#salimahabibi

284 posts tagged with #salimahabibi

Photos and Videos about #salimahabibi

coming soon..#doawanitasolehah . @unicdotmypro @ustazahnorhafizahmusa @nurhelizahelmi @salimahabibi #comingsoon #doawanitasolehah #ustazahnorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi #unicdotmypro

UNIC
(@unicofficials)

5 Hours Ago

#repost @unicdotmypro TEASER ALBUM DOA WANITA SOLEHAH (DOA TASBIH) . Coming soon and will be available on all digital platforms! . @unicdotmypro @ustazahnorhafizahmusa @nurhelizahelmi @salimahabibi #comingsoon #doawanitasolehah #ustazahnorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi #unicdotmypro

Semua wanita kena tau doa2 ni.. Penting ni. TEASER ALBUM DOA WANITA SOLEHAH (DOA PENGASIH) Coming soon and will be available on all digital platforms! @unicdotmypro @ustazahnorhafizahmusa @nurhelizahelmi @salimahabibi #comingsoon #doawanitasolehah #ustazahnorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi #unicdotmypro - #regrann

TEASER ALBUM DOA WANITA SOLEHAH (DOA ISTIKHARAH) Coming soon and will be available on all digital platforms! @unicdotmypro @ustazahnorhafizahmusa @nurhelizahelmi @salimahabibi #comingsoon #doawanitasolehah #ustazahnorhafizahmusa #nurhelizahelmi #salimahabibi #unicdotmypro

TEASER ALBUM DOA WANITA SOLEHAH (DOA PENGASIH) Coming soon and will be available on all digital platforms! @unicdotmypro @ustazahnorhafizahmusa @nurhelizahelmi @salimahabibi #comingsoon #doawanitasolehah #ustazahnorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi #unicdotmypro

TEASER ALBUM DOA WANITA SOLEHAH (DOA TASBIH) Coming soon and will be available on all digital platforms! @unicdotmypro @ustazahnorhafizahmusa @nurhelizahelmi @salimahabibi #comingsoon #doawanitasolehah #ustazahnorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi #unicdotmypro

COMING SOON! Doa Wanita Solehah. Will be available on all digital stores. Spotify, iTunes, Joox, KKBOX and Deezer. @unicdotmypro @ustazahnorhafizahmusa @salimahabibi #doawanitasolehah #unicdotmypro #ustazahdatuknorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi

UNIC
(@unicofficials)

11 Days 11 Hours Ago

Repost From @unicdotmypro COMING SOON! Doa Wanita Solehah. Will be available on all digital stores. Spotify, iTunes, Joox, KKBOX and Deezer. @unicdotmypro #doawanitasolehah #unicdotmypro #ustazahdatuknorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi

Salima
(@salimahabibi)

11 Days 11 Hours Ago

COMING SOON! Doa Wanita Solehah. Will be available on all digital stores. Spotify, iTunes, Joox, KKBOX and Deezer. @unicdotmypro @nurhelizahelmi @ustazahnorhafizahmusa #doawanitasolehah #unicdotmypro #ustazahdatuknorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi

UNICDOTMY PRO
(@unicdotmypro)

11 Days 11 Hours Ago

COMING SOON! Doa Wanita Solehah. Will be available on all digital stores. Spotify, iTunes, Joox, KKBOX and Deezer. @unicdotmypro #doawanitasolehah #unicdotmypro #ustazahdatuknorhafizahmusa #helizahelmi #salimahabibi

Salima
(@salimahabibi)

2018-01-10 02:10:42

Alhamdulillah biar aroma berbicara... nak order whatsapp numb baru kita k 017- 9606806 . Sape beli bukhur bulan ni bukan shaja dpt harga birthday sale malah berpeluang utk menang hadiah cabutan bertuah pada hujung bulan ni insyaAllah... . Next postage esok, sempat lg klu nk selit hehe... tq customer yg sntiasa menyokong... #salimahabibi #oudarrayyan

SWEATING?BREATHING? It's HARD to get the GLOVES' FABRIC which COMFORTABLE for ur SKIN to SWEAT & BREATH? Don't worry sisters... With our AJWA 1.0 GLOVES.... All ur hardship will diminish..In shaa Allah.. U can read the review by Sis @salimahabibi while wearing our gloves.. Barakallahufeekum🌷🌷

