rezasa_beauty
(@rezasa_beauty)

Stories and Highlights posted by rezasa_beauty

Photos and Videos posted by rezasa_beauty

Parut hilang, jerawat lenyap, kulit putih gebu, muka glowing pinkish. Siapa tak suka kan dengan hanya sapu luxury night elixir setiap malam boleh secantik ni. . . . Korang nak tahu? . . Korang NAK kulit putih, cerah dan gebusss yg beri kesan 1 muka tak? Saya nak bantu ni 😍

HYDRATION SUPER INTENSE . 💎Gabungan SHEA BUTTER, CASTOR OIL dan OLIVE OIL memberikan hydration secukupnya sepanjang malam agar bangun tidur kulit rasa lebih anjal dan moist! . . . Wajib grab sekarang guys. . . . 📲+6019 326 1761 @rezasa_beauty

The most awaited night cream @nrcosmetics_my is finally launched! 🔥 . . 3 kali lebih HEBAT dari day cream sebelum ni. . . 💎Dengan kandungan world’s most powerful antioxidant iaitu VITAMIN C yang 3X lebih concentrated, 2X ganda hyaluronic acid mampu memberikan kuasa pencerahan, repair skin, fight free radicals dan extra hydration pada wajah! . 💎Ada extra brightening effect iaitu GLUTATHIONE dan ALPHA ARBUTIN. Dengan VITAMIN E mampu memudarkan jeragat dan kesan parut jerawat . . 💎Gabungan SHEA BUTTER, CASTOR OIL dan OLIVE OIL memberikan hydration secukupnya sepanjang malam agar bangun tidur kulit rasa lebih anjal dan moist! . . . Jadikan LUXURY NIGHT ELIXIR ini teman baik anda setiap malam agar kulit kelihatan lebih sihat dan muda! ❤️ . . . _______________________________ 📲+6019 326 1761 🐝@rezasa_beauty . . . #nrccosmeticsmy #nrccosmetic #nrcmalaysia #nrcagent #nrcstokis

Tak pakai foundation pon cantik taw korang ❤️ . . . 📲+6019 326 1761 🐝 RM 49 💎@rezasa_beauty . . . #hervoriginal #hervnaturalskincare #hervsunrival #hervnaturalsunrival #hervnatural

RM 49 je sunscreen Herv sunrival ni. Boleh guna selama 1-2bulan. Yang penting wajib pakai setiap hari hokay ❤️ . . . 📲+6019 326 1761 🐝 @rezasa_beauty . . . #hervoriginal #hervsunrival #hervnatural #hervskincare #hervnaturalskincare

Seriously korang wajib ada HERV SUNRIVAL nie yaa dah cuba mmg terbaik sejuk weii bau mcm nk makan.wangi giler! . . KENAPA KENA PAKAI SUNSCREEN? 1. Taknak sunburn/sun tan/gelap/hitam/terbakar 2. Taknak kulit berkudut and nampak tua 3. Taknak ada pigmentation / jeragat - Kebanyakkan punca utama jeragat ni, sebab tak pakai sunscreen. APA BEZA UVA, UVB, PA, SPF? UVA: Aging - Kena cari PA+++ supaya kulit tak aging (nampak tua, berkedut, pigmentation) UVB: Burning - Kena pakai at least SPF30-50 supaya kulit tak burn. Maybe masa muda, tak nampak sangat. Tapi tunggu tua sikit nanti. Kalau setiap hari tak terdedah dengan matahari sangat pun, seeloknya pakai je sunscreen, supaya kulit kekal protected, cantik, tak berkedut ataupun tua sebelum usia. BERAPA BANYAK NAK PAKAI SUNSCREEN ? Seeloknya 1/4 tsp atau dua jari. Jangan pakai sikit sikit, nak jimat ke apa. Pakai banyak ni ok. Kalau pakai sikit, nanti tak dapat maximum protection. Kadang kadang ada orang cakap, dia dah pakai sunscreen, tapi kenapa burn lagi? Jawapan dia, maybe dia pakai sikit sangat, so tak dapat maximum protection. Satu lagi, jangan lupa reapply every 3-4 jam. Kalau pakai pagi je, lepastu berjemur sampai ke petang, jangan complain jadi gelap pulak. Kena reapply tau. CARA NAK PILIH SUNSCREEN? Pilih yang broad spectrum, maksudnya perlindungan daripada UVA & UVB. Macam mana nak tahu dia ada pelindungan daripada UVA & UVB? Dia ada tulis SPF & PA. Kalau lotion / moisturizer / foundation dah ada SPF, kena pakai sunscreen lagi ke? Yes, kena pakai sunscreen lagi for maximum protection. BILA NAK PAKAI SUNSCREEN? Lepas moisturizer, sebelum primer (kalau makeup) Macam mana nak reapply kalau pakai pakai makeup? 1. Kalau duduk indoor, tak berjemur: Touch up pakai compact powder/foundation yang ada SPF pun cukup. 2. Kalau duduk outdoor/berjemur: Kena cuci balik makeup, apply sunscreen semula. Kenapa saya dah pakai sunscreen tapi still burn? 1. Mungkin tak cukup SPF. Kena SPF30-50 2. Pakai sunscreen tapi jimat jimat. Kena pakai 1/4 tsp atau dua jari tau. . . ____________________________________ 📲+6019 326 1761 🐝 RM49 @rezasa_beauty . . #sunrival #hervsunrival #sunrivalhervnatural #hervoriginal

