liana yusof
(@lianamdyusof)

Stories and Highlights posted by lianamdyusof

Photos and Videos posted by lianamdyusof

SELAIN DARIPADA JERAGAT, MASALAH WHITEHEAD & BLACKHEAD JUGA PALING DITAKUTI OLEH KAUM ADAM & HAWA‼️ ================ WHITEHEAD ⚪ - biji kecil di muka yang berwarna putih. BLACKHEAD ⚫ - biji kecil yang lebih keras dan berwarna hitam. . *PUNCA UTAMA* 1️⃣ Kulit muka yang berminyak disebabkan penghasilan minyak yang berlebihan oleh kilang minyak. 2️⃣ Minyak yang terhasil akan terkumpul dgn banyaknya dlm liang rambut dan akhirnya menggelembung. 3️⃣ Selain itu, hormon yg tidak stabil juga akan menyebabkan kilang minyak menjadi terlalu aktif. . #msyanasharing #blackhead #whitehead #kulitberminyak #kilangminyak #hormon #kulitmati #cucimuka #jerawat #sebum #masalahjerawat #salicylicacid

KENAPA DINAMAKAN SKINVIGORATE SONIC? ============== . Skinvigorate Sonic Skin Care System diilhamkan daripada gerakan lebah 🐝 semasa proses pendebungaan 🌻. Lebah menggunakan pergerakan sonik atau dirujuk sebagai sonication atau buzz polination. Masa pendebungaan berlaku, lebah akan meningkatkan getaran otot yang membolehkan mereka terbang untuk melepaskan debunga. Proses sonication ni menghasilkan bunyi dengung 💤💤. Bunyi yang sama korang boleh dengar masa pakai Skinvigorate Sonic. Sayap lebah 🐝 bergerak sebanyak 130 kali dalam 1 saat atau lebih. Surprisingly, getaran sonic lebah ni tak akan merosakkan bunga 😲.Hebat kan!! . So, bayangkan 12,000 getaran dalam 1 minit?? Semua kotoran, dan lebihan minyak pada kulit anda dapat ditanggalkan tanpa merosakkan kulit anda 😘😍. . Get 1 now!!. BUY 1 SKINVI SONIC + CLEANSER FREE mini luggage

Assalamualaikum dan selamat pagi 🌹

ALHAMDULILLAH.. SEKARANG KALAU NAIK JERAWAT SAYA DAH TAU CARA NAK HANDLE ============== . Sejak pakai spot solution dan juga pore purifying serum ni, saya dah mula perasan jerawat dah SEGAN naik kat muka. Kalau dulu, baru nak baik je naik sebijik. Asal nak kering naik pula sebijik lagi. Stress mak!! 😵 . Kalau korang ada problem yang sama, jangan segan silu untuk contact . 📲 klik link di bio atau 📲 wasap.my/60125755191 . #jerawat #acne #jerawathilang #parutjerawat #hatisenang #msyanaxperience #spotsolution #serum #salicylicacid #igshopmurah #bazarmalaysia #kualalumpur #marykaykajang #marykaysemenyih

Korang perasan tak saiz skinvigorate sonic ni lagi besar dari skinvi lama?? Bapak besarkan!! 😁. So apa yang bestnya? . Skinvi sonic ni mampu membersih 4x ganda lebih baik dari menggunakan tangan ✋. Setiap satu saat getaran dia 200x, so dengan getaran tulah dapat membersihkan liang pori secara mendalam 😍 . Best ke best sangat!! Tengah promo sekarang ni beli skinvi sonic dan cleanser FREE mini luggage Rose Gold ❤️. . #newgadget #beautytools #beautytoolsmurah #kulitbersih #kulitcantik #putrajaya #kolejvokasional #uitmshahalam #ukm #upmserdang #unitenbangi #mmucyberjaya #hospitalkajang #hospitalserdang

Morning and have a great Sunday!! 😎😘

Kulit yang selalu terdedah matahari sangat mudah rosak & mati. Ia akan menyebabkan sel kulit mati berkumpul kat permukaan kulit yang menjadi punca kepada kulit kusam, tona tak sekata & worst kalau tersumbat kat pori akan jadi #jerawat. So mesti rajin guna #exfoliator which is MASK & SCRUB seminggu 3 kali. Ni cara terbaik untuk remove sel kulit mati. . Pilihan saya, Mary Kay Botanical Effects 🌿👍💖 . #mask #scrub #kulitbersih #kulitkusam #kulitmati #tonataksekata #liangpori #selkulitmati #basicskincare #cantik #marykaykajang #putrajaya #cyberjaya #bangi #igshopmurah #bazarmalaysia

liana yusof
(@lianamdyusof)

2 Days 12 Hours Ago

Spent time dengan anak-anak dengan 🏊‍♀️. Suka sangat dengan 💄 MK sebab tak keringkan bibir. Color nudes ni sesuai je nak pakai bila2 dan di mana je 💋 . #semimatte #nudecolor #mauvemoment #bondingtime

liana yusof
(@lianamdyusof)