INGAT TAK AWAL TAHUN HARITU USTAZAH EIMAN DATANG DAN LEBIH KURANG 1000 ORG MENGEJAR BELIAU! ALHAMDULILLAH BELIAU SUDI DATANG SEKALI LAGI ALL THE WAY FROM USA! السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 🌸 FAJAR sisters mengundang khusus untuk ke Majlis-majlis Muslimat🌸 Undangan untuk menghadiri majlis-majlis Ilmu serta Mahabbah bersama USTAZAH EIMAN SIDKY (USA/MESIR), USTAZAH NAHED MORSHEDY (MESIR) Diserikan juga dengan penampilan istimewa USTAZAH HALIMAH ALAYDRUS (INDONESIA), USTAZAH ISFADIAH MOHD DASUKI (MALAYSIA) dan SALIMA HABIBI. Sila rujuk poster untuk maklumat lanjut. Rehlah dan ziarah ini bermula pada: 5 Okt 2017 sehingga 8 Okt 2017 Jemput hadir semua muslimat kesayangan Rasulullah untuk mengambil manfaat, ilmu, nasihat, tarbiyah juga barokah dari syeikhah dan para ustazah yang datang khusus buat anda. Semoga kehadiran kalian dapat mengimarahkan lagi majlis ilmu dan bertambah barokah buat seluruh ummat. Untuk maklumat/keterangan lanjut berhubung majlis, boleh lihat pada poster kami di facebook page dan instagram kami @fajarsisters

FAJAR Sisters
(@fajarsisters)

2017-09-28 23:24:42

Salam Jumaah Mubarakah 💚 For those coming to #darulmurtada tonite, come greet us at the Muslimat door, inshaAllah we'll be there and we will also be taking registration for #hadiahteragung #thegreatestgift event. See you there ladies. #rehlahdakwah #ustazaheimansidky #ustazahnahedmorshedy #muslimat #mtdm #masjid #jumaat #selawat #maulid #muharram #wanita #malaysiaku #cintanabi #cintarasul #halimahalaydrus #bidadaribumi #salimahabibi #ustazahisfadiahmohddusuki

Assalamu'alaikum wbt., 🌸 Istimewa buat muslimat, InsyaAllah bermula 5-8hb Okt. ini, Ustazah Eiman Sidky, anak murid Habib Umar bin Hafez yang giat berdakwah di Amerika Syarikat dan Mesir akan datang ke Malaysia bersama kakaknya, Ustazah Nahed Morshedy. Beberapa majlis telah dirancang untuk mengambil ilmu dan manfaat daripada mereka dan para asatizah yang lain. Semua muslimat dijemput dan butirannya seperti berikut: 1️⃣ 5/10 (Khamis) - Maulud Muslimat di Yayasan Ar-Raha, Shah Alam bermula Maghrib 2️⃣ 6/10 (Jumaat) - Hadiah Teragung/'The Greatest Gift' di Dewan Temu Tamu, Pusat Kreatif Kanak-Kanak Tengku Bainun, TTDI 10:30pg - 4:00ptg Tempat terhad, untuk perdaftaran hubungi +6011 3977 1530 atau +6017 350 8996. 3️⃣ 6/10 (Jumaat) - Kuliah Maghrib 'Special' di Masjid Al-Falah, USJ9 4️⃣ 7/10 (Sabtu) - 'Sowing the Seeds of Love' di Darul Fath, Shah Alam bermula 2:00-6:00ptg. 5️⃣8/10 (Ahad) - Hari Mahabbah Muslimat HAK di Pusat Komuniti HAK Sg. Penchala bermula 10pg-5ptg. Untuk makluman lanjut, sila kunjungi fb atau ig 'Fajar Sisters'. Mohon jasa baik semua untuk war-warkan pada yang lain. Jzkk. #ustazaheimansidky #malaysiaku #daurah #oktober #muharram #1439 #maulid #cintanabi #fajarsisters #arraudhahmajlis #muslimathak #hawialkhairat #pusatkomunitihak #pusatkreatifkanakkanaktuankubainunttdi #kualalumpur #damansara #usj #masjidalfalah #darulfath #ribatalquran #yayasanarraha #qasidah #halimahalaydrus #salimahabibi #muslimat #wanita #muslim