Bau dia wangi. Tak melekit pulak tu. Jenis waterbased tapi takde lah cair sangat. Smooth je kulit muka. Dan yg penting, kulit wajah dah terlindung dari sinar UV . yayyyyy ❤️ . . . WhatsApp rezasa laju laju , nanti skin cantik laju laju . . . _______________________________ 📲+60193261761 🐝 RM 49 . . . #hervoriginal #hervsunrival #hervnaturalsunrival #hervnatural

Seriously korang wajib ada HERV SUNRIVAL nie yaa dah cuba mmg terbaik sejuk weii bau mcm nk makan.wangi giler! . . KENAPA KENA PAKAI SUNSCREEN? 1. Taknak sunburn/sun tan/gelap/hitam/terbakar 2. Taknak kulit berkudut and nampak tua 3. Taknak ada pigmentation / jeragat - Kebanyakkan punca utama jeragat ni, sebab tak pakai sunscreen. APA BEZA UVA, UVB, PA, SPF? UVA: Aging - Kena cari PA+++ supaya kulit tak aging (nampak tua, berkedut, pigmentation) UVB: Burning - Kena pakai at least SPF30-50 supaya kulit tak burn. Maybe masa muda, tak nampak sangat. Tapi tunggu tua sikit nanti. Kalau setiap hari tak terdedah dengan matahari sangat pun, seeloknya pakai je sunscreen, supaya kulit kekal protected, cantik, tak berkedut ataupun tua sebelum usia. BERAPA BANYAK NAK PAKAI SUNSCREEN ? Seeloknya 1/4 tsp atau dua jari. Jangan pakai sikit sikit, nak jimat ke apa. Pakai banyak ni ok. Kalau pakai sikit, nanti tak dapat maximum protection. Kadang kadang ada orang cakap, dia dah pakai sunscreen, tapi kenapa burn lagi? Jawapan dia, maybe dia pakai sikit sangat, so tak dapat maximum protection. Satu lagi, jangan lupa reapply every 3-4 jam. Kalau pakai pagi je, lepastu berjemur sampai ke petang, jangan complain jadi gelap pulak. Kena reapply tau. CARA NAK PILIH SUNSCREEN? Pilih yang broad spectrum, maksudnya perlindungan daripada UVA & UVB. Macam mana nak tahu dia ada pelindungan daripada UVA & UVB? Dia ada tulis SPF & PA. Kalau lotion / moisturizer / foundation dah ada SPF, kena pakai sunscreen lagi ke? Yes, kena pakai sunscreen lagi for maximum protection. BILA NAK PAKAI SUNSCREEN? Lepas moisturizer, sebelum primer (kalau makeup) Macam mana nak reapply kalau pakai pakai makeup? 1. Kalau duduk indoor, tak berjemur: Touch up pakai compact powder/foundation yang ada SPF pun cukup. 2. Kalau duduk outdoor/berjemur: Kena cuci balik makeup, apply sunscreen semula. Kenapa saya dah pakai sunscreen tapi still burn? 1. Mungkin tak cukup SPF. Kena SPF30-50 2. Pakai sunscreen tapi jimat jimat. Kena pakai 1/4 tsp atau dua jari tau. . . ____________________________________ 📲+6019 326 1761 🐝 RM49 @rezasa_beauty . . #sunrival #hervsunrival #sunrivalhervnatural #hervoriginal

