secara menyeluruh agar ianya bersih dari serangan kuman. Sebagai langkah untuk mengelakkan line lumen ini tercabut dari dada atau terkena jangkitan kuman kami memakaikan anak-anak kami pouch CVL agar ianya berada di dalam kedudukan yang statik. Lihat GAMBAR 2 Sudikah kalian di luar sana membantu membuat projek amal untuk anak-anak kanser kami? Kami memerlukan pouch CVL ini supaya CVL anak-anak kami tidak tercabut dan sentiasa berada di dalam keadaan yang bersih. Ukuran yang diperlukan untuk sebuah pouch CVL ialah panjang 5 inci dan lebar 3 inci. Ukuran panjang tali ialah 25 inci. Lihat GAMBAR 3. Kami amat mengalu-alukan sumbangan kalian di luar sana, jika tidak dalam bentuk wang ringgit, pouch CVL ini juga amat dihargai. Stok pouch CVL kami sudah kehabisan dan setiap anak kami yang sedang melalui rawatan kemoterapi perlukan lebih dari 2 pouch. Setiap pouch perlu juga dicuci selang dua hari. CVL ini perlu dipakai sekurang-kurangnya 2 tahun. Tarikh tutup penyerahan pouch CVL ialah pada 31 JANUARI 2018 Sila hubungi : Pn Maizatul Karimah 013 354 2324 Pn Norshida 011 1180 3026 Segala bentuk bantuan atau sumbangan dari kalian, kami dahului dengan ucapan terima kasih. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas keikhlasan dan segala kebaikan yang kalian lakukan.