Sedang admin godek2 selongkar2 pic2 lama kesayangan @biendalavienda dimana2 social media, admin terjumpa pic ni vazzz gitewww 😍😍😍 bersama dgn barisan penyanyi muslimah @salimahabibi @syurabadron & @sitinordiana 😍😘💋😚😙. ● #throwback #memorylane #syurabadron #salimahabibi #sitinordiana #bienda #biendalavienda #teambienda #welovebienda #puteripopetnik #blbybiendalavienda #malaysia #singapore #indonesia #bruneidarussalam #biendalovers💋

Sesiapa yang free hari ini 🙋...jom dengar tentang apa itu Takaful..Dan bagaimana Takaful effects our life??? Jom contact saya 👱.. #takafuladvisor and#getb #takafulperlu#bazarpaknil #salimahabibi #ikimfm

Sape suka flash SALE?✋ . Flash sale untuk, semua koleksi ABSTRACT PREMIER, EASY ROSSY, AROUND THE WORLD dan DELUXE LEBARAN! . Masa terhad, stok dah nk habes uollss . Bertindaklah segera😘 . Dm/wassup 091-5260764 #flashesale #abstractpremier #easyrossy #deluxelebaran #aroundtheworld #instantshallabuh #shawllabuh #tudungbidang60 #muslimahexclusive #tudungcantik #tudungmurah #exclusiveshawl #helizahelmi #alifshukriterlajaklaris #tudungterlajaklaris #salimahabibi #neelofahijab

Kita Review lagi koleksi terbaru #merdeka raya bagi hampa ciaq sikit noh.. 😁 . Pink color giteww, labuh, selesa dan attach sekali inner anti tebam tau😘 . Dm/wassup 019-5260764😊 . #reviewmerdekaraya #escarveshq #escarves #instantshawllabuh #shawllabuhcantik #shawlmurah #exclusivehijab #innerantitembam #muslimatexclusive #helizahelmi #salimahabibi #nasyid

Normahanim
(@acik_normah)

2017-05-24 07:57:36

#mercunraya punye penangan ni Alhamdulillah customer puas hati😍 Tq kpd customer @Acik_ Normah ni xlepaskan peluang #promosimercunrayayangsedangberlangsung Tq so much.muah cikked😘😘😘 Korang xtrlpas lagi tau smpai 10 jun promosi ni mai lekaih grab awai² pape hal leh pm or dm cheq no 01120802007😅📲 #acikart #hiasannama #hiasandinding #artcard #artwork #framekhat #kanvas #teamsawafart #exclusivecalligraphypartners #tv3 #tvalhijrah #ikim #helizahelmihijab #salimahabibi #teammirwana

*KOLEKSI AROUND THE WORLD (ATW)* ✔Material berkualiti tinggi Custom Printed Panora Chiffon . ✔Instant shawl so sangat EASY TO WEAR. . ✔Siap sedia dengan SOFT AWNING yang sesuai untuk semua jenis bentuk muka. . ✔Sesuai untuk yang bertudung litup - ukuran Saiz L (2.2m x 0.80m) Saiz XL (2.4m x 0.8m) . ✔5 corak AROUND THE WORLD yang berlainan, RARE dan sejuk mata memandang. 💰HARGA : RM85 (L) / RM95 (XL) . EXCLUDED POSTAGE 💰 . 0134046410 . #tutorialaroundtheworld#escarves#shawllabuh#instantshawllabuh#shalcantik#shalmurah#tudungbrunei#shawlbrunei#instantshawlbrunei#codmiri#codbrunei#tudunglabuh#tudungumrah#nayla3#helizahilmi#salimahabibi#hijab#properhijab#exclulsivehijab#fashionvalet#sucibyyatthamzah#terlajaklaris#instantshawlduamuka#uia#um

*KOLEKSI AROUND THE WORLD (ATW)* . ✔Material berkualiti tinggi Custom Printed Panora Chiffon . ✔Instant shawl so sangat EASY TO WEAR. . ✔Siap sedia dengan SOFT AWNING yang sesuai untuk semua jenis bentuk muka. . ✔Sesuai untuk yang bertudung litup - ukuran Saiz L (2.2m x 0.80m) Saiz XL (2.4m x 0.8m) . ✔5 corak AROUND THE WORLD yang berlainan, RARE dan sejuk mata memandang. . 💰HARGA : RM85 (L) / RM95 (XL) . EXCLUDED POSTAGE 💰 . 0134046410 #aroundtheworld#escarves#shawllabuh#instantshallabuh#shawlcantik#instantshawlbrunei#shawlbrunei#tudungbrunei#codmiri#codbrunei#shawlmurah#exclusivehijab#properhijab#hijab#tudungduamuka#tudunghaji#tudungumrah#tudunglabuh#helizahelmi#sucibyyatthamzah#salimahabibi#terlajaklaris