2 Days 19 Hours Ago

Assalamualaikum dan selamat pagi semua 💐. Didoakan anda terus tabah dan kuat menghadapi segala rintangan . #cabaran #stronger #inspiration #quoteoftheday

liana yusof
(@lianamdyusof)

3 Days 13 Hours Ago

Kenapa Foundation Primer ni very recommended? 👍😘 . 🌹Dia control minyak & shine. 🌹Kurangkan appearance pori supaya make up smooth dan licin, tak nampak lubang2. 🌹Ada spf 15 untuk protect dari sinar UV. 🌹Texture ringan serius tak rasa berat langsung kat muka. 🌹Bagi make up tahan lama & tak bercapuk. 🌹Boleh dijadikan sebagai makeup base . Nak cuba??. Roger naa. 📲 wasap.my/60125755191 . #foundationprimer #foundation #makeup #makeuptutorials #makeupbase #spf15 #pori #kulitlicin #ipta #ipts #psp #kolej

Kenapa kena pakai foundation primer dulu?? 🤔 . Jawapannya : Nak bagi makeup nampak lebih cantik, tak crack dan skin lebih smooth korang wajib pakai foundation #primer dulu yer!! Highly recommended 👍😘 . #foundation #foundationprimer #spf15 #makeup #takbercapuk #flawless #smoothskin

liana yusof
(@lianamdyusof)

4 Days 19 Hours Ago

Assalamualaikum and good morning 😁😀😉😆

Penuaan 👩🔜👵 . Kita semua akan lalui, memang tak dapat dielakkan. Diusia 40an & 50an memang  dah ada dan ianya perkara biasa. Namun tua sebelum usia pun ramai yang dah alami sekarang 😱. Awal 20an & 30an dah ada garis penuaan. Sebabnya tiada penjagaan wajah yang complete dan konsisten. Sebenarnya di usia awal 20an & 30an even di usia 40an pun boleh melambatkan garis penuaan. Yang penting pemilihan produk perlulah khusus kepada #antiaging. Jangan risau!!! Mary Kay Time Wise 3D ada dan dirumuskan untuk early sign of aging. #penuaan #aging #garispenuaan #kedutan #kolagen #collagen #konsisten #skincare #beautytips #msyanasharing #msyanatips

liana yusof
(@lianamdyusof)

5 Days 13 Hours Ago

MANA LAGI PENTING?? KRIM SIANG☀️VS KRIM MALAM 🌚?? ============= . Untuk lebih faham, saya akan explain dalam bentuk analogi supaya pemahaman anda lebih jelas 😉 . Cuba korang bayangkan, siang hari korang akan terdedah dengan sinaran matahari (UVA & UVB), debu, dan kotoran-kotaran lain yang akan melekat dimuka. . So, bila korang apply krim siang aka day cream ni, cuba bayangkan satu batalion askar 💂🏻‍♀👮🏻‍♂🏇🏻 tengah berperang /cuba defense kulit korang dari semua kotoran tu. Dalam tengah defense tu, for sure akan ada askar yang cedera atau mati. Askar-askar ni aka day cream kiranya bertindak sebagai pelindung 🛡 kulit korang la. . Bila malam menjelma 🌛, korang perlu lah REHAT & RAWAT askar-askar yang cedera tu dengan letak ubat 💊💊 dan bagi dia rehat secukupnya supaya esok dia dapat bertempur lagi. Macam tu jugak dengan kulit kita...waktu malam lah kulit akan BEREHAT dan bahan aktif yang ada dalam krim malam mudah untuk meresap masuk ke dalam lapisan kulit. . So, dah fahamkan cuba korang check balik basic skincare yang tengah pakai ni ada tak krim siang dan krim malam 😘💪. . #daycream #nightcream #spf #sinaruv #krimsiang #krimmalam #skincare #basicskincare #routineskincare

liana yusof
(@lianamdyusof)

5 Days 19 Hours Ago

Assalamualaikum

Malam ni kita apply Time Wise Moisture Renewing Gel atau mudahnya kita panggil sleeping mask atau gel mask. Satu-satunya mask yang boleh pakai time tidur 😴😴. Bila bangun pagi n bersihkan mask, uols akan rasa kulit gebu, licin, lembut dan lembap 🤩🤩. . Mask yang dapat membantu replace balik kelembapan kulit yang telah hilang. I like it! . #sleepingmask #gelmask #mask #igshopmurah #cyberjaya #putrajaya #kajang #bangi #upm #ukm #mmu #ipta #ipts #universitimalaya #bazarmalaysia

liana yusof
(@lianamdyusof)

6 Days 19 Hours Ago

Assalamualaikum dan selamat pagi 😍

OK kalau ada yang gusar, gundah gulana 🤔 ni ada common questions pasal Mary Kay. Harap terjawab serba sedikit apa yang bermain dalam kepala korang tu yer😁.