Comelnya bibir awak. Hasil ombre code Partner in crime + dear bestie ❤️ . . . 📲+6019 326 1761 🐝@rezasa_beauty

Coming soon . Back by popular demand ! Meraung-raung dorang ni mintak restock warna-warna pujaan hati Rusty Butterfly, Mas Ayu , Earth Brown. Tapi itulah SoBella ni once dah habis edition, no more ! Habis means habis . . But then we hear you ladies . Buat julung-julung kalinya kita keluarkan All Star Collection untuk menggabungkan 3 kaler hot yang dah arwah dibangkitkan kembali dalam 1 set panas ! . Korang Excited ke tidakkk ??

Morning beautiful ❤️ . Nah kita kumpul semua warna baby lipmatte. Semua size kecik kecik manja gitohh yang korang boleh selit celah handbag. . . . . 📲+6019 326 1761 🐝 RM 19 ❤️@rezasa_beauty . . . #sobella #babysobella #sobellababy #sobellalipmatte #lipmattesobella #lipmattemalaysia

Alahai comelnya awak ❤️ . . Code : My BFF . . . 📲+6019 326 1761 🐝@rezasa_beauty

Tak geram ke tengok warna yang onz ni. Semua warna ni sesuai sangat untuk korang pakai setiap hari. Kalau hari hari pakai Sobella Lipmatte, hari hari jugak la bibir korang dapat khasiat madu yang boleh merawat bibir crack ❤️ . . . . 📲+6019 326 1761 🐝@rezasa_beauty . . . #sobella #sobellalipmatte

Friendship Edition semua kaler lajuuuu je orang nak. Peminat pink of course tak boleh move on dengan warna Dear Bestie yang super sweet. Same goes to BFF & Partner In Crime memang ada peminat tersendiri. Cantik letops! 🙌🏼 . . . . 📲+6019 326 1761 🐝RM38 • RM19 ❤️@rezasa_beauty

Esok kalau jalan jalan shopping mall pakai warna Partner In Crime nie cantik tak? 😍

Baby lipmatte hanya available untuk The Legendary Raya & Friendship Edition saja. So siapa yang perlu ada baby lipmatte nie? . . 🌼 First time nak cuba sobella lipmatte, boleh cuba yang baby size dulu kalau on bajet untuk amik normal size. 🌼Those yang suka bawa banyak pilihan warna dalam satu masa. Pagi pakai warna lain, petang pakai warna lain pulak. 🌼Tak suka bag berat dengan mekap. Nanti tak best nak jalan jalan. 🌼Suka travel pergi sana sini. Yang jenis ulang alik sekejap pegi kolej, kejap balik rumah. . . . __________________________ 📲+6019 326 1761 ❤️@rezasa_beauty 🐝 RM 19 . . #sobellaviral #sobella #sobellalipmatte

FRIENDSHIP EDITION - WARNA SOBELLA LIPMATTE YANG BAKAL DITANGISI DAN DISEBUT-SEBUT BILA DAH TAKDE NANTI. . Haaa macam tu la sobella lipmatte kan. Masa stock masih available, dia tengok je. Bila warna ni dah sold out baru dia tanyaaaa. Hmmmm. Sebelum semua warna nie hanya tingga kenangan di sobella, lebih baik ikat tepi terus semua warna yang onz ni 🔥 . . __________________________________ 📲+6019 326 1761 ❤️ @rezasa_beauty 🐝RM 38 | BABY RM19 . . #sobella #sobellalipmatte