#Peace4Yemen
(@peace4yemen)

2017-02-20 01:35:06

Sambungan catatan dari Salima Habibi. . . Saya tersentuh saat merakam video ini, bantuan diberi dalam bentuk makanan dan sedikit keperluan harian bagi pelarian Hudaidah dalam perjalanan kami ke Syibam. Syeikh Yusof dr Yayasan Alrafh di Yaman yg sgt santun dlm kata-katanya bukan sahaja membantu kami utk menyalurkan bantuan rakyat Malaysia sampai kepada mereka yang menerlukannya malah saya sgt terkesan dengan cara beliau melunakkan hati mereka2 yg diuji Allah.. . . Selepas bacaan Al Fatihah ini, beliau mendoakn mereka agar mereka bahagia dunia akhirat, mendoakan agar Allah memberikan rezeki yg halal buat mereka, mendoakan agar mereka dpt solat di masjid, dpt menuntut ilmu, direzekikan utk baca AlQuran dan selawat... selamat dunia akhirat... . . Ya Allah.... Allah menganugerahkan hikmah dalam kata2nya, barangkali pesanan yg sama jika keluar dr mulut Sal xkn sama kesannya dijiwa dr apa yg dituturkn Syeikh Yusof. Kata-kata yg keluar dr insan yg hatinya bersih dan basah lidahnya dgn zikir dan selawat, lain benar hasilnya.... lebih membuat sy terharu dan sebak, para pelarian ini meng 'amin' kan doa Syeikh dgn penuh khusyuk...😭😭 . . Malunya dengan Allah, kita dgr selawat xrasa apa2, dgr azan tak rasa apa2, baca quran tak rasa apa..mereka ini tidak bersekolah, tidak berharta, rumah pun takde, tp bile disebutkan nama Allah, mereka terpana, bila disebutkan nama Nabi Muhammad, terpantul selawat dibibir tanpa sempat memikir. Bila dibacakan ayat Allah, mereka memahami dan mengamalkannya... . . Wallahi aku lebih jahil lebih teruk drpd mereka😭😭😭.. . Bantulah kami utk bantu mereka, mudah2an menjadi asbab Allah membantu kita.. follow @peace4yemen utk cara cara memberi sumbangan. #muslimcaremalaysia #peace4yemen #salimahabibi

Salima
(@salimahabibi)

2017-02-19 23:28:03

. Saya tersentuh saat merakam video ini, bantuan diberi dalam bentuk makanan dan sedikit keperluan harian bagi pelarian Hudaidah dalam perjalanan kami ke Shibam. Syeikh Yusof Alawan dr NGO di Yemen yg sgt santun dlm kata katanya bukan sahaja membantu kami utk menyalurkn bantuan rakyat Malaysia sampai kepada mereka yang menerlukannya malah sy sgt terkesan dengan cara beliau melunakkan hati mereka2 yg diuji Allah.. . . Selepas bacaan Al Fatihah ini, beliau mendoakn mereka agar mereka bahagia dunia akhirat, mendoakan agar Allah memberika rezeki yg halal buat mereka, mendoakn agar mereka dpt solat di masjid, dpt menuntu ilmu, direzekikan utk baca Quran dan selawat... selamat dunia akhirat... . . Ya Allah.... Allah menganugerahkan hikmah dalam kata2nya, barangkali pesanan yg sama jika keluar dr mulut sal xkn sama kesannya dijiwa dr apa yg dituturkn syeikh yusof. Kata kata yg keluar dr insan yg hatinya bersih dan basah lidahnya dgn zikir dan selawat, lain benar hasilnya.... lebih membuat sy terharu dan sebak, para pelarian ini meng 'amin' kan doa syeikh dgn penuh khusyuk...😭😭 . . Malunya dengan Allah, kita dgr selawat xrasa apa2, dgr azan tak rasa apa2, baca quran tak rasa apa..mereka ini tidak bersekolah, tidak berharta, rumah pun takde, tp bile disebutkan nama Allah, mereka terpana, bila disebutkan nama Nabi Muhammad, terpantul selawat dibibir tanpa sempat memikir. Bila dibacakan ayat Allah, mereka memahami dan mengamalkannya... . . Wallahi aku lebih jahil lebih teruk drpd mereka😭😭😭.. . Bantulah kami utk bantu mereka, mudah2an menjadi asbab Allah membantu kita.. follow @pece4yemen utk cara cara memberi sumbangan. #muslimcaremalaysia #peace4yemen #salimahabibi

Salima
(@salimahabibi)

2017-02-14 14:10:33

Teruskan bantu kami utk bantu mereka. Mereka ini adalah antara anak2 yg menjadi mangsa perang di Yemen. . . Follow IG @peace4yemen untuk mengetahui cara cara untuk membantu mereka. #salimahabibi #muslimcaremalaysiasociety #peace4yemen

NaDHiRaH ZaKaRia
(@nanazack__)

2017-02-13 16:03:36

Allahuakhbar.. #peace4yemen #repost @salimahabibi with @repostapp ・・・ Pakcik a'wad buta matanya celik hatinya bersinar ibarat intan permata.... . . Kurangnya hny pd celik tp selain dr itu beliau ibarat berlian yg tidak mampu dibeli didunia ini walau dgn harga apa sekalipun... masih ttg Tanaah Yaman, pakcik a'wad cacat penglihatan adalah seorg muazzin di kawasan penempatan faqir ini, beliau akan melaungkan azan setiap waktu, berjalan kaki sendiri dr rumahnya menuju ke masjid setiap waktu dgn memegang tali yg dismbungkan dr rumah pohon tamarnya ini hingg ke masjid. Beliau akan melaungkan azan selepas mendengar azan dr masjid masjid berdekatan.. . . Butanya beliau menjadi rahmat hingga stiap waktu tidak pernah tidak solatdi masjid... tgh mlm nya penuh qiamullai, bibirnya basah dgn zikir dan doa, tgnnya selalu memegang tasbih adalakala diselangi siwak, rumah nya daif hatinya kaya. Kita yg celik dan sempurna fizikal, tp hati kita barangkali cacat krn bnyknya maksiat. . . Alhamdulillah dengan bantuan rakyat Malaysia, MuslimCare dpt menyalurkan pada setiap keluarga yg terpilih dalam kawasan faqir Tanaah Yaman, sebuah 'food basket' bernilai RM180 yang mengandungi beras, gandum, minyak, garam, susu, kurma dan kacang phool. Terus salurkan bantuan anda ke Muslim Care Malaysia dgn follow Ig @peace4yemen utk maklumat bagaimana utk menyumbang, kami masih perlukan banyak lg bantuan drpd rakyat Malaysia. Moga Allah membantu kalian asbab kalian menolong hamba Allah yg beriman yg memerlukan bantuan... moga asbab sumbangan, kita semua mndapat doa mereka yg dizalimi, mereka yg faqir dan beriman pd Allah... #peace4yemen #salimahabibi #usrahfitrah

Salima
(@salimahabibi)

2017-02-13 08:46:31

Adik Mokhsin berusia 6 tahun saiznya sgt kecil jika dibandingkan dgn kanak kanak seumur dgnnya. Beberapa bulan yg lalu beratnya hanyalah 5.5kg shj kerana bdnnya tidak dpt zat yg diperlukan anak anak utk membesar. Pihak hospital cuba membantu seberapa terdaya dgn bantuan para penderm utk membantu anak ank yg kurang gizi ini utk meneruskan hidup.. tiada tempat khas dihospital ini utk mereka, tempat mereka dirawat adalah sebuah bilik yg sempit dihospital yg penuh dgn kotak kotak. . . Adik mokhsin tidak mampu makan sendiri malah perkembangannya ketika ini ibarat bayi yg berusia 7-8bulan , mungkin lebih teruk... . . Jika kefakiran mereka tidak menjadi kudis dihati kita. Jika kita melihat anak anak ini tapi masih sungguh2 berhajat dgn dunia dan tidak menganggap kesusahan mereka bukan urusan kita, jgnlah kita persoalkn jika hati kita tidak tenang, harta yg kita cari makin banyak makin tidak cukup, apa yg dihajati tidak maqbul dan sbg nya.. . . Dalam hadith Rasulullah SAW bersabda yg bermaksud:- . . Barangsiapa yang meringankan kesulitan dalam masalah dunia dari seorang mukmin, niscaya Allah akan meringankan kesulitannya di hari kiamat. Barangsiapa yang memudahkan orang yang sedang mengalami kesulitan, niscaya akan Allah mudahkan baginya urusannya di dunia dan akhirat. Barangsiapa yang menutupi (aib) seorang muslim maka Allah akan tutupkan aibnya di dunia dan akhirat. Allah selalu menolong hamba-Nya selama hamba-Nya menolong saudaranya. . . Jika ingin pertolongan Allah, marilah kita bantu mereka. . . Follow IG @peace4yemen utk mengetahui cara cara untuk menyalurkan sumbangan anda #peace4yemen #muslimcaremalaysiasociety #usrahfitrah #salimahabibi

@Regrann from @salimahabibi - Jumaat - 10/2/ 2017 Tanaah Yaman . . Rumah faqir di Tanaah dibina hanya dgn pelepah tamar, kdg2 ditampal dgn tanah liat..satu bumbung rumah tanpa pintu ini dihuni 2 buah keluarga... . . Di sinilah mereka berteduh ketika hujan dan panas, kalau panas kt sini cecah hingga 50 darjah celcius, kalau dtg musim sjuk suhu hingga bawah 0 darjah celcius.. Belum lagi dgn keadaan berdebu dan ketika angin pasir melanda..Tiada kedai berdekatan, tiada ubat ubatan, tiada makanan enak, sumber makanan juga tidak terjamin kebersihannya. . . Anak anak mereka ada yg cacat kekal akibat kurang gizi, walau dalam keadaan sebegini ujian Allah dtg kpd mereka, wajah tetap mengukir senyuman yg paling manis walaupun saat kami sendiri tidak mampu membendung air mata melihat kehidupan mereka. . . Saya pernah sampai ke Gaza, pernah smp ke Jordan dan sempadan syria, tapi keadaan mereka di sini jauh lebih daif. Ini adalah tempat kediaman mereka yg fakir tetapi bebas dr serangan, sudah sebegini daif. Tak dapat kami bayangkan kawasan yg diserang spt di Sanaah dan yang lain2 nya yg insyaAllah bakal kami pergi utk memberikan sumbangan. . . Follow IG @peace4yemen utk menyalurkan bantuan anda. #peace4yemen #usrahfitrah #salimahabibi #muslimcaremalaysiasociety - #regrann

Salima
(@salimahabibi)

2017-02-13 01:29:57

Isnin 13/2/2017 - Yemen Melawat anak2 yang sakit akibat kurang gizi dan kebuluran. . . Pada tahun lalu lebih kurang 4 org kanak kanak meninggal di kwsn Tareem shj sbb xckup mkn, bayangkan berapa ramai lg mangsa kebuluran di kawasan perang seperti Hudaydah, Abyan , Sanaah dan yg lain2.. . . Lebih menyedihkan apabila dibawa ke hospital, hospital pun tiada duit utk belikan makanan kerana keadaan negara yg sdg dalam bergolak hingga semua sektor kerajaan termasuk hospital sudah tidak menerima gaji selama 10 bulan. Maryam- Anak ini perlu kepada pmbedahan jantung selain dr masalah nutrisi yg tidak cukup. Masalah timbul apabila maryam dinasihatkan utk dibedah di luar yaman iaitu samada di Jordan atau dinegara Arab yg lain. Kemisikinan yg tidak memungkinkan mereka utk makan sekali sehari pun, hingga anak tidak dpt membesar dgn normal spt anak2 lain, apatah lagi utk menanggung kos pembedahan di jordan, hampir mustahil. . . Bantulah kami utk bantu mereka. Follow IG @peace4yemen utk mengetahui cara utk membantu mereka. #salimahabibi #peace4yemen #muslimcaremalaysiasociety #usrahfitrah

Salima
(@salimahabibi)

2017-02-12 21:07:50

Terima kasih rakyat Malaysia #muslimcaremalaysiasociety #peace4yemen #salimahabibi

Salima
(@salimahabibi)

2017-02-12 21:00:33

Apelah sangat nilai ujian yg Allah timpakan pd kita dibandingkan mereka ini? Allahurabbi, mereka ini kaya dan mulia disisi Allah yang agung.. . . Betapa dhaifnya mereka hingga pakaian nk tutup aurat anak pun xde, mana dgn anak yg hendak disusukan dgn zat yg tidak cukup dr ibu krn tiada mknn berkhasiat utk dimakan, mana dgn anak yg sdg membesar perlukan makanan, mana dgn memikirkan tempat berteduh drpd panas dan sejuk dlm keadaan rumah yg xlayak dipanggil rumah, mana dgn memikirkn suami melarikan diri seorg diri meninggalkn isteri bersama anak2 di khemah pelarian.. . . Sungguh sungguh mereka ini mulia krn walau sebegini dasyat ujiannya, wajah tetap tenang, bibir tetap mengalunkan zikir, raut wajah sgt tenang, tak ade yang mengamuk histeria, kami ini ibarat menempel pd ahli syurga memohon agar Allah memandang juga pd wajah kami berkat mereka ini yg Allah uji, tapi tetap pd Allah mereka beriman, pd Rasulullah mereka berpaut. . . Moga Allah shj yg memelihara mereka, tp jgn lah kita sekadar melihat gambar ini dan kagum semata mata tanpa tindakan utk mendapat kebaikan drpd mereka ini. Wallahi sumbangan kita yg mudah2an dpt mengisi perut mereka yg kebuluran, dpt mengurangkan beban yg sedia mereka hadapi skrg, menjadi asbab kita juga mendapat kebaikan dgn tidak terlepas dr jagaan Allah... tidak terpaling dr cintanya Rasulullah Saw pd kita krn kita mencintai saudara muslim yg lain...bantu kami utk bantu mereka.. . . Follow IG @peace4yemen utk mengetahui cara cara memberi sumbangan kpd mereka melalui tabung #muslimcaremalaysiasociety . . #peace4yemen #usrahfitrah #salimahabibi #muslimcaremalaysiasociety

Azizah Johan
(@izzahjohan)

2017-02-12 07:18:54

RepostBy @salimahabibi: "Kedaifan bukan penghalang iman bahkan kepercayaan Pd Allah tidak mampu digugat pd hati mereka hny kerana kelihatan misikin dunia, tp hati mereka lapang dan kaya berbillion jauh dr kita... sentiasa ada wudhuk, dgr sahaja azan terus solat jemaah, ini keadaan dalam kawasan wad bersalin apabila selesai azan maghrib. Mereka yg solat ini terdiri drpd staf hospital dan ibu2 yg menjaga anak di wad... . . Follow Ig @peace4yemen utk menyalurkan vantuan anda, disertakan cara2 menyumbang di sana.. Moga Allah bantu kita apabila kita bantu umat lain yg menerlukan,ameen.. . . #peace4yemen #usrahfitrah #yemen #salimahabibi" (via #instarepost @AppsKottage)

Salima
(@salimahabibi)

2017-02-12 03:43:50

Moga Allah peliharakan dirimu wahai ahli syurga.... ank ini baru melihat dunia 5 hari yg lalu dan lahir dlm khemah pelarian dlm keadaan serba uzir dan dhaif, sekeliling khemah dikelilingi sampah krn mereka adalah pelarian yg berpindah randah. Kadang2 tidur dibwah jambatan, kdg2 tidur di padang pasir, kdg2 makan kdg2 seteguk air pun belum pasti dpt diminum. . . Hari ini kami meneruskan perjalanan mendekati mangsa mangsa pasca peperangan dan mendekati pelarian dr Hudaidah ini, walaupun sebentar sudah cukup membuatkn kita beristighfar krn masih gagal mensyukuri nikmat Allah spt selayaknya... . . Bantulh kami utk bantu mereka. bantulah mereka utk bantu akhirat kita. Bantulah mereka agar nabi mencintai kita. Bantulah mereka, moga2 menjdi asbab kita layak dipandang Allah dan dimasukkan dlm syurga, dihapuskn dosa dan dijauhkan terus dr api neraka... . . Follow IG @peace4yemen utk mengetahui cara menyalurkn sumbangan anda... kami mensasarkan kutipan sebanyak RM1juta utk mereka yg memerlukan di Yemen. #peace4yeman #salimahabibi #muslimcaremalaysiasociety #usrahfitrah